DANILOVIĆ, JEDNOGLASNO!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.12.2016.
14:33
Izvor: Sportske.net

Košarkaški savez Srbije danas je i zvanično dobio novog predsednika!

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kako se i najavljivalo i očekivalo, naslednik Dragana Đilasa na mestu predsednika Košarkaškog saveza Srbije je naš proslvljeni košarkaš, a kasnije i dugogodišnji predsednik Partizana Predrag Danilović.

On je na današnjoj Izbornoj skupštini KSS dobio jednoglasnu podršku od svih 27 delegata koliko ih prisustvuje zasedanju u svečanoj sali Hotela M u Beogradu.

Podsetimo, Predrag Danilović je bio jedini kandidat za ovu finkciju posle ostavke Dragana Đilasa i bilo je gotovo izvesno da će biti izabran, a to je danas i ozvaničeno tajnim glasanjem.

Delegatima se danas na početku zasedanja prvi obratio Dragan Đilas, koji je izrazio uverenje da će Danilović sa svojim timom uspeti da doprinese novim velikim uspesima naše košarke.

Počasni predsednik KSS Borislav Stanković uručio je Đilasu zlatnu značku u znak zahvalnosti za do sada učinjeno.

Kako prenosi Beta, Danilović je za potpredsednike imenovao Bojana Raduna i Dušana Projovića, a potpredsedničke funkcije su zadržali Ana Joković i Igor Rakočević.

Predrag Danilović je rođen 1970. godine, kao igrač je sa reprezentacijom Jugoslavije bio prvak Evrope i sveta i olimpijski vicešampion. Na klupskom planu je 1992. godine osvojio titulu prvaka Evrope sa Partizanom, a isto je ponovio i sa italijanskim Kinderom šest godina kasnije.

Tokom karijere nastupao je i u NBA ligi, za Majami i Dalas od 1995. do 1997. godine. Potom se vratio u Italiju, u Virtus, gde je 2000. i ''okačio patike o klin''.

Bavljenje košarkom nastavio je preuzimanjem funkcije predsednika Partizana gde je proveo čitavu deceniju i po, uz trinaestogodišnju dominaciju crno-belih na domaćoj sceni u tom periodu.

Sa te funkcije povukao se prošle godine, nasledio ga je Nikola Peković, a sada na čelu KSS otvara novu stranicu u svojoj bogatoj košarkaškoj karijeri.

Srećno, Saša!


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MladoKolonac
Saturday, 24.12.2016
18:17

Nikad Danilović sa repstacijom nije bio prvak sveta.

avatar
Dr_znate_koji
Thursday, 15.12.2016
20:33

Nikad Zvezda nije bila miljenik drzave niti sistema a sad jos moramo da se borimo i protiv grobara na celu KSS.

avatar
Thursday, 15.12.2016
15:37

Ne daj im se, Sale!

avatar
Treš retardizam
Thursday, 15.12.2016
16:37

Dobro znas ko je glavni u nasoj kosarci..he he

avatar
Anderton
Thursday, 15.12.2016
15:35

Sklanjajte pepeljare.