Da li bi sa ovim pojačanjem "Ludi Srbin" bio favorit za titulu sledeće sezone?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.05.2017.
19:04
Izvor: Sportske.net

Sparsi su završili sezonu, sada je vreme da se okrenu planiranju naredne.

Epa/Jose Mendez
Epa/Jose Mendez

Povezane vesti

San Antonio Sparsi su ove sezone uradili ono što se od njih donekle i očekivalo. Uspeli su da se domognu finala zapadne konferencije, ali su tu stali.

Ipak, pitanje je šta bi bilo da je Lenard ostao čitav, ali bilo kako bilo, Voriorsi su u finalu, a Greg Popovič može da se okrene planovima za narednu sezonu.

Mogli bi San Antonio Sparsi da dobiju i veliko pojačanje ovog leta. Poznato je da je veliki broj igrača odlučio da potraži bolji ugovor ovog leta, a definitivno je najzvučnije ime među njima Kris Pol.

Iskusni plejmejker će 1. jula postati slobodan igrač, potražiće maksimalan ugovor, a zna se da su Klipersi spremni da mu ispune sve uslove.

Teško da će negde drugde finansijski bolje proći, ali pitanje je kakvi su njegovi planovi.

Ima 32 godine, još uvek nema prsten, ukoliko želi da ostane zapamćen za sva vremena, moraće da osvoji makar jednu titulu. Kako stvari stoje, to će teško uraditi sa Klipersima.

Ekipa Doka Riversa je treću godinu zaredom razočarala u doigravanju. Istina, tresle su ih i povrede, ali stvari polako počinju da izmiču kontroli.

Minulog leta su jedva zadržali DeAndre Džordana, a ovog bi mogli da ostanu bez tri člana startne petorke, kako će pored Pola unosnije ugovor potražiti i Blejk Grifin i Džej Džej Redik.

Dakle, ekipa bi mogla da se raspadne, te je teško zamisliti da će uskoro postati konkurenti za osvajanje prstena.

Chris Paul Kris Pol

To bi Pola moglo da natera da ode i zaboravi na dolare, a čini se da bi najbolji potez za 32-godišnjeg košarkaša bio prelazak u drugi najmnogoljudniji grad države Teksas. Sparsi i Pol, zaista deluju kao savršen spoj, ali...

San Antonio je i više nego zainteresovan, Popovič najverovatnije ne može da pronađe idelanijeg igrača za svoj tim od njega. Obojica su perfekcionisti kada je igra u pitanju, po njima se u svakom napadu akcija mora sprovesti od A do Š, nema sumnje da bi zajedno mogli mnogo.

Ipak, angažovanje zvezde poput Krisa Pola za Sparse neće biti lak zadatak. Da bi mogli da mu ponude "pristojan" ugovor moraće štošta da menjaju u svojim redovima.

Da bi se storilo prostora u seleri kepu, dva vrlo bitna igrača će morati da idu. Popovič će morati da bira između Gasola, Parkera i Oldridža.

Gasol

Gasol ima 16 miliona po sezoni i opciju da ostane u klubu i nadalje, a kako je sasvim jasno da nigde drugde neće dobiti takav ugovor nema razloga da ne iskoristi pomenutu mogućnost i ostane u klubu.

Na Sparsima je da pokušaju da ga ubede da odustane od tog ugovora i potom ponovo potpiše za njih, ali za daleko manju platu, zarad višeg cilje tj. dolaska Krisa Pola u ekipu.

parker

Ako to uspeju da obave, ostaje im da se reše Parkera ili Oldridža. Parker je doživeo tešku povredu u plej-ofu, na terenu će biti tek sledeće godine, ali ne namerava da se povuče, te je na Sparsima da odluče da li će se zarad višeg cilja ratosiljati iskusnog franucskog košarkaša. Mogu da probaju da ga trejduju, ali i to je malo verovatno.

Aldridge Oldridz San Antonio Memphis Memfis

Ostaje Oldridž kao opcija, ideja je da se trejduje u zamenu za nekog mladog igrača na istoj poziciji koji prima daleko manju platu. Idealno bi bilo da u zamenu za njega dobiju igrača sa maksimum šest miliona dolara godišnje, te bi tako oslobodili 15 miliona u seleri kepu. Možda bi mogli da se dogovore sa Lejkersima oko Rendla?

Dakle, čini se da će Gasol morati da pristane na ozbiljno smanjenje plate, a da će Oldridž morati da ide.

Ukoliko to ne izdejstvuju, zadnji voz bi bilo otpuštanje čak četvorice igrača, Denija Grina, Džonatana Simonsa, Dvejna Dedmona i Petija Milsa.

Da li ćemo Pola i Lenarda naredne sezone gledati u istom dresu i to pod palicom "Ludog Srbina", saznaćemo najverovatnije već u julu. Ukoliko Sparsi budu krenuli da prave pomeranja u rosteru, biće sasvim jasno da spremaju prostora za veliki BUM i angažovanje jednog od najboljih organizatora igre na svetu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Leks Lutor
Friday, 26.05.2017
08:23

Ne bi trebalo Polu davati maksimalan ugovor jer je vec mator, njima Parker vrzi posao samo da se nije povrdio mislim da im treba js jedan dobar suter ,recimo Karmelo jer moze igrati sa Lenardom dok Hejvord tesko.Ali Pol jeste vrh igrac.

avatar
Red Wolf
Friday, 26.05.2017
06:41

Може КП3 и да оде Гасол ту је Олдриџ, али им и даље треба један добар бек да замени Мануа.

avatar
Stef Curry
Thursday, 25.05.2017
22:38
avatar
Dodaaa-ktbffh
Thursday, 25.05.2017
21:28

San Antonio je ekipa koja nije ni imala ni srece sa igracima..Gasol odlican u Cikagu,ove se ne moze sastaviti,Oldridza da i ne komentarisem,sta se desilo tom covjeku,pojma nemam..Msm da im je Pol najbolja opcija i da zrtvuju ovu dvojicu,Simonsa nikako,decko je vec sad klasa od igraca..

avatar
Bagzi
Thursday, 25.05.2017
20:50

Ovo bi bio pun pogodak, samo zadrzati ostale i bice to masina od tima.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Thursday, 25.05.2017
20:04

Uh, jest mu je toliko godina no vrhunski plej za pozeleti. Problem San Antonija je sto su kljucni igraci matori i neminovna je smena generacije koja je bolna no nuzna. Samo da ne nestanu kao Cikago i Lejkersi.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 25.05.2017
19:35

Mils napusta klub , Oldridz ostaje , Parker je nepoznanica . E sad Gasol je zaista visak jer igra lose a uzima previse novca , sa druge strane aktuelan je i Lowry , videcemo sta ce se desiti . Ginobili ako ode u penziju i to bi moglo da rastereti budzet .

avatar
Dodaaa-ktbffh
Thursday, 25.05.2017
21:29

Ne ide Lowry u istu recenicu sa Crisom,stvarno ne ide..

avatar
Amar Zornic
Friday, 26.05.2017
10:41
avatar
Mangus
Thursday, 25.05.2017
19:24

Ako parker i gasol pristanu na smanjenje plata a pol na malo manju platu (nece osiromasiti realno za par miliona), mozda zadrže sve. I to bi bila. Zaista strasna ekipa onda

avatar
Di Magia
Thursday, 25.05.2017
19:20

Sa Kris Polom bi bili sigurno sampioni... Al za 2 godine bi opet morali da jure pojacanja...Parker, Manu i Gasol bi trebali da idu u penziju, Pol ce imati 34 godine...

avatar
Bafana
Thursday, 25.05.2017
20:51

Imaju Lenarda i Aldridza koji su koliko toliko mladi tj moze da se ocekuje jos minimum 5 godina da igraju , ne sumnjam da ce u narednih godinu dve Greg naći neka nova rešenja i bukvalno izmisliti neke igrače .

avatar
SrbNba
Friday, 26.05.2017
00:45

Lenard je mlad i igrace jos dugo ali Aldridz puni 32 godine ovog leta,svakako je igrac koga bi trebalo da trejduju jer nije mnogo od njega ostalo a uopste se ne uklapa u ekipu San Antonia :)

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 25.05.2017
19:09

Olridza nema teorije da se odreknu. Gasol ce pristati na manji ugovor, Parker takodje, Pol ce smanjiti potrazivanja i eto ga resenje.