Danilović, Đorđević i Teo šokirani masovnim otkazom univerzitetske selekcije

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 20.07.2017.
13:41
Izvor: Sportske.net

Danilović i Đorđević ne shvataju masovni otkaz, Teo užasnut

Sportske/Pavle Knežević
Sportske/Pavle Knežević

Povezane vesti

Selektor seniorske reprezentacije Srbije, kapiten i predsednik nacionalnog saveza nemaju ni malo razumevanja za skandal koji je potresao srpsku košarku, odnosno masovnom otkazu igrača za univerzitetsku selekciju Srbije.

Ukupno je 25 igrača odbilo da igra za univerzitesku selekciju, koja je trebalo da bude "B" tim, odnosno da bude nosilac kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u novom formatu. Njih 17 nije došlo na pripreme, šestorica naknadno pozvanih su odbili da igraju, dok su dvojica odustala posle prvog treninga. Potpuno neshvatljiv potez za sve ljubitelje košarke, ali i za čelne ljude ovog sporta u Srbiji.

"Problem otkazivanja postoji odavno, a meni to uopšte nije jasno", rekao je predsednik KSS Predrag Danilović novinarima u Beogradu prilikom okupljanja seniorske reprezentacije.

"Raznorazna su opravdanja. Na stranu opravdani razlozi tipa povrede, ali verujte mi da ja ne mogu da shvatim da igrači koji nisu afirmisani ne mogu da shvate da kroz tu selekciju, pripreme i takmičenje sa najboljima biti još bolji igrači. Ne želim da pominjem imena, ali to je opšti problem u kome prednjači par klubova. Bilo je toga i ranije, ali je to veliki problem poslednjih godina. Igranje za reprezentaciju treba da bude čast svakom igraču, a ako mu nije čast, onda treba da shvati da će biti bolji igrač posle priprema reprezentacije", rekao je Danilović.

On je rekao da se ne zalaže za kažnjavanje onih koji nisu došli, ali da se tim problemom treba ozbiljnije zabaviti. Selektor Aleksandar Đorđević rekao je da je od svih igrača dobio spisak razloga otkaza, za koje je rekao da su skoro neverovatni.

"Od 'ljut sam jer je trebalo da budem pozvan za A', preko 'otišao sam na more' do 'preskačem pripreme, ali sam tu u novembru', do priprema za sledeću sezonu. Pa koje su to bolje pripreme za sledeću sezonu od priprema sa reprezentacijom? Mnogo igrača iz A selekcije je igralo u univerzitetskoj i to je put. Zato su ovi momci ovde sada", rekao je Đorđević.

Novinari su pitali selektora da li misli da će njegova reč dopreti do igrača.

"Ne. Nadam se da hoće, ali oni ne slušaju mene, nego nekog drugog. Ne verujem da su igrači ti koji su otkazali, nego su dobili naredbu od kluba ili onih koji ih vode. Meni je to veliki problem. Mnogi od ovih igrača će igrati NBA ili Evroligu i neće moći da igraju ove kvalifikacije koje je FIBA izmislila. Šta ćemo tada? Da li ovi igrači koji su otkazali zaslužuju poziv i vi da ih pratite? Moje mišljenje je da to ne zaslužuju", rekao je Đorđević.

Prva kontrolna utakmica koju A tim treba da igra jeste upravo protiv univerzitetske selekcije u Kraljevu, ali je pitanje šta će se sada desiti.

O razmerama ovog skandala možda najbolje govore reči kapitena Miloša Teodosića, koji nijednom nije preskočio pripreme reprezentacije, uprkos brojim "preporukama" klubova u kojima je igrao.

"Nekako mi je razumljivije da neko kao Joka (Nikola Jokić) otkazao da bi se spremio za NBA sezonu. To donekle i mogu da razumem, ali ovo mi je neshvatljivo. To su momci koji nemaju opravdanje i nemaju prave razloge. Oni ne znaju koliko bi im pomoglo da su otišli na pripreme. Da se fudbalski izrazim, bili bi u gol-šansi...To je meni velika katastrofa i užas, neshvatljivo", rekao je Teodosić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deda Mata
Friday, 21.07.2017
09:16

Ovo je Srbija, objavi se spisak od 25 igrača, stavi im se meta na čelo a niko ne napiše razloge.Pouzdano znam najmamje pet igrača koji vuku povrede i na oporavku su.A šest sedam godina igrali su za sve mlađe selekcije. Napredno nema šta

avatar
Burazer
Thursday, 20.07.2017
16:39

Odavno ne postoji cast medju ljudima, i od pre desetak godina se nista vise ne radi zbog ljubavi, nego zbog koristi. Nemate pravo da se ljutite na tudji izbor. Svako nosi svoj krst.

avatar
Gorila u magli! LFC
Thursday, 20.07.2017
16:29

e to je taj danasnji mentalitet omladine,sve i odmah po mogucstvu bez trunke znoja,nije cast igrati za Srbiju u kojoj su igrali Bodiroga,Danilovic,Djordjevic,Obradovic,Rebraca,Drobnjak,Stojakovic,Divac i mnoge druge legende je sramotno pomisliti,a kamoli izjaviti.iskreno zao mi je ove dece i njihovih shvatanja mladi su da bi pravili ovako kardinalne greske.

avatar
MOE28
Thursday, 20.07.2017
15:19

Koja je razlika izmedju ovih igraca i Jokica?

avatar
mosala1983
Thursday, 20.07.2017
14:49

Не ради се о томе Универзијада је измишљено лево такмичење. И сад нпр треба Давидовац да игра небитно такмичење повреди се и не може д игра за звезду. Сутрадан им нико неће рећи хвала. Проћиће ко дача икодиновић сами ће плаћати карте да гледају другаре из репрезентације. Ови мозгови што позивају на егзекуције и сл. Жалосни су то људи. смањити број Бесмислених такмичења попит уноверзиједе. разумите те момке није ЕП. Вама егзекутори тешко било шта појаснити.

avatar
Old_school
Thursday, 20.07.2017
14:05

Pokaznjavati. Odreda. Ukljucujuci i one koji odbiju za A. Od koga su videli nego od njih.

avatar
Čeki
Thursday, 20.07.2017
15:27

Ma i sa klubovima napravis ugovor da moraju da daju igrace za reprezentaciju, a ako nece finansijski ih kazniti.

avatar
sashki
Thursday, 20.07.2017
14:00

Ta čast za reprezentaciju skoro da više ne postoji. Njihovo mišljenje glasi nešto ovako. nZabole me za repku tu nema love a lovu ću uzeti na drugom mestu