Darušafaka i Efes su glavni Zvezdini rivali, ovo je njihov raspored do kraja!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 09.02.2017.
21:37
Izvor: Sportske.net

Do kraja Evrolige ostalo je još 8 kola, plus tri sutrašnje utakmice. Zvezdine šanse opale, ali su i dalje velike.

Screenshot: You Tube
Screenshot: You Tube

Povezane vesti

Crvena zvezda ima velike šanse da se plasira u Top 8 Evrolige, ali će morati da ostvari minimum 3 pobede, u pojedinim slučajevima čak i više.

Raspored do samog kraja regularnog dela takmičenja je izuzetno težak za Crvenu zvezdu, u naredna dva kola su domaćini, da bi nakon toga imali teške mečeve kao što je protiv Reala i Barse u gostima, ili Olimpijakosa na svom parketu.

Glavni konkurenti Crvenoj zvezdi biće Efes i Darušafaka, ekipe koje su trenutno na 8. odnosno 9. poziciji.

Protiv Efesa Zvezda ima negativan skor, baš kao i protiv Darušafake, ali tek treba da se odigra meč u Turskoj protiv ekipe Dejvida Blata, i to u poslednjem kolu.

Evo rasporeda Crvene zvezde, Efesa i Darušafake u nastavku Evrolige, a na vama je da procenite ko će imati koliko pobeda.

Crvena zvezda

Crvena zvezda - Galatasaraj
Crvena zvezda - Bamberg
Real Madrid - Crvena zvezda
Milano - Crvena zvezda
Crvena zvezda - Olimpijakos
Barselona - Crvena zvezda
Crvena zvezda - Uniks
Darušafaka - Crvena zvezda

Efes


Efes - Baskonija
Uniks - Efes
Efes - Broze
Efes - Makabi
Žalgiris - Efes
Efes - Fener
Efes - Olimpijakos
Real Madrid - Efes

Darušafaka


Darušafaka - Fenerbahče
Real Madrid - Darušafaka
Darušafaka - PAO
Olimpijakos - Darušafaka
Darušafaka - Barselona
CSKA - Darušafaka
Darušafaka - Galatasaraj
Broze - Darušafaka
Darušafaka - Crvena zvezda

Napomena: Darušafaka sutra (petak) igra svoj meč protiv Fenerbahčea.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

31 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dusko
Friday, 10.02.2017
11:25

Nisu Darušafaka i Efes glavni rivali za prolaz dalje, već Darušafaka i Baskonija. Efes je siguran učesnik u sledećoj rundi

avatar
Nikola Domazet
Friday, 10.02.2017
11:08

Mislim da nam 8. mjesto nije ugrozeno, jer Darusafaka mora da ima minimum 2 pobede vise od nas u zadnjih 8 kola. Cini mi se da mi imamo mozda sigurne 3 pobede, a oni tesko da mogu da ih imaju 5 jer im je najtezi raspored. Imamo sansu i Efesu da se odlijepimo

avatar
JC\'90
Friday, 10.02.2017
10:21

Zvezda 3-4 pobede do krajanEfes 5-6, darusafaka 3-4.nMislim da ce zvezda biti sesta.

avatar
Савић Павле
Friday, 10.02.2017
10:18

Zvezda će imati 5 pobede: Galatasaraj, Broze, Armani, Uniks i DarušafakanDarušafaka će imati 4 pobede: PAO, Barsa, Galtasaraj i Broze.nEfes će imati 4 pobede: Uniks, Broze, Makabi i Olimpijakos.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 10.02.2017
10:16

Efes ima strasno lagan raspored, cini mi se. Mi moramo da odigramo sto bolje sljedece dvije na domacem terenu, nakon toga ce dosta toga biti jasnije. Imamo gostovanja Barsi i Realu, ali imamo i par utakmica kuci i u gostima koje mozemo dobiti. Nadam se da se necemo puno potrositi u Kupu Koraca, tu bi trebalo dati priliku igracima sa manjom minutazom, drugi neka jurisaju svom snagom na kupove.

avatar
Milan Mihajlovic
Friday, 10.02.2017
01:11

Ne znam za mesto ali sa jos tri pobede mislim da smo skoro sigurni na osmom mestu. Efes ima lak raspored i on upada u top 8, a ispada baskonija ili darusafaka. I jedni i drugi imaju tezak raspored, mislim cak da darusafaka ima i tezi a opali su dobrano u formi.

avatar
Me1919
Friday, 10.02.2017
01:01

Kao prvo EL je nepredvidiva ove sezone za bilo kakvu prognozu. Kao drugo,dugogodisnji sam kosarkaski pratilac i za nijansu bolji znalac tog sporta od obicnog kosarkaskog navijaca. Kao trece,sve ekipe od navedenih imaju sanse za top8. Effes ovde ima najbolji tim. Zvezda ovde moze najvise da uradi(realno je) ,kazem to kao neko ko nije njihov fan, Darussafaka je u raspadu i sanse su joj najmanje ovde(ako ne krenu sudije da je vade i guraju). Raspored dirigije pritisak,Zvezda ako dobije dve zaredom, Darussafaka ima paklen raspored 6 utakmica, Fener,Real,Barca,CSKA,PAO,Ciganliakos. Mozda je vec to i reseno.

avatar
Friday, 10.02.2017
00:58

Po rasporedu Darusafaka ima najmanje sanse.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 10.02.2017
00:06

Овде недостаје Басконија. Мислите ли да је сигурна или да испада? Тренутно и она има слабији скор од Звезде. По мени, Звезда још најмање четири победе, предвиђам шесто место.

avatar
Lav
Friday, 10.02.2017
10:26

Efes ce nas prestici. Imaju najlaksi raspored. Mi se borimo sa Baskonijom za sedmo mesto

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 10.02.2017
14:31

Да, могуће је.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 09.02.2017
23:54

Moze da se opise i kaze situacija, i pre svega prognoza konacnog ishoda, na vise razlicitih nacina. Svaki je u korist Zvezde i to je cinjenica, cak i u ovom trenutku, sa velikim problemima i losim rezultatima sa opravdanim razlogom, koji nece dugo potrajati. Raspored do kraja je najlaksi nama, od preostalih 8 rundi, u 6 su nam protivnici iz donjeg dela tabele. Od toga 3 tima (Galata, Brose, Uniks) koji su otprilike medju najlosijim u EL, nam dolaze na nase tlo gde su im sanse male, dok gostovanja Armaniju i Barsi takodje nisu preteska, sa obzirom na nasu realnu snagu kada smo kompletni. Pritom ne moramo da ih nagazimo i da brojimo do +29 kao protiv Baskonije i Zalgirisa, dovoljna je samo pobeda od poen razlike. Svi navedeni protivnici nisu nerealni da se dobiju, a uvek postoji i sansa da se napravi cudo u Madridu ili protiv Daruse na kraju. Sasvim je realno napraviti 4 pobede u ovakoj situaciji, protivnici su dovoljno jaki i da se tako ne desi, ali kompletni sigurno da mozemo, sto smo tokom citave sezone i pokazivali. Onaj veliki niz pobeda, nije veliki samo zbog toga sto je to najduzi niz ikada ostvaren od strane nekog tima na ovim prostorima u zadnjih 20god, vec njegova velicina i vaznost se ogleda u tome sto smo rusili apsolutno sve pred sobom, ukljucujuci i izuzetno jake protivnike koji ne gube cesto. Zaustavile su nas povrede i umor, ali vremena za oporavak i konsolidaciju ima dovoljno, i napravili smo zalihu sa kojom rasterecenije idemo u preostale meceve. Imamo odlicnu situaciju, nakon duela sa Bambergom, sve ce biti jasnije ukoliko se poklope i neki rezultati, bukvalno ce biti nemoguce da ne odemo u cetvrtfinale. Vreme ce pokazati, moguce je cak i 5-6 pobeda ovde ostvariti, samo od nas sve zavisi...

avatar
predrag3
Friday, 10.02.2017
20:10

Umor i povrede ? A svi ostali kada su igrali bili su kompletni? Doktore malo lupkas. Zvezda je u padu forme i to nema veze sa nikakvimumorom jer za razliku od ostalih ima laganu ABA ligu gde igra peske. Mislim da je Baskonija u najvecem problemu za prolazak a da je sinoc dobila mislim da bi Zvezda ispala. Opet kazem da sve zavisi kako ce Zvezda odigrati te takozvane lake utakmice i da se vidi u narednim utakmicama dali je stvarno forma polako pocela da pada. Sinoc je odbrana bila losa do bola. Ali kako neko rece jos tu moze svako svakog da pobedi,neko nekoga da pusti i slicno. Videcemo...

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 10.02.2017
21:51

Dangubic kao solidni prvotimac i odlican defanzivac je povredjen nedeljama. Jovic i Kuzmic kao alfa i omega tima, vec duze vreme igraju veoma malo ili ne igraju uopste, a i to sto odigraju nije ni upola dobro od onoga sto mogu. Mi kao prvo igramo odbranu cele sezone na 200%, to je strasna postrosnja. Kao drugo, Oly i Panata u grckoj ligi, kao i Zalgiris, Brose, Makabi, Armani itd imaju "setnju" u svojim ligama, a pritom imaju i licencu, tako da ih je bas briga za neke poraze...Derbi je izgubljen zbog vise razloga, najveci je taj sto nije bilo vremena za pripremu utakmice, odmor, i povredjeni gore pomenuti najvazniji prvotimci. Samo 43h je bilo vremena nakon evroligaske utakmice i derbija, dok ovi drugi imali 7-8 dana. Cska je prejak tim, jos su i imali nestvaran sut, normalno da su iskoristili malu minutazu Kuzme, i izostanak Jovica i Dange, razbili nas totalno u zadnjoj cetvrtini kada smo se i mi uveliko pomirili sa porazom, i nismo ni trudili se previse da nesto ucinimo povodom toga. Tim nam nije koncipiran da moze jake meceve bez 3 veoma vazna prvotimca da igra, u narednim danima sledi nebitna aba liga, 2 meca koja nista ne znace, zatim slede amaterski protivnici kupa do finala istog, gde osvajamo sigurno. I naravno da je odbrana losa kada se ni ne igra do kraja, i stub odbrane Kuz igra sa duplo manjom minutazom, dok Danga kao drugi najbolji defanzivac je van tima (takodje i Jovic je odlican defanzivac i radi dosta u spoljnoj liniji). Odbrana se igra sa snagom, sa energijom, to ne funkcionise kada deo tima je odsecen povredama pa ne moze da trci...Nakon finala kupa igramo sa Galatom, tek tada moze da se govori kakvi smo, Darusa i Baskonija su ugrozeniji od nas zbog rasporeda, i jedni i drugi su bolesno bogati i ulozili nenormalno u rostere ove sezone, tako da je cudo da neko od njih ispadne. Mi se pitamo za ishod, zdravlje da posluzi, to je najbitnije i bice sve u redu oko prolaska dalje...

avatar
Nicklas Bendtner
Thursday, 09.02.2017
23:39

Zaboravio sam napisati, mogao bih glavu na panj staviti da Darusafaka sutra dobija Fener, pustice ih sigurno.

avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Friday, 10.02.2017
00:13

Добро кажеш, али мислим да то Дарушафаки у коначном исходу неће бити од користи.

avatar
Савић Павле
Friday, 10.02.2017
10:20

Obradović ne bi pustio ni svog oca.....

avatar
Nicklas Bendtner
Thursday, 09.02.2017
23:38

E ovako, mislim da ce proci zato sto Darusafaka ima neuporedivo najtezi raspored, ali mislim da ce proci kao 8 jer ce ih efes prestici zato sto ima pet utakmica u nizu u kojima moze do pobjeda i to vrlo lako. To je neko moje misljenje zvezda do kraja moze da dobije od 3 do 4 utakmice, bez da kiksnu protiv losijih ekipa.

avatar
Radovan Filipovic
Friday, 10.02.2017
08:29

Kao što smo do sad videli, može svako svakog da iznenadi, tako da unapred ne treba ništa prognozirati. Utakmica po utakmica, pa šta bude. Pozdrav za Lorda :D

avatar
Nicklas Bendtner
Friday, 10.02.2017
12:46

Slazem se da je tesko prognozirati, jos ja i ne pratim toliko evroligu, navijam za Partizan ali moje neko razmisljanje je bilo u ovom pravcu pa mozda se i obistini.

avatar
Old_school
Thursday, 09.02.2017
23:25

Da dobijemo Galatasaraj, Bamberg i Uniks kuci i da jos jesnu trazimo od Milana, Olija, Barse i Darusafake i idemo sigurno. Ako Darusafaka dobije Fener, sto ne verujem, ispasce Baskonija iz F8. Plasim se samo forsiranja turskih ekipa zbog sponzorstva lige.

avatar
Thursday, 09.02.2017
23:38

Pustice Zoc, veliki Srbin, Darusafaku :D

avatar
Friday, 10.02.2017
08:34

@Old_school pusta Partizan

avatar
Old_school
Thursday, 09.02.2017
23:59

Iskreno, sumnjam. Taj ni oca ne pusta.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Thursday, 09.02.2017
22:54

Darusafaka nema sto da trazi

avatar
Carina
Thursday, 09.02.2017
22:52

Kad nepismeni Armani ne moze da zadrzi prednost iako su vodili tokom cele utakmice. Ako pogledamo realno, ovde Efes ima najlaksi raspored, ali Darusafakin je tezi od zvezdinog. Trebali ste i Baskonijin raspored da prikazete. I oni su tu u toj borbi, sva sreca Makabi ih nekako pobedio. A imamo bolji medjusobni skor sa njima.

avatar
Patrick Bateman
Thursday, 09.02.2017
22:51

Realno je da Darusafaka ispadne.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 09.02.2017
22:50

Darusafaka ima paklen raspored dok kod nas u sledece 4 utakmice je realno ocekivati tri pobede , mada mi i dve bile sasvim dovoljne .

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 09.02.2017
22:39

Moja procena. Zvezda tri pobede efes 6 a darusafaka 5

avatar
Савић Павле
Friday, 10.02.2017
10:21

Gde si Efesu našao 6 pobede?