Darijus Adams uzima bugarski pasoš?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.06.2016.
13:13
Izvor: Sportske.net

Jedan od najboljih košarkaša Laboral Kuće u minuloj sezoni uskoro bi trebalo da dobije bugarski pasoš i zaigra za reprezentaciju naših jugoistočnih komšija.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaš španske Laboral Kuće Darijus Adams (27) mogao bi da zaigra za reprezentaciju Bugarske u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prenosi portal "Eurohoops".

Jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Velimira Perasovića tokom minule sezone trebalo bi da dobije bugarski pasoš što će mu omogućiti da zaigra za nacionalni tim te zemlje.

Amerikanac će tokom leta biti među traženijim igračima na evropskom tržištu a uzimanje bugarskog državljanstva samo će mu popraviti poziciju po tom pitanju.

Darijus Adams je u minuloj evroligaškoj sezoni prosečno beležio 13.2 poena i 4 asistencije po utakmici, a bio je jedan od najzaslužnijih što je Laboral Kuća uspela da se plasira na fajnal-for.

Ukoliko bude zaigrao za Bugarsku sigurno je da će biti prva zvezda reprezentacije koja će se za plasman na Eurobasket boriti sa selekcijama Slovenije i Ukrajine, te reprezentacijom samoproklamovane države Kosovo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke