Crvena zvezda - Transferi ili državni projekat?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 14.04.2017.
12:47
Izvor: Sportske.net

Ekipa Crvene zvezde je pred kraj sezone postigla očekivani cilj. Šta dalje?

BETAPHOTO/HINA/Denis CERIC/DS
BETAPHOTO/HINA/Denis CERIC/DS

Povezane vesti

Crvena zvezda je postigla očekivani cilj ove sezone, a to je osvajanje ABA lige i samim tim učešće naredne sezone u Evroligi.

Nebojša Čović, prvi operativac kluba, istakao je da je ekipa bila odlična u toku ove sezone i da očekuje da se popne za stepenicu više naredne sezone.

"Ove godine smo, za sada uradili veliki posao, izuzetno dobro smo reprezentovali i zemlju i grad i srpsku košarku u svim takmičenjima. To je rezultat kontinuiranog rada unazad nekoliko godina i mislim da smo zaslužili, bez obzira ko šta pričao, da od ovog trenutka pa dalje stvarno postanemo državni projekat, u smislu sledeće sezone, da se kada je Fajnal-for Evrolige u Beogradu popnemo stepenicu više", rekao je Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda.

Čović smatra da je Crvena zvezda zaslužila da bude u Top 8 ove sezone u Evroligi, ali su se umešale više sile.

"I ove godine smo moralno i košarkaški zaslužili da budemo u Top 8, a onda su se umešale više sile i prenele poruku. Vi morate da budete mudri da shvatite tu poruku onako kakva jeste i da se spremite za sledeću sezonu."

O timu za sledeću sezonu, kaže:

"Posle svih rezultata i svega što smo izdržali i pojedinačno i lično i porodično, nema razloga da ne kažem to glasno. Drugi model su transferi igrača, ovi igrači vrede i može da se pravi novi tim, ali mislim da to nije put kontinuiteta"
, istakao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

38 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 14.04.2017
15:56

Privatni klub-državni projekat sada se zove crvena zvezda telekom.

avatar
Rossonero-Beograd
Friday, 14.04.2017
15:47

FMP - Crvena Zvezda je državni projekat odavno, svi znaju kako se finansira, tako da su ovakvi članci smešni.

avatar
Amar Zornic
Friday, 14.04.2017
13:52

Realno ako sacuvamo kostur to je vec velika sansa , Wolters se u zadnje vreme dosta popravio i mozda bi trebalo razmisliti o produzenju saradnje . Pa ni Zirbes nije bio dobar u prvoj sezoni , cak mi je redovno kidao zivce al je onda explodirao . U svakom slucaju Kuz, Simon , lebranko , i jenkins moraju biti tu ako cemo ici na najvise domete . Jovica ako uspemo sacuvati onda vec sada cvrsto verujem da mozemo napravit jos veci iskorak .

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 14.04.2017
15:56

Jovic,Dzenkins,Lazic,Simonovic i Kuzmic kad bi ostali to bi bilo super.

avatar
Markо Đorđević
Friday, 14.04.2017
13:33

Treba para da se zadrzi ovaj tim na okupu. Treba takodje biti realan i reci da Jovke ide, zasluzio je. Treba zameniti njega, ubaciti Boldena i Ostina u sistem umesto Bjelice i ne dirati nista vise ! Ako je bilo para za reprezentativce Francuske, za igrace direktno iz NBA lige, za najbolje strelce turske lige, treba da bude i za ove momke, koji su sa ovih nekoliko sezona postigli vise nego neko drugi za prethodnih 10.

avatar
ugaseni zivoti
Friday, 14.04.2017
15:21

I sad dobijaju vise para od drzave nego mi.

avatar
Ukizadenje
Friday, 14.04.2017
15:33

Sve sve ali poslednja recenica hahahahahahaahhahahahahaahaha, rodjo lupio si toliku glupost . Ako cemo samo da racunamo u zadnjih 10 godina partizan je osvojio duplo vise titula i aba ligi (nlb) za srpsku i kup da ne pricamo, bio stalni ucesnik top16 Eurolige i skoro svake druge godine stizao do top 8 , a povrh svega 2010 fajnl for gde su imali i olimpijakos i cska u saci ali kad se lomilo gubili . Molim te ali molim te ove blamaze su prevelike , nemoj vise komentaristati sve si rekao

