Dabović: "Bez straha, mi smo evropski prvaci"

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.11.2015.
21:45
Izvor: Beta

Srpska košarkašica Ana Dabović poručila je da reprezentativke ne smeju da osećaju strah pred duel sa Nemačkom jer u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo ulaze kao prvakinje "Starog kontinenta".

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Srpska reprezentativka Ana Dabović rekla je da očekuje tešku utakmicu protiv Nemačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali da njena ekipa ne treba nikoga da se plaši ako ponovi igru sa Evropskog prvenstva ovog leta, na kome je osvojila zlatnu medalju.

"Nijedna utakmica nije laka, Nemice nikada ne odustaju, od prvog do poslednjeg minuta. Igrale smo prijateljske utakmice, a pre pet godina i kvalifikacione, poznajemo ih iako se trener promenio. Sigurno neće biti lako, ali verujem u ekipu, ako budemo igrale našu igru nema razloga za brigu", rekla je Dabović agenciji Beta.

Utakmicom protiv Nemačke, u subotu od 19 časova aktuelne evropske prvakinje počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine.

"Mi smo evropski prvaci, ne volim da pričam ni da razmišljamo o drugim ekipama, samo razmišljam o nama. Ako budemo imale atmosferu i posvećenost kao na Evropskom prvenstvu, ne treba nikoga da se plašimo", dodala je košarkašica Los Anđeles Sparksa.

Košarkašice Srbije okupile su se u ponedeljak na pripremama za početak kvalifikacija.

"Okupile smo se prvi put posle Evropskog prvenstva, samo smo nastavile od osvajanja zlatne medalje, imam utisak dase nismo ni razdvajale. Dobro smo trenirale, radimo sve kao što smo radile na Evropskom prvenstvu zato što je to recept koji ne treba menjati. Uzbuđene smo, igraćemo pred našom publikom, želimo da proslavimo zlato, ali i da se pripremamo za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru", rekla je Dabović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke