Crveno-beli složni: "Pionir parališe protivnike"

Autor: Beta Beta
subota 23.01.2016.
00:06
Izvor: Beta

Košarkaši Crvene zvezde Telekom složili su se u oceni da je trijumf nad Unikahom jako važan za ekipu kao i da je atmosfera u hali "Pionir" odigrala bitnu ulogu u duelu sa španskim timom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Marko Simonović rekao je večeras da je gostovanje u hali "Pionir" protivničkim ekipama veliki izazov i dodao da je večeras protiv Unikahe ostvarena veoma bitna pobeda u TOP 16 fazi Evrolige.

"Bitno je da smo konkurentni u TOP 16 fazi. Protivnicima je ovde voema teško da igraju. Publika mnogo doprinosi i onda proradi adrenalin. Nije im svejedno. Mislim da smo celu utakmicu igrali dobro. Malo smo u početku imali problema sa njihovim ofanzivnim skokom, ali smo uspeli da odgovorimo na pravi način i zabeležimo bitnu i zasluženu pobedu", rekao je Simonović novinarima posle meča.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu špansku Unikahu sa 87:73 (21:14, 20:17, 19:22, 27:20), u utakmici četvrtog kola Grupe E u TOP 16 fazi Evrolige i ostvarili drugi trijumf u grupi.

Zvezda je tokom celog meča bila u prednosti, veoma često i dvocifrenoj, ali je Unikaha u jednom trenutku u poslednjoj deonici smanjila na tri poena zaostatka (60:57).

"Kontrolisali smo meč od početka. Normalno je za takvu ekipu kao Unikahu da u jednom trenutku zaigra bolje i da uhvati priključak. Uspeli smo da izdržimo tada pritisak. Bili smo dobri u odbrani i pametno smo igrali u napadu. Protok lopte je bio jako dobar i pored njihovog pritiska duž terena", rekao je Simonović.

On je rekao da ostaje žal za boljim skorom u TOP 16 fazi Evrolige nakon što je u prvom kolu ispuštena pobeda protiv Efesa u Istanbulu i dodao da je sada fokus na utakmicu s Partizanom u ponedeljak u Jadranskoj ligi.

Košarkaš Nemanja Dangubić ocenio je da je ekipa imala par oscilacija tokom utakmice, ali da je "u principu ovo način" kako bi trebalo da igra u nastavku sezone.

"Imali smo problema sa ofanzivnim skokom rivala i još par oscilacija, međutim, izvukli smo se i počeli da postižemo lake poene. Zaustavili smo njihove bekove i Mindaugasa Kuzminskasa, jednog od njihovih najboljih igrača. To nam je bio i plan, tako da smo ispoštovali dogovor iz svlačionice", rekao je Dangubić i dodao da je Grupe E veoma izjednačena i da očekuje neizvestan razvoj situacije.

Kapiten Branko Lazić rekao je da je svaki igrač imao svoj doprinos u večerašnjoj pobedi protiv Unikahe.

"Jako važna pobeda u ovoj seriji koja nam dolazi. Bitno je da smo timski odigrali, da je svaki igral imao svoj doprinos. Nismo pali kao što nam se to dešavalo u nekim mečevima. Ostvarena razlika je dobra, ali ćemo o tome razmišljati kada dođe vreme", rekao je Lazić.

U petom kolu u petak 29. januara, Zvezda će u Beogradu igrati protiv Lokomotive, a Unikaha na domaćem terenu protiv Efesa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Saturday, 23.01.2016
12:13

Rekoh ja bicemo bolji nego prosle sezone.Rekoh ja ne dirajte radonju.

avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 23.01.2016
10:43

Ni spanska Unikaha ne moze protiv srpskog prvaka.

avatar
сочинитељ
Saturday, 23.01.2016
09:24

сваки играч даје свој допринос,како у одбрани тако и у нападу,само да поправимо скок у одбрани и да милер,а понекад и гудурић осете кад треба да стану са соло акцијама,мицић још тражи форму из меге али напредује,кинси је одличан,потптуно се предао тиму,а не личној статистици