Čović: "Pobedili smo neverne Zvezdaše"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.05.2015.
19:52
Izvor: Sportske.net

Dan nakon istorijskog uspeha KK Crvena zvezda Telekom prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović otkrio koji je osnovni faktor stajao na putu ka trofejima prethodnih godina i istakao da veruje u "triplu krunu".

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom u četvrtak je stigao do titule u regionalnoj košarkaškoj istoriji ispisavši tako novo poglavlje u klupskoj istoriji.

Nakon što su postavili brojne rekorde i završili ligaški deo sezone sa skorom 24/2 crveno-beli su u plej-ofu savladali Partizan NIS i Cedevitu i tako stigli do prve titule u ABA ligi a druge u sezoni na izmaku.

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom Nebojša Čović otkrio je u petak za "Sport Network" zašto je crveno-belima u prethodne dve godine izmicao trofej i kako je ekipa uspela da prevaziđe i poslednju barijeru na putu ka uspehu.

"Izvinjavam se onima koji nisu verovali u nas, ali, pravo da vam kažem, posle svega što smo prošli, otkrio sam formulu zbog čega Zvezda možda nije imala uspehe u prethodnom periodu... Nismo uspevali da pobedimo neverne zvezdaše" rekao je Čović i dodao,

"Ovog puta smo uspeli da pobedimo te neverne zvezdaše, a o onim drugima ne bih ništa diskutovao, želim im svako dobro" poručio je prvi čovek novog šampiona ABA lige.

Crvena zvezda Telekom stizala je u prethodne dve sezone na domak trofeja u regionalnoj ligi ali je tek posle neuspeha u finalu fajnal-fora u Laktašima i prošlosezonskog poraza u polufinalu od Cibone uspela da preskoči poslednji stepenik i okiti se prstenom.

"Svaki rad i svaki trud se, jednostavno, isplati. Znam da živimo na prostorima gde strpljenje nije karakteristika, ali mi smo strpljivim i velikim radom došli do rezultata. Svake godine išli smo korak po korak, stepenicu po stepenicu i dizali taj rezultat" istakao je Čović.

Do kraja sezone Crvena zvezda Telekom će biti u prilici da objedini trofeje u nacionalnom Kupu, regionalnoj ligi i domaćem šampionatu.

Ukoliko joj pođe za rukom da osvoji "triplu krunu" Zvezda će prekinuti trinaestogodišnju dominaciju Partizana u Srbiji a Nebojša Čović veruje da će se to i desiti.

"Zvezda u srpskoj ligi takođe ima cilj da osvoji prvo mesto i mislim da je to sasvim realno. U narednom periodu radićemo na projektima očuvanja regionalne lige, po potpuno novom konceptu, ali glavni deo naše energije ide ka Superligi" zaključio je Čović.

Pohod na treću titulu u sezoni 2014/2015 Crvena zvezda Telekom nastavlja u sredu kada u okviru 3. kola KSL dočekuje Tamiš u dvorani "Pionir".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doki Daki
Saturday, 02.05.2015
00:41

O kojoj Zvezdi ovaj čovek priča? I da se ova Zvezda ugasi, pa tamo neki Mišković formira treću, cigani bi rekli da je to naša Zvezda. Zvezda je zamrznuta a ovo je neki Čovićev privatni klub, to je cela istina. Ne sporim da je najjača ove godine i zasluženo osvojila ABA, ali to nema veze sa Zvezdom.

avatar
Marco Popovich
Friday, 01.05.2015
23:15

Vratite nam Crvenu Zvezdu,hocemo derbi!!!!

avatar
Zoran Stevic
Friday, 01.05.2015
22:36

Gospodine Covicu, svaka vam cast, dostojanstveno i u slavlju, ali bez uvreda ! Ima nekih koji bi trebalo da se ugledaju na Vas!

avatar
сочинитељ
Friday, 01.05.2015
22:15

а њих предводи славнић...највећа победа ове сезоне нису 2 трофеја,рекорди и топ 16 већ прекид вербалног рата са ривалом,почев од тебе па све до играча,ниједном нису насели на прљаве провокације (а то им је најјаче оружје),само су се играли и кулирали...будите спремни на још тежи посао у домаћој лиги,ту су већ пустили корене и систем им функционише беспрекорно

avatar
Bojan Dmitrovic
Saturday, 02.05.2015
17:19

Slavnic je legenda nase kosarke i nije lepo da ga nipodastavate zarad dva trofeja. Cenim vise Slavnica nego ovog, u svakom slucaju cestitke na trofeju, bolje da uzmete vi trofej nego Cedevita.

avatar
Vanja Grubač
Friday, 01.05.2015
21:05

Ti neverni ....znaju oni da to nije ona.

avatar
MojsijeRedstar
Friday, 01.05.2015
21:42

što ga sad napadate što ga ne napadate kad nije spašavao zvezdu

avatar
C. Zvezda je Srbija
Friday, 01.05.2015
22:05

Nisu ti krivi Zvezda i Zvezdasi sto si se ti opredelio da navijas za jugoslavensko sportsko drustvo. Zivela nasa Zvezda i nasa majka Srbija jer Zvezda je Srbija nikad jugoslavija, a ziveli i Gazprom i nasa sestra Rusija.

avatar
cika anonimni
Friday, 01.05.2015
20:37

FMP pobedio neverne zvezdase

avatar
pjer
Friday, 01.05.2015
20:29

e sad krece .... celo leto samo ON

avatar
kostajnicacz
Friday, 01.05.2015
20:27

jos pre mesec dana sam pisao da je steta sto zvezda i partizan nisu bili u finalu jer te utakmice su bile daleko kvalitetnije i mislim da je partizan bolja ekipa od cedevite. samo sto na pocetku sezone nisu imali igrace da ostvare 1 ili dve pobede vise

avatar
Markо Đorđević
Friday, 01.05.2015
20:00

Neka su ova dva prvi od mnogih, postavili smo temelj za buduce uspehe. Najbitnija stvar sledece sezone je ubosti koliko toliko dostojnu zamenu za Bobana, koliko god da je to tesko. Moracemo da menjamo sistem igre jer je Bobi veoma specifican igrac. Takodje, gotovo sam siguran da Markus nece ostati, sto je dobra stvar. Evidentno je kvalitetan ( Utakmica protiv Partizana kada ih je maltene sam pobedio) ali je nezainteresovan, spor, ne interesuje ga odbrana. Hvala mu na svemu, ali idemo dalje. Igraci koji moraju da ostanu su Djenka i Kalina. Kalinic je toliko popravio sut da to nije normalno, Djenku smo istrpeli, pokazao je suv kvalitet na kraju. Imamo odlicnu osnovu, sposobnog coveka na celu kluba. Ako bi ovaj tim ostao na okupu uz jednu cetvorku, TOP 8 bi bio siguran.