Čović: "Utehe nema, nadamo se oštroj kazni"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 28.11.2014.
17:15
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da hrabri način na koji su turske vlasti reagovale nakon ubistva Marka Ivkovića ali je istakao da izgubljeni život ne može da se vrati.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Sedam dana nakon tragedije koja se dogodila uoči košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda Telekom u Istanbulu turske vlasti su privele sedmoricu osumnjičenih za ubistvo Marka Ivkovića.

Tim povodom oglasio se i prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović koji je ocenio da hrabri to što su turske vlasti reagovale i potrudile se da što pre pronađu počinioce ali da ne postoji način da se vrati ragično izgubljen život.

"Nema utehe. Marka Ivkovića više nema i ništa ga ne može vratiti. Ipak, ohrabruje činjenica da su turske vlasti nakon jasne i odlučne intervencije vrha Republike Srbije pokazale ozbiljnost i da su povodom ovog tragičnog slučaja brzo odreagovale" rekao je Čović.

Tokom prethodna dva dana turska policija privela je nekolicinu osumjičenih za teško ubistvo ali se i dalje čeka na potvrdu ko je počinilac ovog zločina.

"Sada ostaje da se nadamo da će počinioci stravičnog ubistva u Istanbulu biti procesuirani i oštro kažnjeni. Život 25-godišnjeg navijača Crvene zvezde je tragično okončan i zato se mora poslati jasna i upečatljiva poruka kako se takvi događaji više ne bi dešavali. Jedan od načina treba da bude i izricanje maksimalnih kazni za počinioce" dodao je Čović.

Marko Ivković ubijen je 21. novembra u Istanbulu ispred dvorane "Abdi Ipekči" uoči početka košarkaške utakmice Galatasaraj - Crvena zvezda Telekom.

Navijača beogradskog kluba sa leđa je ubio još uvek nepoznati počinilac a nesrećni mladić preminuo je nekoliko sati kasnije u bolnici uprkos pokušaju reanimacije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke