CSKA potvrdio - Vesterman je "Armejac"!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.06.2017.
10:44
Izvor: Sportske.net

Bivši plejmejker košarkaškog kluba Partizan Leo Vesterman realizovao je danas transfer u moskovski CSKA, potvrđeno je na zvaničnom sajtu ruskog giganta.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Košarkaški klub CSKA iz Moskve ozvaničio je saradnju sa francuskim internacionalcem i bivšim igračem Partizana Leom Vestermanom (24, 197) koji je u prethodnoj sezoni nastupao za Žalgiris.

Priča oko prelaska Lea Vestermana u CSKA postala je aktuelna pre desetak dana, nedugo nakon što je Žalgiris odbranio titulu u Litvaniji, a CSKA ponovo potvrdio dominaciju u VTB ligi.

Prethodnih dana se pregovaralo oko detalja ugovora koji su dve strane potpisale u četvrtak i time ozvaničile saradnju što je i potvrđeno na zvaničnom sajtu moskovskog kluba.

"Sjajno je biti deo ovog legendarnog kluba i sjajnog tima. Ovo je definitivno veliki korak napred u mojoj karijeri i jako sam srećan što se nalazim pred novim izazovom. Radujem se saradnji sa novim saigračima" kazao je Vesterman.

Francuski plejmejker potpisao je sa CSKA ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu sezonu ukoliko saradnja bude plodonosna.

Французский защитник Лео Вестерманн - еще один новичок нашего клуба!  Вестерманн перешел к нам из литовского "Жальгириса", контракт заключен по схеме «1+1». Профиль игрока: амплуа: разыгрывающий  дата рождения: 24.07.1992  рост: 198 см  вес: 90 кг  родился: Агно (Франция)  гражданство: Франция  контракт: 2-летний контракт (2017/18 + 2018/19) Немного статистики: Лео появлялся на паркете во всех 30 матчах «регулярки» Евролиги, в 27 играх выходил в стартовой пятерке, его средние показатели составили 8,2 очка, 3,2 подбора, 5,5 передачи и 0,5 перехвата за 25,2 минуты. По передачам это восьмой показатель в Евролиге. Профессиональную карьеру армейский новичок начал в юном возрасте в составе «Виллербана», а в Евролиге дебютировал в 2012-м году в белградском «Партизане». В 2013-м он перенес тяжелую травму, выбившую из строя почти на год, после чего подписал соглашение с «Барселоной» и был тут же отдан в аренду во французский «Лимож», где и играл до переезда в Каунас. В его досье – победы в чемпионатах Сербии, Адриатической лиги, Франции и Литвы, бронза Евробаскета-2015, медали «младших» европейских первенств. Приветствуем Лео! #cskabasket  @leowestermann9 welcome to CSKA Moscow!  Let's have a great season together!

A post shared by CSKA Moscow (@cskabasket) on Jun 22, 2017 at 1:27am PDT


Očekuje se da Vesterman popuni roster i bude 'bekap' varijanta, ali i da da svoj doprinos u defanzivnim zadacima, baš kao što je to činio u vreme dok je nastupao za Partizan.

Novi član "Armejaca" u prošlosti je nastupao za ASVEL, Partizan, Limož i Žalgiris, a veliku zaslugu za sve što je Vesterman do sada postigao u karijeri ima i Duško Vujošević koji ga je trenirao u dva od pomenuta četiri kluba.

Francuski internacionalac je u minuloj sezoni osvojio titulu sa Žalgirisom, a prosečno je beležio 6,7 skokova i 3,9 asistencija. U Evroligi je Leo imao nešto bolji učinak pa je u proseku beležio 8,2 poena i 5,5 asistencija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 22.06.2017
12:33

ma da to je onaj krs klub u koji odlaze neki bezvezni treneri i igraci, pogotovo oni koji su losi za Partizan

avatar
R E V O L T
Thursday, 22.06.2017
11:19
avatar
spiderpig
Thursday, 22.06.2017
10:56

Ovo znaci da Teodosic verovatno ide. Pominje se i Vanamejker, pa ce Vesterman biti drugi plej.