Danilović: "Nije bilo 'trgovine' sa Čovićem"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.12.2016.
15:59
Izvor: Sportske.net, politika.rs

Novi predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović osvrnuo se na susret sa Nebojšom Čovićem i različita tumačenja razgovora koji je obavio sa prvim čovekom Crvene zvezde uoči imenovanja na visoku funkciju.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Bivši predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović nedavno je imenovan za naslednika Dragana Đilasa na čelu srpske kuće košarke, a javnost je na različite načine komentarisala ono što je prethodilo Danilovićevoj inauguraciji.

Proslavljeni košarkaš i funkcioner sastao se sa predsednikom Crvene zvezde mt:s Nebojšom Čovićem u Železniku što je izazvalo oprečene komentare u javnosti.

"Jesam navijač Partizana i uvek ću to biti, ali kada su u pitanju Savez i reprezentacija svi smo jedan tim. S obzirom na to da se u medijima na različite načine tumačio Čovićev i moj susret, moram da kažem da nije bilo nikakve trgovine" kazao je Danilović i dodao,

"Sasvim je normalno da razgovaram sa predsednikom Zvezde i ja sam se sastao s Nebojšom Čovićem. On je bio moj dugogodišnji rival dok sam vodio Partizan, ali sada sam predsednik KSS i tu više nema prostora za bilo kakvo favorizovanje" istakao je prvi čovek srpskog košarkaškog saveza.

U razgovoru za dnevni list "Politika" novi predsednik Saveza priznao je i to da se susreo sa premijerom Srbije istakavši da bez pomoći države nacionalne selekcije ne bi mogle da budu tu gde jesu.

"Nemam šta da krijem, razgovarao sam i s premijerom Aleksandrom Vučićem. To je sasvim normalno, jer su on i Vlada na čijem je čelu pomagali godinama kada nije bilo ovakvih uspeha. Premijer voli i poznaje košarku, što je i logično s obzirom na to da je igrao" dodao je Danilović.

Mandat na čelu srpske kuće košarke nije najbolje počeo za Predraga Danilovića pošto je juniorska reprezentacija Srbije eliminisana u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, ali je zato produžena saradnja sa generalnim sponzorom muške seniorske selekcije što se može smatrati uspehom.

Podrazumeva se da će se rad Predraga Danilovića ocenjivati mnogo kasnije, kada bude prošlo dovoljno vremena i kada legenda srpske košarke dobije dovoljno prostora da ostavi svoj pečat u radu Saveza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Sunday, 25.12.2016
19:44

Dobro, to je pošteno. Sada tražimo sastanak sa predsednikom Partzana.

avatar
babaroga
Sunday, 25.12.2016
18:34

Nije, nije bilo trgovine. Bilo je: uzmi sta ti se nudi :D

avatar
rivarinho
Sunday, 25.12.2016
18:11

ne moze coveku da se spocitava neuspeh na nekakvom prvenstvu Evrope za mlade jer se isto odigralo u nenormalnom terminu a samo 9 dana po njegovom imenovanju za predsednika KSS. Sta je on trebao da uradi za to vreme?

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 25.12.2016
17:20

Dobro kaze covek, "svi smo jedan tim sada" , nema sad tu favorizovanja vise. Mora se dobro raditi i saradjivati ako zelimo da nasa reprezentacija napreduje, kao i nas ponos nacije u EL. Mi cemo imati veoma svetlu buducnost ako delujemo kao jedan tim.