Čović: "Posle svega, neki prosek ne dolazi u obzir, ali ja sam optimista"

Autor: Pavle Knežević
subota 17.06.2017.
00:31
Izvor: Sportske.net

Predsednik Zvezde rekao je novinarima da bi klub mogao da napravi normalnu finansijsku situaciju, ali da to ne zavisi samo od njega.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Predsednik Crvene zvezda Nebojša Čović rekao je večeras da želi da klub još više podigne ambicije u narednoj sezoni, ali da ti planovi i njihovo ispunjenje ne zavise samo od ljudi iz kluba. On nije hteo da odgovara na pitanja, ali je nagovestio da bi uprava mogla da ode ako ne bude mogla da ispuni ciljeve.

"Napravili smo dobar sistem, ali nije čudno da se dobri sistemi u Srbiji raspadnu. Neka osrednjost posle svega, što se mene barem tiče, ne dolazi u obzir. Ići ćemo dalje, jer nikada nisam spuštao lestvicu, ja stalno podižem lestvicu, ma kakva ona bila. Ambicija mi je da podignemo lestvicu, a da li ćemo to uspeti, više ne zavisi samo od nas. Tako će biti dok ne odem u penziju, bila ona zvanična ili ne", rekao je Čović novinarima na Malom Kalemegdanu na improvizovanoj konferenciji za novinare.

Zvezda je danas osvojila treću uzastopnu titulu u Super ligi Srbije, odnosno svoj treći trofej u sezoni, a trener Dejan Radonjić je posle pobede nad FMP-om rekao da pravno više nije trener Zvezde, jer je finansijska situacija u klubu jako teška.

"Posle ovakvog uspeha nisu dobre za ovako jake izjave jer su emocije suviše prisutne. Ja ću moje izjave vrlo pažljivo kontrolisati...Nekim igračima je istekao ugovor: Tompson Voletrs, Lazić, Simonović, a trener vas je obavestio da je i njemu istekao ugovor. To ne znači da će oni otići, ali ni da će ostati. To će biti posao koji nam predstoji do avgusta i početka novih priprema. Uprava je radila volonterski i nema ugovora koji mogu da isteknu, ali ističe period razmišljanja. U te ljude se ubrajam i ja. Svako ima pravo da donese svoju odluku, naročito ako se sistem ne poštuje kako bi trebalo", rekao je Čović novinarima.

On je kazao da je uprava šest godina gurala kamen uzbrdo i da je na kraju uspela da podigne klub "na vrh Olimpa", uprkos teškoćama i problemima. Prvi čovek Zvezde kazao je da postoji šansa da se "napravi normalna finansijska situacija".

"Ako budemo uspeli sve da dogovorimo i naplatimo sve dugove koje imamo, a to nisu dugovi od države, da ćemo napraviti sasvim normalnu finansijsku situaciju. Imamo stare izazove, osvajanje prvenstva, kupa i regionalne lige, ali se nameće i jedan novi izazov, a to je 'fajnal for' Evrolige. Ljudski je da razmišljamo o tome, ali moramo brzo da radimo. Neki misle da nam je isteklo vreme posle ABA lige, ali ja ne mislim da je kasno i da ima vremena da se radi. Neki će reći da je bilo lako, da smo bili državni bankomat, a time su nas proglašavali, izvinjavam se na izrazu, raznorazne jajare i šljam. Iza svega su stajali i planovi i programi i oni su svi ispunjeni", rekao je Čović.

Predsednik Zvezde kazao je da postoje plan i program, kao i da će Zvezda "u narednim danima i nedeljama" objaviti informacije o finansijama.

"Ja sam optimista, nisam pesimista i ipak očekujem da ispunimo ambicije. KK Crvena zvezda je najbolji klub u zemlji, na osnovu rezultata, a ne ogovaranja, blebetanja, naručenih emisija i plaćenih tekstova.To smo napravili, a mislim da možemo zajedno još više", rekao je Čović.

On je na kraju apelovao da se pomogne celokupnoj srpskoj košarci. Čović nije hteo da odgovara na pitanja i nije precizirao od kog zavisi ispunjenje planova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bafana
Saturday, 17.06.2017
17:59

A koji su to uspesi gospodine Čoviću , Paartizan je pravio iste takve uspehe ( Aba liga , Kls) i vece uspehe (F4 Evrolige) sa mnogo manje para i sa mnogo manje pomoći , Zvezda ima dva tima u istoj ligi znaci samim tim je u velikoj prednosti u odnosu na ostale klubove jer razigravaju 24 igrača maltene koji mogu da igraju u Zvezdi , Zvezdi se non stop ustupljuje Arena dok sa Partizanom to nije bio slučaj , organizuje se F4 i Beogradu zbog Zvezde nakon samo par godina igranja u ovom takmicenju i ruku na srce nikakvih posebno uspeha , zašto iz uprave Partizana moraju da se zahvaljuju Vučicu ako dobiju pare a Zvezda želi jos iako ima najveći budžet u istoriji klupske košarke . I pored toga svega Zvezda nije razvila nijednog igrača sem Gudurica koliko toliko a i on stagnira u odnosu na prošlu sezonu . Koji su to veliki uspesi zbog kojeg bi trebalo samo u Zvezdu da se ulaze ??

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 17.06.2017
23:42

Au, pa ovo do zadnje reci pogresno, ajd i da pojasnim koliko se omasilo... Kkp je imao cak 13god igranja elitnog takmicenja kao prvo, i u tom nekom pocetnom periodu od 6 sezona bio je veliko nista tamo, imali svega po par pobedica i to je sve, cesto skor 2-12 i slicno, tavorenje na dnu tabele, borba za predzadnje mesto....takodje, nakon par godina istinskih uspeha, opet je bio duzi rezultatski mrak (do dana danasnjeg), samo sto se ovog puta mnogo trosilo (dakle govorim o post F4 periodu), par puta budzeti bili preko 3m, pa i zakon o igranju EL sa preciziranoj cifri srestava (ispod koje ne moze da se igra) je bio upravo doveden u to vreme, kada je kkp jos uvek igrao u elitnom takmicenju. Dalje govoreci o tome, mora se naglasiti trzisno kretanje, primera radi namirnice u prodavnicama su skuplje nego sto su pre odrejdenog vremena bile je l, pa tako zamislite i ovo... jednog dana cete shvatiti kada se vratite u elitu, ....Cinjenica je, da za toliko veliki broj godina u EL, se nikad nije presla grupa sa pozitivnim skorom, cesto su bila provlacenja samo tako, format je bio laksi, dosta dugo je bio po 32 tima, pa zatim po 24, dakle mnogo losijih i budzetski slabasnih timova je tu bilo, da ne pominjem da je format bio mnogo laksi, kalendarski sistem daleko opusteniji.....Idemo dalje, u vezi Arene, jos jedna cinjenica je da su nas razni Petar Panovi i ostale zimske carolije, koncerti i druge stvari, izbacivale iz Arene jako cesto, narocito ove sezone. Znaci oko 8-9 barem puta se igralo u Pioniru, mozda i vise. Secamo se da su nas i iz Pionira premestali u Vrsac koliko nas cene i miluju po vama....F4 se organizuje zbog nas koliko i kvalifikacioni turnir za OI, zbog reprezentacije nase svojevremeno, nema tu nikakvih benefita sto se tice nas, osim ako nam ne daju 15-20m budzeta, pa da se prica o tome....Zvezda je Evroligas, ubira plodove isplate od takmicenja, ulaznica, sezonskih, sve je to ogromna razlika u odnosu na ostale, racunajte koliko se samo od toga uzima, a da ne govorim privlacnost za igrace, strance, mladje talente....U Zvezdi su se mnogi igraci razvili i napredovali, postali ovo sto jesu sada, polako ce i mladi da se razvijaju, nismo imali tako mnogo vremena kao vi, mali je uzorak sto se tice perioda, a rezultatski pritisci i imperativ pobede su jako veliki. Mozete slobodno a pratite FMP i Megu kako on i razvijaju igrace, takvi nisu sampioni, a kamoli tako dominantni i uspesni. Gde ste vi u toj prici razvoja igraca vec jako dugo? Pritom kod vas nema nikakvih rezuilatskih uspeha, niti najvecih ambicija. Umesto da vam Glisici, Tanaskovici i Jovanovici igraju, vi dovodite strance, iskusne igrace, reprezentativce, igraju vam Robinzoni, a ovamo drzite pridike sampionu.....

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 17.06.2017
16:40

Kako je rekao, pre šest godina nismo postojali a pogledajte nas danas 😂 Čoki legendo 😂 a za pnavijače crvene zvezde* pitanje, kako je finansijski mag za šest godina postojanja kluba došao u minus 3m evra? Gde su pare od sponzora, evrolige i sl.? Kad je Partizan pravio minus nagrade od EL su bile mnogo manje i imali smo dosta manje sponzorske ugovore..

avatar
Branislav
Saturday, 17.06.2017
13:59
avatar
NikolaBuki
Saturday, 17.06.2017
12:43

Postoji li ikakva sansa da se zvezda privatizuje?

avatar
Raky_b
Saturday, 17.06.2017
13:12

haahhaahhahaha...pitaj Covica cija je Zvezda

avatar
Saturday, 17.06.2017
14:08

То би било најбоље јер онда не би било више доминације у свим спортовима Звезде и Партизана. Само се поставља питање, зашто би било ко дао 1е за неки наш клуб? Који интерес може да има у томе?

avatar
Branislav
Saturday, 17.06.2017
14:00

A sta fali privatizaciji ciji je on vlasnik? Hocete do veka biti drzavni klub ili sta? Ta vremena prolaze polako... I vi cete biti pod necijom palicom. Izadji iz komunistickog sveta druze...

avatar
Saturday, 17.06.2017
11:18

samo jos u zemlji dembeliji... navali narode jer nece jos dugo

avatar
Branislav
Saturday, 17.06.2017
14:00
avatar
NikolaBuki
Saturday, 17.06.2017
08:55

Da li postoji ikakva sansa da se zvezda privatizuje?

avatar
Dolina cupova
Saturday, 17.06.2017
01:16

E moj Nebojsa... A kad je Partizan bio najbolji klub u zemlji, da li je bio na osnovu rezultata, koji su u evroligi bili final-four? Da li su i tada sa vase strane bila ogovaranja, blebetanja i naruceni tekstovi? Da li su i tad to radile raznorazne jajare i sljam?

avatar
Kilavi Milojko
Saturday, 17.06.2017
14:36

Niko se tada u Zvezdi nije bavio saopstenjima. Nikakve vrste. NIKO. Samo pukim opstankom smo se bavili. Veliki Partizan, u tom trenutku, nismo ni videli. Tako bi valjalo i vi sad da se ponasate, VELIKA Zvezda je par sezona daleko od vas, a vi se okrenite sebi i prezivljavanju. Da te podsetim samo, Zvezdu je predvodio sa pozicije nazovi direktora Pavlovic, trener je cini mi se bio Uvalin, a ovo je sastav. Skrpljeno, da se prezivi. Nema 5 dovedenih crnaca kao KKP, nema pokusaja osvajanja trofeja, samo preziveti.... 4 Aleksandar Cvetković 5 Luka Drča 9 Uroš Mirković 10 Nemanja Arnautović 11 Lazar Radosavljević 12 Darko Balaban 13 Stevan Jelovac 14 Dušan Katnić 16 Nemanja Nedović 18 Strahinja Milošević 19 Uroš Nikolić 20 Ivan Marinković 33 Boris Bakić.

avatar
Bafana
Saturday, 17.06.2017
17:51

Kao sto se Partizan ni sad ne bavi saopštenjima ali zato saopštenja ovog gore čoveka idu na svaka dva tri dana iako ima najveći budžet u istoriji srpske klupske košarke ...

avatar
paok
Saturday, 17.06.2017
01:16

Nije mi drago sto je tako losa situacija sa parama ali mi jedno nije jasno. Primis 3 plate i onda jos razmisljas da udjes medju 4 iduce godine, iskreno ne razumem to.

avatar
dex
Saturday, 17.06.2017
00:57

nagomilavanj igraca koji nisu igrali dovesce do toga da prodamo sve sto mozemo da bi od tih para vratili dugove. ne verujem da bi rezultati bili drugaciji da se nisu doveli volters thompson rakicevic koji su imali ili malu ili zanemarljivu ulogu u odnosu na novac koji mora da im se isplati ove godine

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 17.06.2017
13:49

Nagomilavanje igraca? Da ti nisi pomesao situaciju sa FK? Jovic je (bio) jako dugo povredjen, da nismo imali Voltersa, ko bi igrao pleja? A Rakicevic??? Aha, da njega nismo doveli, sada bi bili u plusu, osvojili EL i cvetale bi nam ruze.

avatar
Bafana
Saturday, 17.06.2017
17:53

Pa sto je doveden Rakicevic , da bi se oslabio Partizan ? Ili da dodaje vodu Jovicu ? Sta radi Simanic vec dve godine u Zvezdi sem sto stagnira ? Sto je doveden Tompson kad nije korišten za El skoro nimalo a za ostale lige vam ni ne treba ?