Crno-beli složni: "Prvi deo sezone dobar, možemo još bolje"

Autor: Beta Beta
utorak 27.12.2016.
18:49
Izvor: Beta

Košarkaši Partizana sumirali su utiske nakon prvog dela sezone i poručili da mogu da budu zadovoljni urađenim od oktobra.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Centar Partizana Uroš Luković rekao je da mu je ostvaren san igranjem u crno-belom, a on i ostali košarkaši beogradskog tima rekli su da su zadovoljni do sada učinjenim u sezoni.

"Vrlo sam zadovoljan. U Jadranskoj ligi imamo 12 pobeda i tri poraza. Od ta tri poraza, dva, Budućnost i Cedevita, nisu morala da se dese, jer su bila skoro pa dobijena. Deluje da ćemo proći u drugi krug Lige šampiona, tako da moramo da budemo zadovoljni", rekao je Luković agenciji Beta prilikom promocije kalendara za narednu godinu.

Ceo sadašnji tim Partizana izaziva velike simpatije kod navijača, ali je Luković jedan od ljubimaca, zbog specifičnih izjava i zanimljivih fotografija koje objavljuje na svojim društvenim mrežama.

"Ma, naravno da mi prija sve to. Hvala Bogu. Uvek mi je bila želja da igram u Partizanu, pred 'Grobarima', pred 7.000 ljudi. Tata (Ljubisav) mi je bio u Partizanu, sestra (Branka) mi je bila u Partizanu, brat (Marko) navija za Partizan. Cela porodica mi je crno-bela", rekao je Luković.

On je kazao da u timu vlada prava drugarska atmosfera.

"Bukvalno svih 15 igrača smo odlični drugari. Družimo se mnogo i van terena. Atmosfera u timu je sjajna, a hemija među nama nikada nije bila ovakva", rekao je Luković.

Stefan Bircevic
Foto: Beta/BranislavBožić/Mo

Jedini reprezentativac Partizana Stefan Birčević ocenio je da tim "mora biti zadovoljan" do sada učinjenim, kao i da je tim "do sada odradio dobar posao". Bivši košarkaš Metalca, Radničkog i Estudijantesa ovog leta je došao u Partizan.

"Ne može da mi bude loše ovde. Pogotovo što sam kod kuće, na svome. Igram u klubu za koji navijam i zbog koga sam počeo da igram košarku. Sa te strane ne može biti bolje. Što se tiče celokupne atmosfere, imamo podršku naših navijača. U jednom delu je bilo naše krize rezultata, ali mislim da u poslednjih desetak utakmica igramo bolje. Malo smo se više uigrali, sad smo uigrani i razigrani, imamo više samopouzdanja. Moramo to držati dalje", rekao je Birčević.

Iskusni plejmejker Vilijam Hečer ocenio je da su rezultati bili sjajni, kao i da verovatno niko nije očekivao da će tim biti drugi na tabeli na pola sezone.

"Od početka smo imali visoke ciljeve, a sada, na pola sezone, mogu da kažem da mislim da smo na dobrom putu. Probaćemo da nastavimo u istom smeru, da se uigravamo i da ostanemo zdravi. Bilo je dobro, niko se ne žali. Mislim da smo premašili očekivanja", rekao je Hečer.

Tim igra primetno bolje u poslednjih mesec i po dana, a američki internacionalac ocenio je da je to mešavina raznih stvari.

"Nešto smo razradili na treningu, koncentrisali smo se na neke stvari koje želimo da poboljšamo. Kada se skupi novi tim, potrebno je vremena da bismo se razumeli i videli šta ko zna dobro da radi na terenu. Počeli smo dobro, dobro smo se uklopili i to se vidi", rekao je Hečer.

On je kazao da se dobro oseća u Partizanu.

"Sviđa mi se ovde. Osećam se prijatno od prvog dana. Beograd je verovatno najveći grad u kome sam igrao košarku, a ovo je istorijski klub. Drago mi je što sam ovde i mislim da dobro igramo do sada. Probaću da ja nastavim tako, a i da tim nastavi da pobeđuje", rekao je Hečer.

Mihajlo Andrić je propustio skoro celu prošlu sezonu, a ove je pokušavao da se vrati u formu, sve dok ga nije omela povreda leđa.

"Biće to sad bolje, nešto su se ukočila. Već ceo prvi deo sezone tražim svoj ritam i zato ne igram najbolje što mogu. Ima raznih faktora, i povreda i psihologije, i propuštene cele prošle sezone. Nisam zadovoljan svojim ličnim partijama, ali pobeđujemo, pa je onda nekako lakše", rekao je Andrić Beti.

Navijači Partizana ove sezone su u nekoliko navrata zviždali svojim igračima, što nije uobičajeno za crno-bele, ali se u poslednjih nekoliko utakmica poboljšava atmosfera i dolazi više publike.

"Tražimo način kako da navijače još više angažujemo.Stvarno nam je potrebna njihova podrška, koja prija svakom igraču i svako daje mnogo više od sebe uz podršku navijača", rekao je Andrić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budimo.ljudi
Tuesday, 27.12.2016
23:01

Hajmo ovako. Plus na moj komentar oni koji misle da možemo osvojiti ABA ligu, a minus oni koji misle da nam je play-off maksimalni domet

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Wednesday, 28.12.2016
12:51

Necu da ti dam minus, ali mislim da nam je plej-of maksimalan domet ako se ne pojacamo.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Wednesday, 28.12.2016
18:42

Sad si dobio plus, znaci da smo barem na pola puta:-D

avatar
Budimo.ljudi
Wednesday, 28.12.2016
18:13

Nema šta, to jeste realna procena. Ali realnost nije karakteristika pravog ludog navijača :D tako da... OSVAJAMO ABA LIGU!

avatar
Budimo.ljudi
Tuesday, 27.12.2016
23:00

Samo napred, crno beli

avatar
Toti 10
Tuesday, 27.12.2016
20:34

Svi treba da budu zadovoljni rezultatima Partizana ove sezone, u Aba ligi nisu imali nijedan kisks, izgubili su od objektivno jacih ekipa Zvezde, Cedevite i Buducnosti. U Fibinoj ligi sampiona jedini kiks za mene je protiv Sarlroa ako se ne varam. Po mom misljenju u ovom trenutku samo su Zvezda i Cedevita jaci od Partizana u Aba ligi, Buducnost je u ogromnoj krizi i ne bi me cudilo da na kraju zavrse na 4. poziciji.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Tuesday, 27.12.2016
19:52

ISTORIJSKI I LEGENDARNI