Čović progovorio o Mekelovom statusu!

Autor: Beta Beta
četvrtak 03.12.2015.
17:29
Izvor: Beta

Uprkos spekulacijama da je Gal Mekel završio svoju epizodu u Crvenoj zvezdi Telekom, predsednik kluba ističe da će o statusu izraelskog plejmejkera biti reči tek nakon završetka grupne faze Evrolige.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Izraelski košarkaš Gal Mekel i dalje je igrač Crvene zvezde Telekom, izjavio je danas predsednik kluba Nebojša Čović.

"Gal je još uvek igrač košarkaškog kluba Crvena zvezda, i to je stav i stručnog štaba i uprave kluba", naveo je Čović u saopštenju.

Mediji su ranije preneli da Zvezda više neće računati na Mekela, a prema Čovićevim rečima još je rano da se priča o konačnom sastavu ekipe pošto crveno-bele čakaju još tri utakmice u grupnoj fazi Evrolige.

"Što se tiče Mekela i drugih igrača, rano je da pričamo o konačnom sastavu, jer na sve u potpunosti računamo" dodao je Čović.

Izvesno je, međutim, da Gal Mekel neće nastupati za Zvezdu do kraja grupne faze Evrolige pošto je njegovo mesto u timu zauzeo Markus Vilijams.

"Tehnički, u ekipi su morali da naprave pomeranja na Evroliga rosteru, jer je ograničen broj igrača, i to je samo privremeno urađeno. Do 18. decembra ćemo pratiti sve kako ide, a naravno da ćemo posle 19. decembra, znati definitvno u kom ćemo takmičenju učestvovati, i na osnovu toga ćemo imati konačan roster", izjavio je Čović.

Mekel je poslednje dve utakmice sedeo na klupi crveno-belih, ali nije ulazio u igru.

U ekipu se posle višemesečne suspenzije vratio američki plejmejker Markus Vilijams, koji će imati pravo nastupa na utakmici protiv Himkija, koju će Zvezda u petak igrati u Evroligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ned76
Friday, 04.12.2015
06:43

Da ne budemo bas kratkog pamcenja, i Dzenkinsu je trebala gotova cela sezona da se snadje i krene sa dobrim partijama. Verujem da su i Mekel i Tompson odlicni igraci, i da je smao pitanje vremena kad ce da udju u formu. E, sad je drugo pitanje zasto se nema strpljenja od strane uprave. Licno, mislim da je veci promasaj dovodjenje Keselja, nego angazovanje gore pomenute dvojice stranaca.

avatar
Shone
Thursday, 03.12.2015
19:02

Mekel verovatno ne moze da nadje drugi klub pa nece sporazumno da raskine ugovor. Pa ako se njemu isplati da bude u B timu,rizikuje formu i sve ostalo do isteka ugovora,izvolte...

avatar
Budimo.ljudi
Thursday, 03.12.2015
20:38

Pazi, pitanje je komšije koliko bi se i Zvezdi isplatilo da drži u B timu igrača kojeg plaća sigurno znatno više od bilo koga iz B tima. Al brate Mekel nije loš igrač, šta grmite na njega

avatar
Shone
Thursday, 03.12.2015
23:52

Mozda nije los njegova karijera to pokazuje,ali cinjenica da se u zvezdi nije snasao,a ja nisam toliki strucnjak da znam zasto. A ovo vezano za trazenje novog kluba jeste trenutni problem i zbog toga nece sporazumni raskid kazem jer znam da je tako iz pouzdanih izvora. Cima nadje klub koji mu odgovara ode on.

avatar
Thursday, 03.12.2015
20:57

Cuj ne moze, nacice klub kao od sale, ne lupaj...