Dankan zaustavio vreme, ključa u borbi za plej-of!

Autor: Boris Jovanović
subota 11.04.2015.
08:31
Izvor: Sportske.net

"Evergrin" Dankan zasvirao i Hardenu, Hjuston pao na šesto mesto. U Koloradu poplava koševa, Oklahoma i Pelikansi rame uz rame. Na Istoku popust za Boston, Indijana ne odustaje. Ostale još samo tri karte za plej-of!

Beta/AP Photo/Darren Abate
Beta/AP Photo/Darren Abate

Povezane vesti

Slatka pobeda šampiona, slavili su protiv državnog rivala Hjustona i stigli na treće mesto Zapada. Popovićeva strategija se isplatila, San Antonio je pritisnuo Hardena, spustio ga na 16 poena, blistao je Tim Dankan. Veteran je brojao do 29, imao 10 skokova, blokirao poslednji šut "Bradonje" tri sekunde pre kraja i sačuvao pobedu. Ovo je težak poraz za Roketse koji su sa trećeg skliznuli na šesto mesto.

Sparsi su inače faulirali nemilice Džoša Smita koji je promašio čak 14 od 26 bacanja. Hauard je uz 12 poena, imao 14 skokova. Dodajmo na kraju da je San Antonio dobio seriju protiv Hjustona sa 3:1.

Zahvaljujući ovakvom raspletu u teksaškom derbiju, do drugog mesta je stigao Memfis, tačnije ostali su usamljeni na toj poziciji. Posle drame u Juti, uspeli da da iščupaju pobedu, sjajan je bio Mark Gasol. Španac je meč završio sa 22 poena, 7 skokova i 6 asistencija.

Grizzlies Jazz Basketball

Juta je imala šansu za produžetak, Gordon Hejvard je imao tri bacanja u poslednjoj sekundi, pogodio je prva dva, promašio poslednje pa su se radovali "GrizlijI" kojima je meč mnogo više značio.

Mavericks Nuggets Basketball

Uzbudljivo je bilo u Koloradu, zaboravljeni Rejmond Felton je presudio Nagetsima posle dva produžetka. Prava poplava koševa, Dalas je prokockao 23 poena prednosti i na kraju uspeo da odnese trijumf. Novicki je dao 25 poena, ali je pravi junak Felton koji je uz probleme sa povredom ove sezone imao i one sa zakonom. Vratio se u pravom trenutku, srušio bivši klub za koji je igrao početkom decenije. Danilo Galinari je ubacio rekord karijere, 47 poena, Italijan je pogodio gotovo sve, ali ostao praznih ruku. Mavsi su odmarali Ronda, biće sedmi u svakom slučaju, miriše na derbi sa "Grizlijima" u prvom kolu plej-ofa.

Nurkić je ubacio 8 poena i imao 7 skokova, Lovernj na terenu proveo samo 17 sekundi.

Ista meta-isto odstojanje u borbi za poslednju kartu za doigravanje, dobili su i Pelikansi i Tander, ovi timovi ostaju izjednačeni.

Grizzlies Pelicans Basketball

Nju Orleans nije ima većih problema protiv Feniksa, Dejvis je ubacio 19 poena i imao 9 skokova. Dobio je udarac u grkljan u drugoj četvrtini, otišao u svlačionicu, ali se uz ovacije vratio u poslednjem periodu i dovršio posao.Sansi su loše šutirali, ovo je za njih osmi poraz u deset mečeva, jedva čekaju da se sezona završi.

Kings Thunder Basketball

Oklahoma je bila bolja od Sakramenta, Vestbruk je ubacio 27 poena, imao 10 asistencija i 5 skokova. Tander je vodio dvocifrenom razlikom u većem delu prvog poluvremena, ali su se Kingsi vratili u igru. Vestbruk je imao veliku pomoć Kantera koji je brojao do 25, Dion Vejters je dodao 22 poena, dok je Entoni Morou, rezervista sasuo pet trojki. Do kraja su tri meča i za Nju Orleans i za Oklahomu, Tander mora da čeka kiks rivala koji ima bolji međusobni skor.

