Čović 'preskače' Božića i postaje rekorder

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 15.02.2017.
09:59
Izvor: Sportske.net

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća biće prilika da plejmejker FMP Železnika Filip Čović postane rekorder po broju učešća u pomenutom takmičenju.

Beta/Aba Liga/FMP
Beta/Aba Liga/FMP

Povezane vesti

Druga polovina tekuće nedelje rezervisana je za mečeve u nacionalnom kupu koji će i ove godine biti održan u niškom "Čairu".

Ljubitelji košarke moći će da uživaju u sedam utakmica od kojih će ona najvažnija biti odigrana u nedelju od 21 čas kada ćemo saznati ko je osvajač prvog trofeja u tekućoj sezoni.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća ujedno predstavlja priliku da pojedini igrači poprave lične rekorde u sklopu ovog takmičenja, pa će tako plejmejker FMP Železnika postati igrač sa najviše nastupa na završnicama nacionalnog kupa.

Filipu Čoviću će turnir u Nišu biti JEDANAESTI po redu pa će tako "preskočiti" bivšeg kapitena i trenera Partizana Petra Božića koji ima deset učešća.


Učinak "profesionalnog dizača pehara" izjednačiće Branko Lazić koji će deseti put u karijeri igrati na završnom turniru nacionalnog kupa.

Petar Božić će uz Mlađana Šilobada ostati igrač sa najviše odigranih finala (7) ali i jedan od malobrojnih koji su u karijeri pet puta podigli "Žućkovu levicu".

Najviše osvojenih trofeja u nacionalnom kupu ima nekadašnji član Cibone Sven Ušić (6), a među aktivnim igračima nema onih koji su trofej osvajali više od tri puta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 15.02.2017
14:45

Covke magija :) Treba postovati covke juniora, jer on je profesionalni sportista koji vec igra dugo i ozbiljno je posvecen, nije zapusten, trudi se. trenira, Igra koliko moze i ume, nije bas ni toliko los, predispozicije ga ogranicavaju, ali pismen je igrac...

avatar
Wednesday, 15.02.2017
13:53

neko je profesionalni dizac trofeja a neko profesionalna secikesa sa Kosova ... svakom svoje legende

avatar
Black&White
Wednesday, 15.02.2017
11:13

Petar Bozic profesionalni dizac pehara !