Čović provocirao Hrvate usred Zagreba?!

Autor: Darko Mitrović
subota 09.04.2016.
18:22
Izvor: Sportske.net, 24sata.hr

U Hrvatskoj se, izgleda, još uvek ne stišavaju strasti posle utakmice između Cedevite i Crvene zvezde Telekom, iako je zagrebački tim ubedljivo pobedio.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Već znate i kakvu je predigru imao jučerašnji meč poslednjeg kola Top 16 faze Evrolige, kao i epilog tog susreta na terenu, a pojedini hrvatski mediji danas izveštavaju i o ''trećem poluvremenu''.

Konkretno, tamošnji portal ''24sata'' objavio je danas svoja saznanja u vezi navodnih komentara koje je prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović davao povodom broja navijača koji su se okupili u dvorani ''Dražen Petrović''.

Podsetimo, iako je u Hrvatskoj pompezno najavljivano da će sav prihod sa utakmce između Cedevite i Zvezde biti namenjen obnovi Vukovarskog vodotornja, na tribinama je bilo tek oko 1.500 gledalaca.

Isti izvor navodi da je prikupljeno oko 32.000 kuna, odnosno nešto više od 4.200 evra, a Čović je tim povodom navodno rekao kako tim novcem Hrvati ''neće moći da plate ni spomen ploču na tom vodotornju''.

Ovo se u Hrvatskoj doživelo kao ''sramotna provokacija'', ali pomenuti portal prenosi i kako je izgledalo kraće prepucavanje Čovića i predsednika Cedevite Vebera.

''Gde si, humanitarac?'', navodno je Čović upitao Vebera, a ovaj mu je uzvratio da je ''tužibaba'', jer se Zvezda obratila Evroligi povodom inicijative Zagrepčana za pomoć Vukovaru.

Bilo kako bilo, Zvezda sada ima preča posla. Dok je za Zagrepčane aktuelna sezona Evrolige upravo okončana, beogradski crveno-beli tek će odigrati svoje najvažnije i najspektakularnije mečeve u elitnom evropskom takmičenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Saturday, 09.04.2016
21:44

Nije za njih zavrsena samo aktuelna EL sezona. Pre ce biti da vise nece da opepele to takmicenje.

avatar
Berba9
Saturday, 09.04.2016
20:06

Dokle vise primitivizmom i provokacijama s obe strane, svi idu napred samo smo mi na Balkanu ostali 100g iza evrope

avatar
Sin Dragan
Saturday, 09.04.2016
19:06

Ja ne bih Zvezdine meceve u TOP 8 nazivao najvaznijim jer to svakako nisu. Najvazniji mec je bio protiv Cedevite u ABA ligi gde smo na terenu izbotili ucesce u EL sledece sezone. Utakmice protiv CSK ce biti mecevi za uzivanje a nikako mecevi koji donose nekakvu tenziju. Ako pogledamo u kakvom drustvu se nalazimo u tih 8 ekipa, ako pogledamo koji sve velikani u to odabrano drustvo nisu uspeli da udju onda utakmice protiv CSK treba da budu praznici za Crvenu Zvezdu gde cemo pokusati da se svim silama suprotstavimo jednom mocnom protivniku i pre svega uz pozitivnu atmosferu prikazemo sebe u jednom lepom Evroligaskom izdanju.

avatar
Џејсон Стејтамм
Saturday, 09.04.2016
19:02