Da li je vreme da se proglasi nova ''Zvezdina zvezda''? Ali, košarkaška!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.01.2017.
15:14
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Naravno, treba sačekati rasplet za sada čudesne sezone, ali ako Radonjićevi momci nastave ovako...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Fudbalski klub Crvena zvezda decenijama se ponosi svojim zvanično proglašenim ''Zvezdinim zvezdama'' - Rajkom Mitićem, Dragoslavom Šekularcem, Draganom Džajićem, Vladimirom Petrovićem Pižonom, Draganom Stojkovićem i, naravno, zlaznom generacijom iz 1991. godine.

S obzirom da već godinama Zvezdine fudbalske ekipe nisu na nivou svojih slavnih prethodnika, usledilo je veoma dugo zatišje po pitanju proglašenja nekih novih ''Zvezdinih zvezda'', ali kada vidimo šta ove sezone postižu Zvezdini košarkaši, možda uskoro dođe vreme za proglašenje košarkaške Zvezdine zvezde.

Možda nesvesno, ideju za tako nešto dao je legendarni Bogdan ''Boša'' Tanjević, u intervjuu za ''Alo'', gde je između ostalog poručio:

''Nemam dilemu - Dejan Radonjić je Zvezdina najveća zvezda!''.

Ne treba previše ni objašnjavati zbog čega, imajući u vidu da mnogi u Evropi već ističu sjajnog stručnjaka kao najboljeg trenera godine u Evropi, a ovo su Bošini razlozi:

''Zbog načina na koji vodi ekipu ove i prošle godine i ostvarenjima koja se svrstavaju u prava mala košarkaška čuda, smatram da je već sada sa crveno-belima napravio jedno od najvećih trenerskih ostvarenja u poslednjih deset godina.

Blizu je da rezultatski prevaziđe i Duška Vujoševića, koji se s Partizanom plasirao na fajnal for 2010. godine''
, poručio je Tanjević.

On je uveren da Zvezda ima kvalitet i za fajnal for Evrolige, ali ga plaši kako će crveno-beli u nastavku sezone izdržati sve veći psihološki pritisak.

''Ovo je neravnopravna borba koju vode sa klubovima koji imaju i po 35 miliona evra, kao što je to slučaj sa CSKA ili Barselonom, koja sa više od 20 miliona evra trenutno gleda Zvezdi u leđa na tabeli Evrolige'',
naglašava Tanjević.

Posle fenomenalnih rezultata sa Zvezdom, Tanjević smatra da će Zvezda teško zadržati Radonjića i naredne sezone, ali svim srcem navija da se ova Zvezdina ''magija'' nastavi - sa ''DR''-om na klupi.

''Možda će njemu odgovarati uslovi koje Zvezda može da mu obezbedi, možda čovek više voli da živi u Beogradu nego u Barseloni ili Atini. Čovek pravi istorijsku priču sa Zvezdom, a to često može da bude i veći izazov od milionskih ponuda, koje nigde neće pobeći'', poručio je Tanjević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 28.01.2017
17:56

Bravo Tanjeviću sve je tako, ali ima ovde velikih kazi stručnjaka koji ne misle tako jer mržmja im to ne dozvoljava.

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 28.01.2017
17:35

A Aškrabić i Teodosić?

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Saturday, 28.01.2017
17:57

Erceg i Popovic, Macvan i Krstovic, Ilic i Labovic:-D Rasic, Radmanovic, Aleksandrov, Raduljica, Kecman, Jestratijevic, Savanovic, Jorovic, Vesa Petrovic, Plisnic, Radivojevic, Milojevic, Zoroski, Musli, Frimen, Vranes, Pnini, Samardziski, Sekularac, Bulatovic?:D Mozda misle na Radonjica dok je bio igrac:-D

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Sunday, 29.01.2017
16:59
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 29.01.2017
11:43

Radmanovića su kao najtalentovanijeg u Evropi oteli zvezdi i nije bilo reakcije ali za Vujanića plaču

avatar
ipak smo mi PRVI
Saturday, 28.01.2017
22:02

A ti mali umisljenko ako ti smetaju odgovori na tvoje kometare nemoj da kometarises.I sad cu namerno

avatar
Povratak kralja #48
Saturday, 28.01.2017
17:14

Radonjić nema nikakve veze sa zvezdom, niti je ikada imao. Komentar mu je smešan.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 28.01.2017
16:36

Radonjic neverujem da ce bar jos jednu sezonu otici,jer tek sledece sezonu jos u BG-u imacemo pravu sansu za f4 i pravi spektakl,a ko sto je i rekao,ponude nece pobeci,a taj dozivljaj ako izbore f4 nece nigde vise videti

avatar
Saturday, 28.01.2017
16:36

moze mali Fica i njegov tatica da bude dozivotne zvezde CZVFMP-a ... a kad ozivite Zvezdu sa Kalemegdana mozete npr Rakocevica da proglasite za zvezdu jer je on zaista bio odlican igrac i covek ... koje je lud da poistovecuje ovog frankenstajna sa CZV na Kalemegdanu osim par usijanih glava koji znaju samo da urlaju ...

avatar
ipak smo mi PRVI
Saturday, 28.01.2017
17:10

Desi ti mile nije te bilo nesto ovih dana.Da nije grip u pitanju.Cek za koji cete klub sledece sedmice navijati Efes pa koji posle njih.Niste ni vi partizan pa nikome nista vi ste partizan-igokea a pre toga ste bili partizan zepter.Al nema veze vi ste prvi menjali i ime i grb.

avatar
Saturday, 28.01.2017
19:02

stvarno mislis da cu da odgovaram na ovako niskointeligentan komentar ? ... ne mogu tako nisko da padnem

avatar
SvetskiSampion
Saturday, 28.01.2017
17:46

Nema nigde zepter igokee, razumem vas .