Dangubić: "Dugo sam u Zvezdi, ali ću morati da se dokazujem"

Autor: Pavle Knežević
sreda 20.09.2017.
17:35
Izvor: Sportske.net

Jedan od igrača sa najdužim stažom u redovima šampiona Srbije ne očekuje povlašćen tretman.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Jedan od igrača sa najdužim stažom u Crvenoj zvezdi je Nemanja Dangubić, ali on očekuje da će morati da se dokazuje treneru, baš kao i svi ostali.

"Četvrta sezona mi je u Zvezdi. Te tri godine imaju težinu, ali je nov trener i treba da se dokazujem, kao i svi igrači. Ja ću svoju ulogu i vreme na terenu zaslužiti kroz trening i pokazivanje forme. Mnogo je utakmica, a trener je rekao da će koristiti svih 15 igrača, tako da će svi imati šansu da se pokažu", rekao je Dangubić.

Zvezda je ovog leta promenila trenera, a i tim. Mnogo igrača je otišlo, ali se njegovo ime nikada nije ni pominjalo kada je u pitanju promena sredine.

"Ja sam prošlo ili pretprošlo leto produžio ugovor. Tada sam znao da želim da ostanem i da napredujem, da igram na visokom nivou, evropskom. Nije bilo smisla da odem bilo gde. Zvezda igra Evroligu i odlično igra regionalno takmičenje. Mnogo utakmica, imam ulogu, u Srbiji sam, imamo sjajne navijače. Nisam mogao da nađem zamerku. Bio sam siguran da ću ostati i radujem se svakoj utakmici", rekao je Dangubić.

O stilu igre naredne sezone...

"Treba da imamo fokus 40 minuta. Trener Dušan Alimpijević gaji stil jake odbrane, agresivne. Tim je mlad, sigurno da ima mnogo energije i da ćemo tu tražiti šansu, da kroz jaku odbranu stičemo samopouzdanje kroz, koje nam je potrebno, posebno na početku sezone. Ima još 10 dana do početka sezone i sigurno ćemo biti spremni", rekao je Nemanja Dangubić.

Zvezda sezonu počinje 30. septembra utakmicom protiv Mornara u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Wednesday, 20.09.2017
19:06

Не брини немаш 19 да имаш грејао би клупу и махао пешкирима.