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 14.04.2017
13:26

Ako smo mi drzavni projekat, onda smo definitivno najsiromasniji drzavni projekat na svetu. Nijedan takav ne postoji sa ubedljivo najmanjim budzetom u nekom elitnom takmicenju (5m).... sta onda da kaze Dogus grupa sa 27m... mi cak i u regionu nismo najbogatiji....cak i nema sanse da se pomerimo sa finansijskog dna u EL, jer i da se povecaju srestva i sponzori za par miliona, i dalje cemo biti zadnji po budzetu u najelitnijem takmicenju, Zalgiris ce imati sledece sezone oko 10m, nemacki sampion slicno....Svakako podrzavam pricu i zalazem se za povecanje srestava klubu, jer trenutno imamo samo jednog drzavnog sponzora, i bilo bi krajnje korektno da i mi dobijemo, i da imamo 3 drzavna sponzora, kao i neki sto imaju, uprkos cinjenici da igraju trecerazredno takmicenje....Svi znamo i secamo se kada je jos neki nas klub imao dominaciju, i opste je poznato, i na dresovima se to stalno videlo, da su konstantno imali po 3-4 jaka drzavna sponzora i gomilu drugih....mi samo zelimo donekle isti tretman ako je to nekako moguce, barem da plate igracima budu redovne, jer su iste primili svega za 3 meseca ove sezone, kasnili i neki sponzori sa uplatama, a koliko je problem bio finansijske prirode govori to, da smo cekali 3 meseca na dovodjenje plajmekera, i citavih 6 meseci na dovodjenje centra i kompletiali tim tek krajem decembra, dok su svi u eliti to uradili jos preko leta.... U svakom slucaju, u ekipi naseg sampiona nema skupih igraca i velikih imena, vecinom svi imaju ugovore, neki i visegodisnje, imamo prospekte i igrace predvidjene za prodaju, koje i ne moramo da prodamo ovog leta, eventualno jednog igraca, pa i to je pitanje....Sve ove price su prevashodno apel da se samo obezbede barem samo malo bolja srestva, da imamo kompletan tim u avgustu, umesto to da sklapamo u sred sezone, i da plate ovih junaka budu redovne, ostalo cemo sve uraditi sami, sa uglavnom nasim igracima, i svojim radom i znanjem svih ljudi u sistemu, donesemo kao i do sada, uspehe i ponos nasoj naciji.

avatar
svojnasvome
Friday, 14.04.2017
15:23

E moj ti....kad ti ove memoare pises onda si ti prilicno u problemu

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 14.04.2017
22:42

Sta nije tacno ovde u gore napisanom, moj ti? Ajd objasni sine, argumentovano i cinjenicno iznesi to sto imas....

avatar
rivarinho
Friday, 14.04.2017
12:57

Uskoro krecu komentari fanova pravog drzavnog projekta zbog strepnje od gubitka statusa istog...

avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Friday, 14.04.2017
12:51

Реално немамо шанси да задржимо играче кад им стигну јаче понуде јер нисмо финансијски гигант али нема везе не бих тражио помоћ државе снаћи ћемо се као и до сад ако је могуће навући неког јаког спонзора мислим на Кинезе

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 14.04.2017
16:01

Igraci su POD UGOVOROM, i nema sile koja moze da ih uzme, ukoliko ne dostavi masnu ponudu i mi se slozimo sa istom. Gotovo citav tim ima ugovore na barem sledecu sezonu, a neki imaju i visegodisnje.

avatar
Friday, 14.04.2017
12:48

Pred? :-D Koje jos drzave projekat, ove ste vec 72 godine/6 godina unazad?

avatar
Markо Đorđević
Friday, 14.04.2017
16:03

Je l' te nije sramota ? :) Igrate trecerazredno evropsko takmicenje i dobijate vise para nego neko ko je u 10 najboljih klubova Evrope. 72 godine ? Trojke iz auta, otimanje igraca, gepekovanje ? Starno je kakvu selektivnu amneziju imate.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 14.04.2017
16:05

Govori neko ko ima na dresu svojih miljenika 3 drzavna sponzora, kao sto su NIS, Aerodrom i Telekom (sta traze oni tamo stalno se pitam....)....mi imamo samo jednog -MTS. Sve je jasno ko je u ovom trenutku i koje drzave, drzavni projekat.....