Čović se ne plaši Partizana, ali traži regularnost!

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.01.2015.
17:23
Izvor: Sportske.net, b92

Predsednik Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović gostovao je danas u ''Sportskom pregledu'' na B92 i tom prilikom ocenio dosadašnji učinak svog kluba u ovoj sezoni, ali i prokomentarisao sve izvesniji susret sa Partizanom u polufinalu plej-ofa ABA lige.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Naravno, posle stopostotnog učinka u prvih 16 kola ABA lige, kao i plasmana u Top 16 fazu Evrolige, svi u Zvezdi imaju dosta razloga za zadovoljstvo učinjenim, pa tako i prvi čovek kluba Nebojša Čović.

Nedavni poraz od Real Madrida u ''Kombank Areni'' ga ne brine, jer, kako kaže, mora i Zvezda jednom da izgubi, uz podsećanje da samo Rudi Fernandez u Realu ima godišnja primanja maltene kao svi u Zvezdi, računajući i omladinski pogon.

''Zvezda igra svaki meč da pobedi, iz takve koncepcije se i došlo do 16 pobeda u nizu. To je jako lepo s jedne strane, ali ne treba da se zaboravi da i Zvezda mora da izgubi'', konstatovao je Čović.

Zvezdu posle gostovanja Makabiju, očekuje novi duel sa Galatasarajem u Evroligi, prvi posle onih tragičnih događanja u Istanbulu. Nebojša Čović veruje da će ta utakmica biti odigrana kako je i planirano, u našoj najvećoj dvorani, uz prisustvo navijača Crvene zvezde Telekom i da će sve proteći bez incidenata.

Ipak, na konstataciju da će vaterpolisti Partizana i Galatasaraja u Beogradu igrati bez prisustva publike, Čović nije mogao u potpunosti da odbaci da se slična odluka donese i kad je u pitanju pomenuti košarkaški duel.

A što se tiče ABA lige, kako se ligaški deo sezone bliži kraju, sve je izvesnije da ćemo u polufinalu plej-ofa gledati borbu dva naša najbolja kluba - Zvezde i Partizana.

Iako je prethodu plej-of seriju, doduše u domaćem šampionatu, dobio Partizan i osvojio 13. uzastopnu titulu, Čović ne strahuje od crno-belih, već veruje da je Zvezda sada jača i zrelija nego tada i da će to ovopg puta doći do izražaja.

''Ne obaziremo se na to ko će biti drugi, treći ili četvrti. Kod nas za sada sve ide po planu, a ako dođe do meča sa Partizanom, stvarno se nadam da smo iskusniji za godinu dana. Sve ružno što se događalo ne bi smelo da se ponovi. Verujem da smo i mi i oni svesni toga, zajedno treba da projektujemo pravu atmosferu, a ne ambijent konflikta i linča. Ulog je veliki, ali ne veći od života'', konstatovao je Čović.

S tim u vezi, on je izrazio nadu i da u se u tim mečevima neće ponavljati neke neregularnosti koje su se događale ranije.

''Ne bi valjalo da se ponovi nijedan vid neregularnosti, to bi doprinelo da se sve održi kako treba i da derbi bude praznik, kao što je to ranije bio slučaj'', zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ali samo vi sektasi
Tuesday, 06.01.2015
18:29

Koje neregularnosti? Neregularno je sto ti taj potencijalni susret nazivas Derbijem Hahaha