Da li biste prihvatili na početku sezone da vam neko ponudi 16 pobeda u Evroligi?

Autor: Beta Beta
petak 31.03.2017.
21:57
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da oseća ogromno zadovoljstvo posle utakmice protiv Uniksa u kojoj je ostvarena 16. pobeda u Evroligi, uprkos tome što to nije donelo plasman u četvrtfinale.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da oseća ogromno zadovoljstvo posle utakmice protiv Uniksa u kojoj je ostvarena 16. pobeda u Evroligi, uprkos tome što to nije donelo plasman u četvrtfinale.

"Osećam ogromno zadovoljstvo činjenicom da smo došli čak do 16. pobede u Evroligi. Sećam se kako je to bilo pre početka i tokom Evrolige. Osećaj je predivan, ali to nažalost nije dovoljno za prolaz u osam najboljih"
, rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Crveno-beli su u Areni pobedili Uniks sa 83:65 kolo pre kraja regularnog dela Evrolige, u utakmici bez rezultatskog značaja.

Zvezda će u poslednjem kolu igrati protiv Darušafake u direktnom duelu za plasman u četvrtfinale.

"Iako se smatralo da ogromnih 14 pobeda donosi prolaz u četvrtfinale, nažalost ne donosi. Ali, tu smo, gde smo. Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo našim nastupom u Evroligi i zastao bih na tome jer ima još jedna utakmica pre Darušafake koja je važna", kazao je Radonjić.

On je naveo da je veoma zadovoljan utakmicom protiv Uniksa i istakao da ekipa "odmah stavlja fokus" na duel protiv ekipe Budućnosti u utorak u Jadranskoj ligi.

"Mislim da smo igrali dosta dobro, veoma stabilno. Odbranu smo igrali standardno dobro, bili raspoloženi u napadu. Osim problema sa skokom, ostalo smo manje-više dobro radili. Savladali smo dobar Uniks, prilično ubedljivo i sada odmah stavljamo fokus na Budućnost", rekao je trener crveno-belih.

Upitan koliko ekipi olakšava to što će neko vreme boraviti samo u Beogradu, Radonjić je odgovorio: "više bih voleo da smo kompletni" i dodao da su šanse za to "minimalne".

"Ovi momci će izaći i dati sve od sebe. Ne menjamo ambicije i ne želimo alibi. Apsolutno smo svesni svega što smo uradili u Evroligi. Svesni smo šta smo napravili i koliko smo se potrošili. Igrači znaju još bolje od mene jer ja više volim da se koncentrišem na košarku i teren", rekao je Radonjić.

On je naveo da tim koji je vezao sedam pobeda u Evroligi nije isti kao sad, jer su mnogi igrači menjali pozicije. Radonjić je kazao da više ne želi da govori o umoru i broju utakmica, ali da "mora da stadne u odbranu igrača koji se bore kao lavovi i ginu".

Utakmica između Zvezde i Darušafake igraće se u petak, 7. aprila od 19.00 u Istanbulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 01.04.2017
11:41

Grobari bi to sigurno prihvatili, njima je trebalo vise od 5 godina da ostvare toliki broj pobeda, od nekih 80 odigranih utakmica u tom periodu, u konkurenciji raznih Krka, Asvela, Nimburka i mnogih drugih slicnih, koji su igrali te nikad jace EL..... Nas tim ove sezone nije formiran za neki zapazeniji uspeh, samim tim sto imamo ubedljivo, ali ubedljivo najmanji budzet tamo, predikcije svih evropskih prognozera i kladionica da cemo biti zadnji ili predzadnji u takmicenju... to sto nismo doveli zamenu za Cirbesa preko leta, i sto smo cekali sve do januara da to dovedemo, kao i to sto smo cekali na drugog pleja jedno 3 meseca (izgubili od mnogih zbog toga, od Daruse kao prvo), sve to govori kako smo stojali finansijski i kakvi su nam bili planovi i ambicije....u fazonu igramo pa sta bude, super je u ovakvim situacijama ostvariti 7-8 il 9 pobeda..a mi uspeli cak 16, i uspeli bi jos par trijumfa vise da nas nije umor pokosio, i da se nisu 3 prvotimca povredila, od kojih je jedan jos uvek povredjen, i to onaj najvazniji za tim...sigurno bi se u zadnjem kolu borili da osiguramo 4 poziciju i prednost domaceg terena u cetvrtfinalu, da nam se tim nije raspao zbog povreda, Fener sa strasnim timom, bogatijim i jacim nego prosle sezone, ima u ovom trenutku samo pobedu vise od nas, i to sve govori koliko je ovo strasno takmicenje, i koliko smo zapravo mi dobro ovo igrali, sve do velikih rosternih problema koji su nas izbacili iz ritma. Ako se ne domognemo cetvrtfinala sa cak 16-14, to ce i dalje biti ogroman uspeh, pogotovo jer nas zadesili strasni problemi, i pozitivan skor je jako tesko ostvariti u EL, pogotovo ovakvoj strasno teskoj.. neki to nikad nisu uspeli , a takmicili se tu dugo. Sve u svemu, ogroman je uspeh, zatresli smo takmicenje sa nizom pobeda kakav niko nije napravio jos iz doba mocne Jugoplastike, i to niz pobeda protiv raznih velikana na putu, sto je dodatno impresivno. Sta god u zadnjem kolu da se desi, ovo je jako uspesna evroligaska sezona.

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 31.03.2017
23:13
avatar
Stef Curry
Friday, 31.03.2017
23:08

NE !!! To je luzersko razmisljanje,da prihvatis onoliko pobeda koliko je cak i vrlo verovatno nedovoljno za pleyoff....ako ti je cilj samo da ucestvujes,onda ne treba ni da igras to takmicenje, ta takvim razmisljanjem nikad neces da napredujes,nego svake godine kukas kako si najgori i imas najmanje para...

avatar
Amar Zornic
Saturday, 01.04.2017
00:47

Nisi ni procitao text

avatar
Patrick Bateman
Friday, 31.03.2017
23:04

Fener npr ima mnogo veci budzet od Zvezde a samo 1 pobedu vise od nas.

avatar
Saturday, 01.04.2017
01:05

Ali fener je obezbedio top 8... dzaba pobede ako nisi... dzaba 25-partizan kad ne udjes u finale aba l... zadovoljavajte se ovim da imate sta da pricate narednih godina...

avatar
Patrick Bateman
Saturday, 01.04.2017
14:44

Dzabe 16 pobeda? Smesno zaista.

avatar
Friday, 31.03.2017
22:16

Искрено, пре почетка такмичења сам (целокупно гледано) прогнозирао пласман око 10. места, како је одмицало и како је кренула сеча фаворита амбиције клуба су расле и све је изгледало необично! Шансе још постоје, али мора се признати да је ово до сад премашило многа очекивања Звездиних навијача!

avatar
ugaseni zivoti
Friday, 31.03.2017
22:00