Dan posle - Može li Srbija da organizuje kvalifikacioni turnir za Rio?

Autor: Beta Beta
subota 19.09.2015.
19:10
Izvor: Beta

Na tu temu danas je govorio i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas. Šanse postoje, ali postoji i jedna velika prepreka.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je danas da ostaje "gorak ukus" posle poraza od Litvanije u polufinalu Evropskog prvenstva i dodaje da veruje da će ekipa izboriti plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

"Posle ovakvog poraza ostaje gorak ukus u ustima... Svi smo videli ove momke u finalu, ako ne i da osvoje zlato. Po igri su Francuska i Srbija pokazali najviše na ovom prvenstvu, ali eto, igraće sutra za treće mesto. Ponosan sam na 12 momaka i na one koji su bili deo pripremnog perioda. Sjajno su se borili za Srbiju", rekao je Đilas novinarima u Lilu.

Srbija je sinoć u polufinalu Evrobasketa poražena od Litvanije sa 64:67.

"Košarka je igra u kojoj odlučuje jedna lopta, a to je malo bolji ili malo lošiji dan, koji je nas ovoga puta sprečio da se nađemo u finalu. Siguran sam da će ovi momci sutra pružiti svoj maksimum i da će se vratiti s medaljom. Bez obzira na sve, ova ekipa je zaslužila da se nađe na Igrama u Riju i verujem da će u tome uspeti", rekao je Đilas.

Na pitanje novinara da li KSS razmišlja o organizaciji kvalifikacionog turnira za Igre u Riju, Đilas je rekao da mnogo zavisi od finansija.

"Stidljivo o tome razmišljamo u ovom trenutku. Organizacija toga je skoro dva miliona evra... Moramo da vidimo koje će se druge zemlje kandidovati i da pogledamo sve aspekte...", kazao je predsednik KSS-a.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos90
Saturday, 19.09.2015
22:19

Prvo da se preracunaju da li im se isplati finansijski

avatar
Saturday, 19.09.2015
20:07

Ne! To bi samo stvaralo još veći pritisak.

avatar
Sad il\' nikad!
Saturday, 19.09.2015
20:02

Imamo najzvucniju halu u evropi Pionir , jednu od najvecih Arenu i jos par u vrscu , beogradu itd... Naravno da mozemo da organizujemo.

avatar
REVOLT JOS 7 DANA
Sunday, 20.09.2015
10:00

Novi Sad, Nis...