Da li je Volters pravo pojačanje?

Autor: Boban Filipović
petak 10.02.2017.
12:01
Izvor: Sportske.net

Kada se dovede stranac, obično se od njega očekuje da odskoči u odnosu na prosek. Da li je to slučaj sa Nejtom Voltersom?

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Amerikanac je oko 100 dana na Malom Kalemegdanu, pa se čini da je pravo vreme za prvi "presek stanja".

Volters je doveden u Zvezdu pre svega zbog izazova u Evroligi, ne zbog Aba lige, stoga ćemo se osvrnuti na njegove partije u elitnom takmičenju.

Debitovao je u 4. kolu protiv Panatinaikosa u Atini, ostavio solidan utisak, ubacio 8 poena i zabeležio 3 asistencije, crveno beli su tada izgubili, ali činilo se da su dobili pojačanje.

Na sledećoj utakmici protiv Baskonije u 'Pioniru' nije mnogo igrao, nije proveo ni četiri minuta na parketu, a onda je imao bljesak poritv Uniksa u Kazanju, gde je Zvezda izgubila na 'jednu loptu'. Protiv Brosea se crveno-belima "vratilo", dobila je u Bambergu u naizvesnoj završnici, al i je Voltersov učinak tada bio mizeran, promašio je se šuteve iz igre i oba penala.

Pred domaćom publikom prvu dobru partuju pružio je u rasturanju Armanija, ubacio 14 poena, među kojima i dve bitne trojke, podelio 6 asistencija i bio jedan od junaka trijumfa nad italijanskim šampionom.

Potom je usledio poraz od Efesa u Istanbulu na kom je američki plej statistički gledano bio sasvim solidan sa 8 postignutih poena za 11 minuta na parketu.

U porazu u 'Pioniru' od Žalgirisa Nejt je sa učinkom od 15 poena i 5 aistencija bio najsvetlija tačka Radonjićevog tima uz Milka Bjelicu, a interesantan podatak je da do utakmice prošlog kola sa Efesom nje nijednom imao dvocifren broj poena.

Pamtimo onu njegovu fantastičnu asistenciju za Branka Lazića protiv Makabija u Beogradu kada je počela serija od sedam Zvezdinih pobeda u Evroligi, ali mora se konstatovati da je Voltersova uloga u tom podvigu bila prilično epizodna. Ruku na srce, pogodio je jednu bitnu trojku protiv CSKA u 'Areni' kada se lomilo, ali generalno gledano utisak je da stranac koji igra za ozbiljan novac mora bolje.

Zvezda je zbog velikog broja izazova u tekućoj sezoni procenila da Nikola Rebić nije adekvatna rešenje na poziciji drugog plejmjekera uprskos nekim odličnim rolama iz prošle sezone, na to je uticalo i to što se "Rebron" razboleo u nezgodnom trenutku, ali kada se podvuče crta u ovom trenutku upitno je koliko se realno podigao kvalitet ekipe dolaskom Nejta Voltersa.

Nikola Rebic

Verovatno najveća Voltersova mana je veoma slaba organizacija igre za nekoga ko je plejmejker. Neretko se dešava da ima problema sa prenosom lopte, da je dugo drži u svom posedu, da je "davi" bez potrebe i da napad stvarno krene tek kad je se oslobodi, a do isteka ostane tek nekoliko sekundi.

Manje uočljivo, ali ni malo nebitno je to što Amerikanac ima prilično spor izbačaj. Pogađa on fino kada ostane sam, ima veoma dobar šut sa distance i poludistance, sasvim solidan flouter, ali u igri jedan na jedan čak i prilikom 'mis meča' ne uliva naročitu sigurnost.

U odsustvu Stefana Jovića sinoć u Moskvi nedostajala je mirnoća u napadu i čvrstina u odbrani, a oba ova detalja idu na Voltersovu dušu.

Da se razumemo, niko realan nije očekivao da desetkovana Zvezda može da iznenadi CSKA u gostima, ali je ova utakmica možda dobar pokazatelj da Nejt Volters nema kvalietet kakav se očekuje od jednog stranca.

Ostalo je još osam kola da nas razuveri, ali dosadašnji učinak od 7.3 poena i 2.2 asistencije po meču u proseku ne deluje baš impresivno i ohrabrujuće.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

60 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Toni Kroos
Saturday, 11.02.2017
15:03

Luka Mitrovic je placeniji igrac od Voltersa a svi smo se uverili koliko je decko limitiran! Dakle,jos je veca nebuloza davati tolike pare domacem igracu koji nije ni medju 8 najboljih u timu!

avatar
Damir85
Saturday, 11.02.2017
04:17

Volters cesto deluje uplaseno. Ne prenosi loptu brzo, davi... Nema ideje za, organizaciju igre. Ume da pogodi ali kao da igra i u grcu. Neki prosek igraca, vise za ABA ligu.

avatar
Ned76
Friday, 10.02.2017
21:19

Добар играч, треба му дати шансу до краја.

avatar
Slobodan Milovanovic Kinez
Friday, 10.02.2017
19:01

Stranac u Zvezdi ne sme da bude prosecan,mora da bude jedan od boljih igraca i predvodnika ekipe,imamo mnogo boljih prosecnih domacih igraca koji bi igrali za manje para,a pokazali mnogo vise od njega.

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Friday, 10.02.2017
18:42

Није он лош.

avatar
wsaydxert
Friday, 10.02.2017
18:41

A zna li neko sta je sa onim sto je trebalo da predje u partizan, pa je na kraju otisao u zvezdu? Rakicevic, cini mi se. Ispravite me ako gresim.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 10.02.2017
18:12

Wolters nije ni previse skup kao prvo, 220k otprilike je placen za veci deo sezone (cekali smo ga 3 meseca). On nije ni u Besiktasu prosle sezone bio prvotimac, vec zamena, tako da se znalo sta se od njega moze ocekivati, doveden je kao drugi plej kod nas, tako je projektovan i placen, i na trenutke pokazuje kvalitet, mnogo veci od Micica prosle sezone recimo... za sada tek solidno igra, a moze i dosta bolje, i zaigrace bolje tokom sezone, na kraju se daje sud o igracima, igri, osvojenim trofejima i uspesima, a ne sad u krinom trenutku sa povredama i problemima. Slicna prica je i sa Thompsonom, on je oko priblizno 200-240k placen za 6 meseci (polusezonu). I Walters i Thompson nisu losi igraci, ali koliko je dobro sto smo mnogo ustedeli na njihovim platama, jer ih nismo doveli preko leta, toliko je i lose zbog njihove adaptacije i pronalazenja prave uloge u timu. Dve su mane kada se kasno kompletira tim, jedna je sto mogu rezultati da trpe (bukvalno smo mogli katastrofu u EL da imamo), a druga je sto igraci koji kasno dodju mogu i da poremete sistem, i da se jako tesko prilagode istom i pruzaju lose partije. Mi smo tim zatvorili veoma kasno i doveli smo prosecne strance, jeftinije, jer bolje i skuplje nismo mogli da dovedemo, kasno i jedva smo doveli cak i ove. Dion je isto kao sto je bio i Cirbes na pocetku, dok Nejt je svuda bio zamena, i los je u razigravanju tima to se i znalo, ali izmislja poene cesto i ima svoju ulogu, Radonjic mu veruje sa pravom jer on najbolje vidi na treniningu i zna, zajedno sa strucnim stabom ko sta moze i ume. Svi sada ocenjuju razne igrace zbog par poraza, koji se nisu desili jos od pocetka decembra, i sada jedni slave (nece jos dugo, na kraju takvi uvek se guse od tuge), a drugi pljuju igrace, za koje se zna da su jeftini, limitarni sposobnostima, i da shodno kvalitetu i plati igraju u ubedljivo najsiromasnijem timu u EL, pa cak i u EC ima dosta timova koji su bogatiji od nas. Mi cemo ponoviti, pa cak verovatno i nadmasiti uspehe od prosle sezone, i osvojicemo sve, sa vama ili bez vas kao "navijace", zapamtite to veoma dobro.

avatar
Drkadzija
Friday, 10.02.2017
17:39

Ne znam da li vredi para za koje igra ali vidi se da ima talenta, ume da pogodi neverovatne suteve i pod kosem i za tri poena. U EL je prelomio nekoliko meceva, tako da ne bih rekao da je bas totalni promasaj. U organizaciji igre je slabiji ali kao rezervni plej nije los, mislim da boljeg nismo mogli naci, mozda je jedino lose sto je stranac a ne domaci igrac, jer zauzima mesto nekom mladjem igracu, ali opet se postavlja pitanje kom igracu. Rebic je imao dosta sansi da se pokaze, ali ocigledno da nije kalibar za velike domete.

avatar
babaroga
Friday, 10.02.2017
23:03

Kontrola lopte. Vrhunski.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 11.02.2017
01:28

Oni ni ne znaju da odgovore. Dosta se pricalo o nekim igracima tokom ove sezone, ako se ne varam, oko 40k je Hecer imao u Paoku za proslu sezonu. Mnogi igraci stranci koji igraju po raznim Mornarima i Mzt-ovima, zaradjuju mesecno po 3-4-5000 mesecno. Ne mora da znaci ako je stranac da je skup, kao sto ne mora da znaci ako je neko u Zvezdi da vredi i da mu je plata velika....Hecer u kkp zaradjuje ove sezone oko 100k bez bonusa, covek ocigledno je bio nesposoban sa sve svojim menadzerom, da naplati svoje odlicne statisticke kolone od prosle sezone. Napravio je gresku zivota i jednog dana ce to i sam priznati, jer nesto kao proslu sezonu vise on nece imati i karijeru ce za koju godinu zavrsiti, a nikakav znacajniji novac tokom igrackih godina nije zaradio...

avatar
Milan Antunovic
Friday, 10.02.2017
17:03

NIije on za zvezdu.....prosečan igrač ,skupo plaćen i netreba ga držati na kraju sezone.

avatar
Yeti Sumadinac
Saturday, 11.02.2017
03:11

A da ti potpises pa da se smirimo ?

avatar
Atila Hunski
Friday, 10.02.2017
16:51

Nije pojacanje i tacka. Moze da zameni Jovica na par min po utakmici i to je to.

avatar
NEMANJAAA
Friday, 10.02.2017
16:41

Ovaj ima vecu platu od budzeta Partizana.

avatar
Patrick Bateman
Friday, 10.02.2017
16:27

Dobar igrac s'obzirom da Zvezda ima najmanji budzet u Evroligi. Makabi i Darusafaka npr imaju zvezde i nista nisu bolji od nas. Ovaj decko radi svoj posao dobro a da je bolji i skuplji ne bi ni dolazio u Zvezdu.

avatar
Džon Rambo
Friday, 10.02.2017
20:08

Ti znaš koliko on košta, ne znaš ni do deset da izbrojiš

avatar
Гроф Доктор фудбала
Friday, 10.02.2017
16:10

Па није он тако лош како га се жели представити.

avatar
NEMANJAAA
Friday, 10.02.2017
15:57

Dok se milioni trose na plate igraca ovog kluba ona Partizanova decurlija igra srcem prakticno za dzabe i pobedjuje!E TO SU PRAVI SAMPIONI!

avatar
NEMANJAAA
Friday, 10.02.2017
15:52

Ovaj ima vecu platu od budzeta Partizana!

avatar
Džon Rambo
Friday, 10.02.2017
20:09

Potpuno se slažem

avatar
Old_school
Friday, 10.02.2017
15:17

Ne znam cemu polemika ako Zvezdi valja, Radonjicu valja, navijacima valja?! Pored Jovica u zivotnoj formi malo koji igrac u EL bi imao bolju minutazu. Setite se samo Jovica kad je Markus bio kod nas prvi put.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 10.02.2017
18:23

Srecom, pa se niko od ovakvih ovde ne pita nista, i zato cemo i osvojiti sve i imati strasne uspehe.

avatar
Saša Ilić
Friday, 10.02.2017
14:54

Smesan igrac uz to uopste nije plej nego klasicna dvojka koja vidi samo kos u napadu isto kao nas Hečer.Trazili ste proju preko hleba a imali ste Rebica i Micica.

avatar
Red Wolf
Friday, 10.02.2017
14:50

Neka ga za rotaciju nije los. I tako nam je slaba i kratka klupa.

avatar
neme
Friday, 10.02.2017
14:35

Meni se cini da ga je Radonjic toliko preplasio da on igra sa 50 posto pitanje je sta bi bilo kad bi dobio ovlastenja 100 posto ,kao npr. Majk Dzejms treba malo istrpiti tu njegovu lezernost ,mislim da bi mogao biti lider ,ima dobro baratanje loptom,osrednji sut -mada to ide iz glave,jak je trebalo bi ici do kraja sa njim kad se vec dovde stiglo,ipak je on doveden da samo pomogne Jovicu,

avatar
CZYNWA
Friday, 10.02.2017
14:31

Нејт је добар играч, али ми дјелује да игра погрешну позицију, мислим да би се боље снашао као бек, нарочито у нападу. Сјетите се Ђенке из прве сезоне, када је играо као плеј, Нејт ми изгледа буквално исто, добар дефанзивац, зна украсти лопту, добар шут, али лоша организација, једино што није енергичан као Ђенка.

avatar
Benz9
Friday, 10.02.2017
13:52

Po meni nije bolji od Rebića...Jeste igrao u NBA ali ja bi radije Rebića, jer sigurno nije losiju od Voltersa...

avatar
Nemanja K Xavi
Friday, 10.02.2017
14:29
avatar
CZYNWA
Friday, 10.02.2017
14:32

Реброн није ни близу добар дефанзивац као Волтерс, лошији шутер, а у организацији напада су исти, тј доста лоши и један и други.

avatar
Friday, 10.02.2017
13:46

za kolko para je doveden tj kolka mu je plata stvarno je los :D sto nisu dali sansu Rebicu ili nekome drugome

avatar
Sampioni u boćanju
Friday, 10.02.2017
14:12

Ovo treba da komentarisu Evroligaski navijaci , pograsio si vest decko 😂

avatar
Friday, 10.02.2017
16:18

dobar vic exexexex :-)

avatar
Nemanja K Xavi
Friday, 10.02.2017
14:29

Kolika mu je plata?

avatar
dusko
Friday, 10.02.2017
13:40

100 dana je i više nego dovoljno da se neko ako ima kvalitet uklopi u ekipu, dobro rečeno u tekstu, slaba organizacija igre, problem sa prenosom lopte, napad tek krene kada se oslobodi lopte ako uopšte ostane vremena. Poslednja utakmica u ABA ligi protiv MZT-a je pokazatalj kvaliteta, bio je samo 9 min. u igri zato što je odigrao veoma loše. Za stranca koji treba da donese kvalitet više, tanko...

avatar
Darko Andric
Friday, 10.02.2017
13:34

Hecrer je mnogo bolji od ovog pacenika!

avatar
Sampioni u boćanju
Friday, 10.02.2017
14:12

Hecrer je kosarkas dinenzije X

avatar
Džon Rambo
Friday, 10.02.2017
14:14

I 9puta jeftiniji

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 10.02.2017
13:27

Ne znam za kolike pare igraju, ali on i Tompson su dobri tek za rezerve i bolju rotaciju. Volters je po mom nekom utisku sasvim solidan, imao je dobrih momenata, ali sinoc i uopste u zadnjih par utakmica svi su u losijoj formi. Guduric nije na nivou prethodnih sezona, utisao se malo i Simonovic, Jovica nema, Kuzmic katastrofalan iz slobodnih bacanja, Bjelica prosjek, Mitrovic po sistemu toplo-hladno... Na sve to skupa je vjerovatno najvise uticala serija jako teskih utakmica, tako da kroz tu prizmu treba gleadti i Voltersa.

avatar
Kilavi Milojko
Friday, 10.02.2017
13:17

То да ли је појачање или не требало би гледати кроз призму колико кошта његов ангажман. Реално, није одскочио, не преузима улогу лидера чак ни на утакмицама кад нема Јовића, што је велики минус. Није велики потрошач лопти, може да допринесе екипи али узевши у обзир да су му примања вероватно на нивоу Јовићевих, ако не и јача, он је делимичан промашај. Искрено се надам да ће прорадити у одлучујућем периоду, следећа 2 месеца и демантовати ме.

avatar
Gigi Datome
Friday, 10.02.2017
13:31

Cisto sumnjam da su mu dali vise para nego Jovicu. Jovic je najbolji igrac ekipe, bilo bi glupo da su propustili da mu i plata bude u skladu sa tim.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 10.02.2017
13:05

Dobar je Volters za rezernog pleja uvjek odigra fino

avatar
djenka1
Friday, 10.02.2017
13:04

Voters I Tomson su dobri igraci ali kasno su stigli I nisu se imali vremena da se uklope u ekipu da su stigli ranije Zvezda bi sigurno imala bolji skor u evroligi.