Da li će Partizan igrati u Evrokupu?

Autor: Darko Mitrović
utorak 04.04.2017.
09:22
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Eliminacijom u polufinalu ABA lige, snovi o eventualnom povratku u Evroligu su raspršeni, bar do sledećeg proleća, ali navijači crno-belih ipak očekuju evropski iskorak u odnosu na aktuelnu sezonu.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Kada je Evropa u pitanju, crno-beli su ove sezone bili učesnici novog FIBA takmičenja, njihove ''Lige šampiona'', pošto zbog poznatih pretnji suspenzijom prošlog leta nisu mogli da prihvate učešće u Evrokupu.

Proteklih meseci mogle su se čuti i neke dvosmislene poruke od strane Đordija Bertomeua, koji je jesenas, prilikom boravka u Beogradu poželeo Partizanu uspeh u FIBA Ligi šampiona ''i u ovoj, i u narednim sezonama''.

''Pred početak sezone iz Partizana su nas pitali da učestvuju u Evrokupu i mi smo ih pozvali. Kasnije su promenili odluku i želimo im puno uspeha u FIBA Ligi šampiona i ove i u narednim sezonama. Nadamo se da će imati puno uspeha u FIBA takmičenjima'', rekao je Bertomeu krajem oktobra.

Crno-beli su svoje učešće u tom takmičenju završili na startu eliminacione faze, posle poraza od PAOK-a, a plasman ostvaren u ABA ligi daje im za pravo da se sada nadaju nastupu u Evrokupu.

Na tu temu je, između ostalog, u izjavi za ''Žurnal'' govorio i sportski direktor crno-belih Dragan Todorić, koji veruje da ovog leta neće biti nikakvih prepreka po tom pitanju.

''Važno je da smo mi izborili plasman u Evrokup. I prošle godine smo želeli da igramo to takmičenje, ali znamo svi šta se desilo, da se ne vrćam na tu priču.

Sada se ponašamo kao da ćemo igrati u Evrokupu. E sad, da li će se nešto novo desiti ili promeniti u odnosu na prošlu godinu, rano je da o tome pričamo''
, istakao je Todorić i podsetio na najave iz Turske, Italije i Francuske da će i njihovi klubovi najverovatnije igrati u Evrokupu naredne sezone.

Ipak, znak pitanja nije samo u vezi učešća crno-belih u tom, po svoj prilici još jačem takmičenju nego što je to bio slučaj ove sezone, već je velika neizvesnost i oko toga da li će Partizan, koji se još uvek bori sa rešavanjem nagomilanih finansijskih problema, moći da formira tim konkurentan za iole zapaženiji rezultat.

Primera radi, podgorička Budućnost je ove sezone eliminisana već u grupnoj fazi, pošto je u osam mečeva upisala isto toliko poraza.

Tako nešto, zbog svog renomea, Partizan sebi ne bi smeo da dozvoli...

Ali, kao što reče Todorić, ima još dovoljno vremena da se govori na tu temu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 05.04.2017
00:52

Savez dobija upustva sa druge strane!!! I ove godune nam nece dati da igramo euro cup ... treba od fibe da dobijemo organizaciju prvenstva za zene. Onda ce partizan morati da lgra fiba ls... samo treba da se javno kaze koliko smo zasluzni za sva takmicenja koje je srbijadobila... Ali ja mislim da treba iz kk uprava da ee obrati javnosti sa svim i nama grobarima i javno kaze sta je po sredi...

avatar
Kilavi Milojko
Tuesday, 04.04.2017
21:21

O cemu pricate bre? Kakvi laici.... Partizan nije imao ni izbliza zatvorene finansije za Eurocup. Sve ostale price su pucanje u prazno, sa idejom da ispadnete vecite zrtve, moralni gubitnici, kriv komsija koji jede rostilj, kriva komsinica Mara sto ne zove na kafu....

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
20:58

Man united, a koliko sponzora vam je zavrsila drzava? Mi Nikolu Teslu imamo tek odnedavno, a vi odavno, mi ogroman deo budzeta dajemo tamo gde vi ne morate, a to je na vracanje dugova. Na kraju krajeva, u zivotu jos nisam video da ste nesto priznali na tu temu tako da sasvim sigurno ne mislim ni da ce neko od vas sada poceti, prosto, takvi ste...

avatar
Doki Daki
Tuesday, 04.04.2017
11:03

Ja sam i prošle godine rekao da treba ignorisati naš savez. Ne bi igrali kup i naše prvenstvo što ne donosi ništa, ali bi igrali evrokup i ABA ligu. Imali bi jače sponzore i jače utakmice. E sad što kamčimo od države lovu od koje vraćamo njoj dug za porez je druga priča i zato ne smemo da kontriramo.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
11:43

A registracija igraca koja ide preko KSS? Nije to bas tako jednostavno, brate.

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Saturday, 08.04.2017
11:23

I ja sam cuo/citao da ne ide preko KSS, ali djilas je proslog leta upozorio da Partizan ne bi mogao da registruje igrace i da obavlja medjunarodne transfere ukoliko ne bi odustao od EK. Preko koga onda ide registracija? Preko ABA lige za ABA ligu, a preko EL za EK?

avatar
Doki Daki
Saturday, 08.04.2017
00:02

Registracija za ABA i Evrokup ne ide preko KSS.

avatar
Man united
Tuesday, 04.04.2017
18:49

Ne mozemo mi da ih imamo ni 13 ni 33. Nije to nikakva tajna, to moze svako da vidi. Imas na sajtu jednog i drugog kulba spisak sponzora. Vi imate 3 drzavna, a mi 2. Ako nije tako, slobodno me demantuj...

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
13:41

Ako mi imamo tri drzavna sponzora, vi ih imate trinaest ili trideset i tri, a vec sam i dokazao da to cak nije daleko od istine. Skorojevicu, tebi bi bilo daleko pametnije da se povuces i pustis zvezdase da na neki legalan nacin povrate svoj stari klub, svaki dan koji prodje, a vi i dalje imate tvog idola u klubu, to je dan koji ste propustili i izgubili zauvek. Ako ispasta nas Savez, i vi takodje ispastate, ne obmanjuj...

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 04.04.2017
12:37

Pa pazi ovako, jednostavno receno: ako ispasta nas savez, ima da ispastate i vi...od 3 drzavna sponzora tada mozete da se pozdravite, a u ocima naroda bicete omrazeni....uostalom, EC je skupa opcija za vas, i treba skuplji i kvalitetniji igracki kadar za to, da vas ne bi isponizavali kao prosli put tamo, a mozda i gore. Putovanja sami placate, a ne kao u Fibi da vam oni to doniraju...nagrade su manje u EC nego u Fibinom LS....Imate ogromne dugove i zato morate pazljivo da radite, da nije tako bilo bi vam lakse, ali opet evropske prilike stezu nas savez, a on zbog njih mora da stegne vas, slabasni ispastaju, mora tako....

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
10:43

* saveza, grckog i naseg

avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
09:30

A ako nam neko pripreti i krene da nas ucenjuje, spremni smo da idemo i na sud da bismo odbranili svoja prava, je l' tako? Nije verovatno ili najverovatnije nego sigurno, niko normalan (valjda nismo toliko cudni i nenormalni da zastranimo i do kraja cvrsto zastupamo tezu da nismo isti) vise nece igrati tu (tragi)komediju od takmicenja. Jeste to bilo postavljeno kao privremeno resenje (za nas i krajnje iznudjeno), ali, znajuci ko stoji iza toga, nemamo nijedan razlog da se opredeljujemo za tu stranu u sukobu. I ne samo ko stoji iza toga, nisu ni ovi drugi bolji, problem je u tome ko ih podrzava, nema nijednog Saveza osim naseg i grckog od tih relevantnijih, a da svoju buducnost vidi u toj prici. Nikad nije smelo da se desi da samo mi iz Srbije ove sezone budemo problem, olako se preslo preko tog fakta i momenta.

avatar
Markо Đorđević
Tuesday, 04.04.2017
17:03

Sto se nas tice, idite u vasu maticnu drzavu, to bi vam bilo najbolje. :)

avatar
Indijaaa Pakistaaaan
Wednesday, 05.04.2017
00:49
avatar
ПОРОДИЧНА ТРАДИЦИЈА
Tuesday, 04.04.2017
20:58

Vec sam u njoj.