Timberwolves Lakers Basketball

U duelu dva najgora tima na Zapadu, Lejkersi su dobili Minesotu, Rajan Keli je ubacio 21 poen, ruki Džabari Braun dodao 20, uz 7 asistencija, pa je domaćin slavio. Lejkersi su i pored ove pobede već srušili crni rekord franšize u broju poraza, nikada nisu bili ovako loši.

Celtics Cavaliers Basketball

Hajdemo na Istok, Klivlend je učinio uslugu Bostonu, Seltiksi su slavili u Ohaju i ostali na sedmom mestu. Markus Smart je ubacio 19 poena, Kavsi su bili bez Kajrija Irvinga, Lebron je igrao 26 minuta, postigao 14 poena. Blat odmara ekipu za plej of, sigurno su drugi, ako Seltiksi ostanu sedmi, ovo je bila uvertira u prvu rundu plej ofa.

Wizards Nets Basketball

Bruklin je takođe dobio, ostali su osmi, nisu propustili priliku protiv Vašingtona koji je ipak igrao u drugoj brzini. Bruk Lopez je ubacio 26 poena, Bogdanović napravio rekord karijere sa 22, ovo je najubedljivija pobeda Netsa od kada su stigli u Bruklin. Oni su inače izjednačeni sa Bostonom, ali imaju slabiji međusobni skor pa ako ovako ostane, Bruklin će biti osmi i ići na Atlantu u prvoj rundi. Do kraja Bruklin ide Baksima, dolaze im Čikago, i u poslednjem meču Orlando u sredu.

Pacers Pistons Basketball

Indijana ne odustaje, dobili su u Detroitu, Rodni Staki je ubacio 24 poena, praktično sam rešio utakmicu, pa Pejsersi ostaju na korak iza Bostona i Bruklina. Stakijev motiv bio je najveći, posle sedam sezona u Detroitu letos je kao slobodan agent otišao u Indijanu, nije bio puno zapažen u prva tri meča između ovih timova, ali je noćas uništio Pistonse. Detroit je utakmicu izgubio sa linije penala, promašili su devet bacanja što je odlučilo.

Milvoki je na pedalj od plej ofa, dobili su noćas protiv Njujorka, Janis Antetokumpo se vratio na parket, ubacio je 23 poena. Samo sezonu posle one u kojoj su imali 15 pobeda i bili najgori tim lige, Baksi su blizu doigravanja, deli ih samo matematika.

Hornets Hawks Basketball

Prvi put u istoriji Atlanta je stigla do 60 pobeda. Lider Istoka je u meču bez značaja slavio protiv Šarlota, ponovo je odlično igrao Majk Muskala, ubacio je 17 poena, u poslednja četiri meča on ima neverovatan šut, 21 od 25. Momak sa Baknela je dobio šansu posle povrede Milsapa i iskoristio je na pravi način. Šarlot se ovim porazom i definitivno oprostio od doigravanja. Pero Antić se posle hapšenja u Njujorku vratio u tim, ubacio je 5 poena i imao 2 skoka.

Raptors Magic Basketball

Završavamo u Orlandu. Toronto je koševima, odnosno trojkom Lua Vilijamsa u poslednjih 10 sekundi odneo pobedu sa Floride. Medžik je njihova redovna mušterija, pobeđuju ih u nizu više od tri godine, tačnije, 11 uzastopnih mečeva. U redovima Kanađana starter ponovo opravljeni Lovri, ubacio je 10 poena i imao 7 asistencija. Kod Orlanda Vučević je imao 16 poena i 4 skoka.

Reptorsi su treći, ako sačuvaju tu poziciju u prvoj rundi idu najverovatnije na Milvoki, dok će Čikago igrati sa Vašingtonom.

Rezultati:

Orlando - Toronto 99:101
Hjuston - San Antonio 103:104
Oklahoma - Sakramento 116:103
Nju Orleans - Feniks 90:75
Bruklin - Vašington 117:80
Njujork - Milvoki 91:99
Atlanta - Šarlot 104:80
Klivlend - Boston 90:99
Detroit - Indijana 103:107
Juta - Memfis 88:89
Denver - Dalas 143:144 pr.
Lejkersi - Minesota 106:98

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke