Dabović: "Korak po korak ka medalji"

Autor: Beta Beta
subota 06.06.2015.
18:23
Izvor: Beta

Pet dana uoči početka Eurobasketa za dame kapiten reprezentacije Srbije Milica Dabović kazala je da treba ići korak po korak ka medalji koju naše devojke ciljaju u Mađarskoj i Rumuniji.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je u subotu da nacionalna selekcija na predstojeće Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji putuje sa velikim ambicijama, ali da pre početka takmičenja ne želi da priča o osvajanju medalje. 

"Ne želim još uvek da govorim o medalji. Mislim da bi trebalo da idemo polako, korak po korak. Svi mi, na čelu sa našom selektorkom smo prethodnih godina mnogo radili i posvetili se zajedničkom cilju. Zbog toga ne želimo da propustimo ovu priliku", rekla je Dabovićeva za Košarkaški savez Srbije.

Ona je rekla da se tokom priprema radilo na svim detaljima koji mogu da pomognu ekipi da zabeleži dobar rezultat na Eurobasketu.

"Pripremni period je prošao veoma dobro što su pokazali i igra i rezultati koje smo prikazivali na prijateljskim utakmicama. Pobede možda i nisu toliko bitne, koliko je bilo važno da se što bolje uigramo i uvežbamo sve opcije. U četvrtak će biti prvi najvažniji momenat za sve nas. Letonija igra dobru košarku i želeće sigurno da nam se revanšira za poraz na Evropskom šampionatu pre dve godine", kazala je Dabovićeva.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u utorak u ranim jutarnjim časovima kreće put Sombatelja, gde će započeti svoj nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Srbija prvi meč igra 11. juna protiv Letonije, a za protivnice u grupnoj fazi imaće još i Hrvatsku, Rusiju i Veliku Britaniju.

Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji biće odigrano od 11. do 28. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke