Da li bi se sad ovo desilo i Partizanu da je igrao u Evrokupu?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.02.2017.
23:05
Izvor: Sportske.net, vijesti.me

Podgoričani trpe posledice, ovih dana su ostali bez prava da se bore za odbranu trofeja!

BETAPHOTO/ABA liga/Partizan/ev
BETAPHOTO/ABA liga/Partizan/ev

Povezane vesti

Kako su prenele podgoričke ''Vijesti'', ekipa Budućnosti i definitivno neće učestvovati na završnom turniru Kupa Crne Gore!

Razlog za to je suspenzija koju je Košarkaški savez Crne Gore izrekao Podgoričanima, zbog njihove odluke da nastupe u Evrokupu ove sezone, s obzirom da se FIBA žestoko protivila tome.

A Budućnost ne samo da se nije proslavila u ovom takmičenju, nego je, eto, ostala bez prilike da se domogne prvog trofeja u ovoj sezoni.

U njihovom odsustvu, za pehar će se boriti Mornar, Teodo, Lovćen 1947 i Primorje 1945.

Podsetimo, i beogradski Partizan je bio u sličnoj situaciji letos, ali je na kraju ipak odlučio da odustane od Evrokupa i nastupi u FIBA Ligi šampiona, gde je sada na odličnom putu da izbori plasman među 16 najboljih.

Zato sada nesmetano može da učestvuje na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
napred Panktizan!
Tuesday, 14.02.2017
13:36

Sta? Crva Gora ima i kup? Cekaj, jel ga bese i Srbija ima? Dajte ljudi nemojmo da se salimo. Ovim dusebriznicima porucujem, ne brinite vi za Partizan. Da, hteo je Partizan da igra EC, ali je Alek morao licno da kaze Pekovicu da odustanemo. Zasto? Pa, verovatno zato sto mnogo voli Partizan.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 14.02.2017
11:47

Ne znam, imam osjecaj da tek dobro organizovani klubovi mozda mogu da profitiraju od EL, ali i to tesko, a od EK, LS i pogotovo domacih kupova... slaba vajda.

avatar
Bato C.
Tuesday, 14.02.2017
09:55

Sramota je da zbog korporacijskih odluka u svetu spota ne dozvoljava sportistima i sportskim klubovima da se takmiče!!!

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 14.02.2017
02:17

Zavisi, nije uopste ista situacija. Buducnost je svakako veliki favorit za osvajanje kupa, tako da ostaju bez jednog potencijalnog trofeja u svojoj istoriji. Dok ovde kkp je u najboljem slucaju drugi, i nema ni teoretske sanse da osvoji trofej, jer je previse jaka konkurencija u vidu snaznog Evroligasa, tako da oni ovde ne bi nista izgubili, jer trofej ne bi ni uzeli, previse su slabi (jedino da Zvezdi ne igra 3-4 prvotimca i da se dodele jedno 6 tehnickih, i da za odmor i pripremu tekme ima oko 40h samo, a ovako nesto se ne desava uvek). Najvaznija razlika izmedju nas i situacije u CG je reakcija javnosti, i ogorcenje zbog opasnosti da nasa reprezentacija trpi posledice zbog nedolicnog ponasanja kkp-a, sto bi dovelo do ukidanja svih drzavnih sponzora koje imaju. Tako da bi oni izgubili ne samo takmicarsko mesto u kupu, vec i ogroman novac koji im se sliva iz drzavnih sponzora (Nis-a, Telekoma, Aerodroma N.T)....bez takvog velikog novca ne bi bilo ni ovih reprezentativaca, stranaca i ogromnog rostera od 16-17 igraca u kkp-u...tako da bi to u svakom slucaju bilo suludo u pomenutom slucaju. Kkp nikad nece dozvoliti da igra samo sa klincima, sa malim rosterom, skromnim budzetom i bez stranaca i reprezentativaca...oni su uvek imali sve pomenuto uz brojne sponzore, i cak i sada, u najlosijoj njihovoj sezoni imaju mnogo toga sto vecina ekipa moze samo da masta.....

avatar
Me1919
Tuesday, 14.02.2017
23:47

Sam sebi ne verujes :)

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.02.2017
01:13

Sta ovde ti nije jasno, navedi sta nije tacno? Kad bi znao barem desetinu onoga sto ja znam, ne bi tako pricao...

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 14.02.2017
00:45

Podgoricanima je ovo bas tesko palo, imam osecaj :)

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Tuesday, 14.02.2017
00:06

Uf, hvala vam na tome!