Dankanov "prvi put", Mark kopirao brata, Kobi lomi ruke!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 21.11.2015.
08:56
Izvor: Sportske.net

Za Dankana prvi meč u regularnom delu bez skokova, što može Pau, može i Mark. Litvanac će se sećati Brajanta, Jokić starter, "Profesor" povređen, Bobiju opet mrvice...

BETA/AP Photo/Max Becherer
BETA/AP Photo/Max Becherer

Povezane vesti

Ni lakša povreda zgloba nije sprečila Brendona Najta da održi lekciju Denveru.

Ubacio je rekord karijere, 38 poena, Bledso je dodao 22, Sansi su se vratili sa -17 i dobili Nagetse.

Nikola Jokić je počeo utakmicu, nije se posebno istakao, 6 poena, 4 skoka, 1 ukradena lopta.

Kod Detroita, Dramond 21 poen i za njega, skromnih, 11 skokova, koliko je imao i Markus Moris.

Suns Nuggets Basketball

Mirza Teletović na drugoj strani odličan sa 15 poena. Lovernj i dalje leči povredu leđa, Nurkić se još neće vratiti na teren.

Drugi Srbin, Bjelica, zbog problema sa kolenom nije bio u timu Minesote koja je poražena od Detroita. Timbervulvsi koji odlično igraju van svoje dvorane su bez pobede kod kuće, nanizali su šest poraza na startu sezone.

Nuggets Spurs Basketball

Bobi Marjanović je odigrao tri minuta protiv Pelikansa, ubacio je 2 poena, Sansi su neočekivano pali u Nju Orleansu. Entoni Dejvis se sa 20 poena i 18 skokova vratio na parket, a u ovom meču smo videli istoriju, Tim Dankan, prvi put za 19 godina igranja u NBA nije imao ni jedan jedini skok, meč je završio sa 6 poena.

Odigrao je u karijeri 1343 meča, pričamo o regularnom delu.

Bulls Warriors Basketball

Ništa novo na Pacifiku, 14. pobeda Golden Stejta, mnogi su verovali da će šampion ostati bez daha, ali i protiv Čikaga su pokazali da su u ovom trenutku nedodirljivi. Kari je ubacio 27 poena, Bulsi su bili bez Rouza, ali je Batler brojao do 28, ipak nije pomoglo.

Golden Stejt je na korak od večnosti, pobeda ih deli od najdužeg niza trijumfa na startu. Oni su sinoć ponovili uspeh Seltiksa koji je daleke 1957. braneći titulu, dobio prvih 14 utakmica u sezoni.

Prošle godine su, podsetimo, Bulsi pokvarili žurku u "Orakl Areni", dobili su u produžetku Golden Stejt i prekinuli niz od 19 pobeda kod kuće za Voriorse.

Ako šampion dobije Denver u Koloradu u nedelju, izjednačiće rekord Vašington Kapitalsa i Hjustona iz 1993. sa 15 pobeda u nizu. A onda će sledećeg utorka protiv Lejkersa kod kuće igrati za prvo mesto na večnoj listi.

Raptors Lakers Basketball

Toronto je slavio, ali su Kanađani skupo platili pobedu nad Lejkersima u "Stejpls centru". Valančijunas je polomio kost ruke kada ga je Kobi Brajant faulirao u finišu prvog poluvremena. Inače, Brajant je postigao samo 10 poena, ona 2006. kada je Reptorsima ubacio 81 što je drugi najbolji rezultat u istoriji lige sada izgleda kao davna prošlost. Takođe, prošle godine, kada su Kanađani gostovali u Holivudu, stigao je do tripl dabla.

Portland je prekinuo niz od sedam poraza, slavili su protiv Klipersa uz 27 poena Lilarda koji je sa par trojki u finišu prelomio utakmicu.

Knicks Thunder Basketball

Niksi su umalo prokockali +16 u Oklahomi, ali na kraju Dereka Fišera nije bilo briga, njegov tim je stigao do sedme pobede u sezoni. Melo Entoni je ubacio 25 poena, na drugoj strani Vestbruk 34, Tander je izgubio 3 od 5 mečeva bez Duranta ove sezone.

Rockets Grizzlies Basketball

Memfisu je sve bilo lako protiv Hjustona uz sjajnog Marka Gasola. Španac je uz 16 poena, imao po 11 skokova i asistencija, prvi tripl dabl u karijeri. Zanimljivo, poslednji igrač Memfisa koji je napravio tripl dabl je njegov brat Pau 2007. godine.

Hjuston je napravio previše grešaka u ovom meču, 23, Harden je ubacio 22 poena, ali jasno je da malo toga ide po planu i posle odlaska Mek Hejla. Inače, Teksasašani su izgubili 5 od poslednjih 6 mečeva.

Mavsi igraju odlično, Deron Vilijams je ubacio 23 poena Juti, Dalas je dobio šest mečeva u nizu.

Siksersi su beznadežni, izgubili su sa 25 poena razlike u Severnoj Karolini, i dalje nemaju pobedu, 13 poraza na startu, ukupno 23 u nizu računajući i prošlu sezonu. Još tri im fale da postanu apsolutni rekorderi sa 26 poraza zaredom.

Ključ pobede Hornetsa bio je Al Džeferson koji je ubacio 26 poena, imao 10 skokova i 5 blokada.

Netsi su se loše proveli u Bostonu, izgubili su ubedljivo, a poraz se nazirao posle druge četvrtiner koju su izgubili sa 20 razlike. Na poluvremenu je bilo +23, pa su Seltiksi lako priveli posao kraju. Ejvori Bredli je dao pun doprinos, predvodio je rezerviste sa 21 poenom, klupa Bostona je ubacila 60 poena Netsima, to je i bila razlika.

Boston - Bruklin 120:95
Šarlot - Filadelfija 113:88
Dalas - Juta 102:93
Memfis - Hjuston 96:84
Oklahoma - Njujork 90:93
Nju Orleans - San Antonio 104:90
Minesota - Detroit 86:96
Denver - Feniks 107:114
Golden Stejt - Čikago 106:94
Lejkersi - Toronto 91:102

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke