Dankan i Sparsi, ljubav traje...

Autor: Beta Beta
utorak 24.06.2014.
11:34
Izvor: Beta

Košarkaš San Antonija Tim Dankan ostaće još godinu dana u toj NBA ekipi, saopšteno je danas.

Beta/AP Photo/Michael Thomas
Beta/AP Photo/Michael Thomas

Povezane vesti

Tim Dankan (38) je iskoristio opciju iz svog ugovora za nastavak saradnje na još godinu dana, pa će i u sezoni 2014/2015 igrati za šampione NBA lige.

Dankan je 1997. godine bio prvi pik na draftu i do sada je osvojio pet titula sa Sparsima, dva puta je bio najkorisniji igrač lige (MVP), a tri puta MVP finala.

On će sledeće sezone, poslednje godine ugovora, zaraditi oko 10,3 miliona dolara.

"Oseća odgovornost prema saigračima. On želi da ostane što duže, sve dok je koristan timu i utiče na igru. Dankan vodi računa o sebi, tokom celog leta vežba, pliva, bavi se boksom i čini sve kako bi zadržao visok nivo forme i igre", rekao je trener Sparsa Greg Popovič.

San Antonio će sledeće sezone braniti titulu u NBA ligi, pošto je u velikom finalu NBA lige pobedio branioca titule Majami sa 4:1. U timu će biti i Toni Parker i Manu Đinobili, ali i Kavi Leonard i Peti Mils.

Dankan je ove sezone u proseku igrao 29,2 minuta po utakmici i postizao 15,1 poen, imao 9,7 skokova i 1,9 blokadu.

"Nekoliko godina pričaju da smo na kraju karijera. Ali, svake godine smo tu i pokušavamo da odigramo najbolje, nije nam važno šta drugi pričaju. Sve dok osećamo da smo efikasni ostaćemo ovde i igraćemo", rekao je Dankan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke