Čović: "Zvezdin budžet iznosi 3.6 miliona €"

Autor: Beta Beta
sreda 29.10.2014.
13:33
Izvor: Beta

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović obratio se javnosti pred duel crveno-belih sa Valensijom i tom prilikom otkrio finansijske okvire u kojima će klub funkcionisati u tekućoj sezoni.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da ima puno poverenje u trenera Dejana Radonjića i igrače, i da ekipa nije opterećena dobrim rezultatima.

"Naš koncept je da iz mlađih kategorija pravimo i prebacujemo igrače u prvi tim. To smo napravili u dogovoru s trenerom u koga imam potpuno poverenje. Verujem u stručni štab i igrače, mislim da ćemo napraviti dobre rezultate, ali uprava ne želi da ih optereti", rekao je Čović.

Čović je naveo da se od igrača traži da se u svakoj utakmici bore "do poslednje kapi znoja" i da razume njihove greške koje su pravili u prethodnim utakmicama.

Zvezda se ove sezone takmiči u Evroligi, a u prva dva kola tog takmičenja ima po pobedu i poraz. Crveno-beli sutra od 19.00 u "KombankAreni" igraju protiv Valensije utakmicu trećeg kola Grupe D.

"Pitanje je da li Crvena zvezda može da se računa kao favorit u bilo kojoj utakmici Evrolige, pa čak i u duelu sa Neptunasom", rekao je Čović.

On je istakao da je budžet košarkaškog kluba za ovu godinu oko 3,6 miliona evra i da je ono što opterećuje "zaostavština" od dva miliona evra.

"Sa tim se borimo, verujem da ćemo sve to uspeti da dovedemo do kraja. Ušli smo u treću godinu reorganizacije kluba", rekao je Čović.

Upitan da li bi klub imao novac da dovede jednog igrača u toku sezone ako to bude bilo potrebno, on je rekao da će se sve raditi u dogovoru sa trenerom.

"Ako zajedno procenimo da je to potrebno, moraćemo da nađemo pare. Dovođenje igrača ne isključujem", kazao je on.

Čović je rekao da je za sutrašnju utakmicu do jutros prodato oko 10.500 ulaznica i da u prodaji ima još šest-sedam hiljada karata.

On je pozvao navijače da navijaju korektno pošto je Evroliga liga poslala dopis u kojem traži sportsko navijanje, bez uvreda na rasnoj osnovi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke