Crno-bela porodica - Košarkašima pomoć od fudbalskog kluba!

Autor: Beta Beta
utorak 03.03.2015.
13:57
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana istakao je da se KK Partizan suočava sa najtežim trenucima u svojoj istoriji, ali da nije ostao sam.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević izjavio je danas da je Fudbalski klub Partizan košarkaškom timu uplatio "značajnu finansijsku pomoć".

"U ponedeljak, 2. marta FK Partizan je uplatio značajnu i pravovremenu finansijsku pomoć košarkaškom klubu koji se ove sezone suočava sa najozbiljnim finansijskim problemima od svog osnivanja", piše u saopštenju Vujoševića na sajtu Fudbalskog kluba.

Vujošević koji je i predsednik Sportskog društva Partizan, naveo je da je nova uprava fudbalskog kluba obnovila decenijama dugu praksu podrške klubovima nekomercijalnih sportova koji nastupaju pod okriljem Jugoslovenskog društva Partizan.

On je podsetio da su ugroženi osnovno funkcionisanje košarkaskog kluba i njegova mogućnost da ispunjava poreske obaveze i obaveze prema igračima.

"Ova podrška naravno nije zamena za obavezu svih klubova JSD Partizan, uključujući i košarkaški, da daju svoj maksimum po prihodima i domaćinskom poslovanju, niti poruka novim sponzorima da bi njihov doprinos bio manje značajan", rekao je Vujošević.

Vujošević je istakao da je pomoć veoma važna, imajući u vidu da se i fudbalski klub nalazi u ozbiljnim finansijskim problemima.

Dugovi FK Partizan, po saopštenju nove uprave, iznose oko 15 miliona evra.

"Pomoć je veoma važna kako bi klub uopšte bio u stanju da završi takmičarsku sezonu, s makar minimalnom šansom da ostvari najviše takmičarske rezultate", naveo je Vujošević.

On je ukazao da je košarkaški klub, kao i ostale klubove JSD Partizan, u krajnje nezavidnu finansijsku situaciju dovelo drastično smanjenje prihoda od sponzorstava koji su se prepolovili u poređenju s prethodnom sezonom.

"Odluka uprave FK Partizan da se u ovako teškom trenutku pruži pomoć KK Partizan, budi nadu da će finansijska stabilizacija FK Partizan značiti i povratak prakse sistemske podrške fudbalskog kluba celoj porodici Partizanovih udruženih klubova, koji se sada nalaze na ivici opstanka", rekao je Vujošević.

"Neka ovo bude podstrek i podsetnik za ostale koji su u mogućnosti, da slobodno pruže Partizanu podršku", zaključio je Vujošević.

Inače, prema nekim saznanjima uskoro bi u Partizan trebalo da stigne plejmejker iz SAD-a.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bogi with the trojka
Tuesday, 03.03.2015
15:00

Jos Josh Akojon da stigne,i da kidamo do kraja :)

avatar
spooky
Tuesday, 03.03.2015
15:06

A kraj vam je jako blizu, polufinale ABA lige i...katanac !

avatar
The Real Man
Tuesday, 03.03.2015
19:01

Nece katanac sigurno, ne brini, preveliki smo klub da se to desi, evo imamo i FK da nam pomogne!! Neki su vec u zamrzivacu ;)

avatar
Pera Zambula opet
Tuesday, 03.03.2015
15:57

Vi vec imate katanac a vidim da imas jako lepe zelje...nadam se da kako zelis drugima tako da se i tebi vrati...

avatar
Tuesday, 03.03.2015
15:16

exexexex kako da ne :D nece partizan proci kao zvezda ;)

avatar
Alex DeLarge
Tuesday, 03.03.2015
15:14

Od kojih para rodjace? Od kojih para?...

avatar
drzavni projekat ope
Tuesday, 03.03.2015
15:10

Katanac mozes samo da sanjas. Doduse mnogi ce zavrsiti iza brave i svi odlicno znamo ko to.