CSKA slavio u Istanbulu na Teovom povratku!

Autor: Beta Beta
petak 02.01.2015.
23:22
Izvor: Beta

Ekipa CSKA iz Moskve slavila je na gostovanju u Istanbulu protiv Fenerbahčea u veoma neizvesnoj utakmici koju ćemo pamtiti i po povratku Teodosića na teren. Pobeda Albe protiv Barselone.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su večeras u Istanbulu posle produžetka Fenerbahče sa 84:81 (28:25, 17:17, 16:17, 13:17, 10:7), u utakmici prvog kola Grupe F Top 16 faze Evrolige.

U ekipi CSKA šestorica igrača postigli su dvocifreni broj poena. Soni Vims postigao je 13 poena uz osam skokova i šest asistencija, a 13 poena ubacio je i Karl Hajns. Srpski reprezentativac Miloš Teodosić, koji se vratio na teren posle pauze od mesec i po dana zbog povrede ubacio je 12 poena i imao šest asistencija.

Po 10 poena za ruski tim dodali su Nando De Kolo, Andrej Voroncevič, koji je imao i 10 skokova, i Saša Kaun.

U timu koji predvodi srpski trener Željko Obradović, najefikasniji je bio Endru Gaudlok sa 19 poena, dok je bivši košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović ubacio 16 poena. Nemanja Bjelica dodao je 10 poena i 11 skokova, Luka Žorić devet, a Jan Veseli sedam poena.

CSKA je tokom većeg dela utakmice bio u vodjstvu, ali je u završnici domaći tim zaigrao bolje, pa je ruska ekipa poenima Vimsa uspela da izbori produžetak, 74:74. Ruski tim je bio bolji u produžetku, a Bjelica u poslednjoj sekundi nije uspeo da ubaci "trojku" za drugi produžetak.

U sledećem kolu, 8. januara, CSKA će igrati u Moskvi protiv Laborala, a Fenerbahče na gostovanju protiv ekipe Nižnji Novgorod.

Košarkaši Albe pobedili su u Berlinu Barselonu sa 80:70 (16:23, 23:17, 22:8, 19:22), u utakmici prvog kola Grupe E u Evroligi.

Petorica igrača postigli su dvocifreni broj poena za Albu, ekipu koju sa klupe predvodi srpski trener Saša Obradović. Redži Reding i Džamel Meklin postigli su 16 poena i imali po osam skokova, dok je Leon Radošević dodao 16 poena uz pet skokova.

Po 11 poena za nemačku ekipu ubacili su Aleks Renfro i Klif Hamonds.

U ekipi Barselone najefikasniji je bio Marselinjo Uertas sa 23 poena i sedam asistencija.

U sledećem kolu, 9. januara, Alba će igrati u Kaunasu protiv Žalgirisa, a Barselona na svom terenu protiv Panatinaikosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke