Dalas "izbušio" Lejkerse, "Grizliji" pobedili i virus, Lebron u nevolji!

Autor: Boris Jovanović
subota 22.11.2014.
09:24
Izvor: Sportske.net

Lejkersi primili 140 poena, lider "ozdravio", Lebron je očekivao drugačiji scenario posle povratka kući. Golobrada Minesota dobila lekciju od San Antonija, Filadelfija vreća za udaranje, veliki povratak Orlanda!

Beta/AP Photo/Alex Brandon
Beta/AP Photo/Alex Brandon

Povezane vesti

Lebron ovako nije zamišljao povratak kući. U jednom trenutku, nakon neuspelog ofanzivnog skoka, ostao je pod protivničkim košem u neverici, dok je njegov tim imao igrača manje u odbrani.

Kavsi su pretrpeli treći poraz u nizu, nalaze se ispod 50%, to je prvi put u poslednjih šest godina da je "Kralj" u ovakvoj situaciji. Protiv Vašingtona nisu postigli koš iz igre u poslednjih 9 minuta i naravno izgubili su u prestonici.

Lebron i Irving su ubacili po 22 poena, ali je njihov tim šutirao tek 36% iz igre, na drugoj strani Džon Vol je komandovao, naročito u poslednjem periodu kad se odlučivalo, 28 poena, 7 asistencija i 6 skokova.

"Grizliji" su se oporavili od stomačnog virusa koji je desetkovao tim u Torontu, Mark Gasol je ubacio 32 poena, pa je lider stigao do lake pobede protiv Bostona. Kao i uvek tim iz Tenesija je dominirao u skoku, Rendolf je uhvatio 18 lopti, u poslednje vreme šutiraju bolje nego inače, i u "trojkama" su noćas bili na 50%.

Voriorsi ih prate u stopu, posle odmora od četiri dana bili su željni igre, ceh je platila Juta. Na kraju prve četvrtine već je bilo +15, na poluvremenu +18, posle trećeg perioda sve je bilo gotovo. Ovo je najbolji start Golden Stejta u poslednjih 41 godinu. Kuzmić je odigrao nešto više od četiri minuta, zabeležio jedan skok.

Dalas je izrešetao Lejkerse i prekinuo njihovu mini seriju pobeda. Novicki i ostatak startera su ostavili klupi da dokrajčki rivala, rezultat su 140 koševa koje je postigao domaćin. Ovo je najveći broj poena za Dalas u sezoni, imali su i najbolji procenat šuta oko 62% i najviše asistencija. Sve je leglo na mesto u šestoj uzastopnoj pobedi u šampionatu. Novicki je ubacio 23 poena, odmarao poslednju četvrtinu. Brajant se ispromašivao meč završio sa 17 poena.

Čikago je izgubio drugi meč u nizu na strani, u Portlandu, a meč je obilovao grubostima. Danlivi je namerno faulirao Lilarda, posle se povredio i Gibson, bilo je napeto, Bulsi su ionako desetkovani, bez Rouza, Gasola, Hinriha. Mirotić je iskoristio šansu, ubacio 24 poena i imao 11 skokova, ali Čikagu nije pomoglo. Za Blejzerse se vratio Batum, Lilard je sa 21 poenom i 9 asistencija bio ključ u pobedi ekipe iz Oregona.

Denver igra sve bolje, vratili su se u Kolorado, lako savladali Pelikanse u prvom meču posle turneje. Farid je ubacio 19 poena, a igra tima dobija obrise koje je zamislio Brajan Šo.

Toronto je rasturio Milvoki, poslao jasnu poruku Lebronu pred večerašnje gostovanje u Ohaju, a očekivana je bila i pobeda Atlante nad Detroitom, kod Houksa Pero Antić 6 poena i isto toliko skokova.

Seriju od pet poraza prekinuli su Netsi tesnom pobedom u Oklahomi. Tander je imao šut za pobedu, ali je Redži Džekson promašio iz prilično čiste pozicije pa je pobeda otišla u Bruklin. Kod gostiju Teletović 13 poena, 7 skokova, Bojan Bogdanović je ubacio svega 3 bacanja.

Desetkovana Minesota nije mogla da pruži značajniji otpor šampionu, San Antonio je protutnjao kroz sever države uz 28 poena Tonija Parkera. Bez trojice najboljih igrača Timbervulvsi su se nekako držali poluvreme, a onda je posle trećeg perioda u kome su gosti stigli do tridesetak razlike sve bilo gotovo.

Feniks je naneo Siksersima i 12. poraz na startu sezone. Bila je to rutinska pobeda gostiju protiv najgoreg tima lige, Dragić je ubacio 10 poena, nije ni forsirao, Siksersi su na 6 koraka od crne istorije, najgoreg starta u NBA ligi ikada.

Velika pobeda Orlanda, bili su na -23 u Severnoj Karolini i na kraju slavili! Vučević je ubacio 14 poena i uhvatio 10 lopti, ali su posao završili bekovi. Trener Furnije je sa niskom postavom uspeo da okrene meč, njegov tim je šutirao neverovatnih 71.4% u poslednjoj četvrtini, ubacili su 15 od 21 pokušaja, i taj deo igre dobili saa 20 razlike. Ovo je treći najveći povratak i pobeda u istoriji franšize sa Floride.

Rezultati:

Šarlot - Orlando 100:105
Filadelfija - Feniks 96:122
Minesota - San Antonio 92:121
Vašington - Klivlend 91:78
Memfis - Boston 117:100
Oklahoma - Bruklin 92:94
Atlanta - Detroit 99:89
Toronto - Milvoki 124:83
Denver - Nju Orleans 117:97
Dalas - Lejkersi 140:106
Golden Stejt - Juta 101:86
Portland - Čikago 105:87

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke