Crveno-beli složni: "Miriše na TOP 16!"

Autor: Beta Beta
petak 28.11.2014.
00:01
Izvor: Beta

Košarkaši Crvene zvezde Telekom složili su se u oceni da je pobedom protiv Neptunasa napravljen krupan korak ka plasmanu u TOP 16 fazu Evrolige.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Košarkaš Crvene zvezde Telekom Jaka Blažič rekao je da je njegova ekipa današnjom pobedom u Beogradu nad Neptunasom došla veoma blizu plasamana u TOP 16 fazu Evrolige.

"Ostalo je još tri utakmice i mislim da smo sposobni da dobijemo svaku od preostale tri ekipe. Veoma smo blizu plasmana u TOP 16 fazu, ali će to biti veliki izazov za sve nas", rekao je Blažič.

Zvezda je kao domaćin pobedila Neptunas sa 79:62 i tako stigla do četvrte pobede u grupi D Evrolige, ali i napravila veliki korak ka plasmanu u TOP 16 fazu.

Blažič je kazao da njegov tim uopšte ne razmišlja o umoru.

"Ambiciozni smo, mladi i drago nam je što uopšte igramo ovakve utakmice, tako da o umoru i ne razmišljamo", rekao je Blažič.

Zvezda je odlično odigrala prvu četvrtinu, ali je Neptunas u drugoj deonici napravio seriju od 19:0 i prešao u vođstvo. U nastavku meča, izabranici Dejana Radonjića su zaigrali mnogo bolje i na kraju sasvim zasluženo pobedili.

"Dobro smo počeli, stekli smo rano vođstvo, ali su nas oni izgurali i uz pomoć skoka uspeli da se vrate. Na poluvremenu smo se dogovorili da odigramo najbolje što možemo i da bolje branimo skok, što smo i uradili. Tako su nam se otvorile kontre i laki poeni, a mi tako najviše volimo da igramo", rekao je Dženkins.

Dženkins od početka sezone ne igra prema očekivanjima, a večeras je ubacio 10 poena, te je novinare zanimalo da li njegove dobre partije mogu da se očekuju i u nastavku sezone.

"Ne razmišljam tako, idem urtakmicu po utakmicu. Trener i saigrači imaju veliko povrenje u mene, a ja se uvek trudim da igram najbolje što znam", rekao je Dženkins.

Centar crveno-belih Boban Marjanović istakao da je Zvezda bila pod velikim pritiskom pred utakmicu sa Neptunasom.

"Utakmica je psihički bila mnogo teška zbog svega što se dešavalo u prethodnom periodu. Pritisak je bio veliki, morali smo da pobedimo, što smo i uradili. Blizu smo plasmana u TOP 16 fazu, ali ne toliko, polako ima još tri utakmice", kazao je Marjanović.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović rekao je da njegova ekipa treba ovako da nastavi.

"Bio je veliki pritisak, jer je mnogo značila i njima i nama. Bilo je jako teško, ali smo naučili da se nosimo sa tim pritiskom i samo ovako treba da nastavimo", rekao je Mitrovoć.

Plejmejker Markus Vilijams je kazao da Zvezda mora ozbiljno da shvati preostale utakmice u prvoj fazi Evrolige.

"Svaka utakmica je važna, još nismo stigli do TOP 16 faze i sve protivnike moramo ozbiljno da shvatimo. Ipak, trenutno nam je najvažniji susret sa Partizanom u Jadranskoj ligi. To moramo da dobijemo, jer ne postoji važnija utakmica od sledeće", rekao je Vilijams.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke