Čović otvoreno - Besmisleno je da igrači Zvezde igraju za Srbiju tokom EL?!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 21.05.2017.
10:21
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Nebojša Čović govorio o gorućim temama u našoj, a i regionalnoj košarci, kao i problemima sa FIBA.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Prvi čovek Crvene zvezde istakao je da je potpuno besmisleno da igrači crveno-belih igraju i za reprezentaciju i za klub kada je u toku Evroliga.

Naime, izjava prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua da igrači koji igraju to takmičenje neće dobiti dozvolu svojih klubova da nastupaju za svoje nacionalne selekcije izazvala je brojne reakcije.

''Moramo da se rukovodimo time koje je takmičenje nama najvažnije, a to je Evroliga. Kako su stvari postavljene, u velikoj meri živimo na osnovu tog takmičenja. Potpuno bi bilo besmisleno da Crvena zvezda daje reprezentativce, a u isto vreme se igra Evroligino takmičenje. Oni koji su to smislili očigledno nisu dobro smislili. Direktno mislim na FIBA, ali ima još dovoljno vremena da probaju da se dogovore. Zašto bismo bili u inferiornom položaju u odnosu na NBA ligu, koja je već izrekla svoj stav?'' rekao je Čović za Novosti.

On očekuje nove pritiske sa svih strana, uostalom, kao što je i bio slučaj od strane FIBA prethodnih meseci.

''Neka bude kakvih god pritisaka, odluka će biti ovakva. Znam kakvu vrstu pritiska mogu da prave, da zamenjuju teze, ali toga smo se nagledali i naslušali u prošlosti. Sećate li se prošle godine kakvih je pretnji iz FIBA bilo, te kažnjavaće ove, one... I šta su uradili na kraju, koga su kaznili? Nikoga'', istakao je Čović uz napomenu da očekuje i reakciju našeg saveza.

''Očekujem reakciju nacionalih saveza. Moram da izuzmem naš Savez koji ima potpuno drugačiji pristup, a što se tiče drugih koji su bili apriori protiv ABA lige, mislim da će reagovati. Možete tek da zamislite kako bi reagovali na priču o zatvorenoj ligi, umesto da se sedne za sto i da se dogovorimo. Valjda je zajednički interes da sredimo košarku u regionu, da iz godine u godinu napreduje. Mi se približavamo modelu neke stare lige Jugoslavije, koja je bila jedna od najjačih liga u Evropi. Generalno, veliki problem celog regiona je - nema para''.

Čović je ipak naglasio da bi pokretanje drugog ranga takmičenja regionalne lige povećalo kvalitet.

''Ja mislim da bi ABA liga donela kvalitet, ali nacionalni savezi nisu spremni da naprave rekonstrukciju određenih takmičenja, a to je evidentno neophodno! Pogledajte, primera radi, koliko ozbiljnih klubova imate kod nas u Srbiji''
, istakao je Čović i za kraj istakao da je zadovoljan učinjenim ove sezone.

''Apsolutno sve ciljeve za ovu sezonu smo ostvarili. Osvojili smo Kup Koraća, osvojili smo ABA ligu, obezbedili smo učešće u Evroligi. I taj ligaški deo Evrolige smo odigrali izvanredno, bili deveti u onakvom društvu. Ostala je ta poslednja karika, prvenstvo Srbije. I na kraju ove sezone ćemo izaći sa vrlo konkretnim i jasnim podacima. Ali, znate, tu ima i onoga "kolika para toliko muzike". Ne kažem da je to bio slučaj u derbiju. Vrhunski sport znači i vrhunsko poštovanje i ugovora i dogovora, a uvek možete i da se pitate "šta vi zapravo hoćete", zaključio je Nebojša Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

43 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 21.05.2017
14:02

ma kakvi igraci njima,pogledaj sudije i sto puta kad su losiji njih sudije konstantno guraju,nema bre igraca

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 21.05.2017
13:13

Rasporedi se poklapaju, i u nekim situacijama kada bi hteli ne bi mogli, a u drugim bi igrali bez odmora, dan za danom mozda, tako da je suluda prica oko svega ovoga sto je napravila odvratna Fiba. Bezobrazluk totalni te organizacije ce im doci glave, svi ce se ujediniti, klubovi su zajedno u toj prici, igraci u EL i da dobiju slobodu da rade sta zele, svakako nece rizikovati povrede, igrati pod strasnim umorom i muciti se zbog ovakvih gluposti Fibe...u pitanju je i zdravlje igraca ovde, a uostalom placaju ih klubovi, a ne drska Fibica koja samo se izivljava na slabijima, a ironicno je sto je ti isti slabiji brane i daju im podrsku oko ovakvih gluposti, a na kraju ima svi oni da propadnu sa sve ovom pokvarenom organizacijom...

avatar
Dolina cupova
Sunday, 21.05.2017
17:31

Ako je u pitanju zdravlje igraca zasto je ULEB promenio format? Zasto je povecao broj utakmica za 50%? Zasto je ugrozio zdravlje igraca? Ponekad pomislim da si Nebojsa iz Zeleznika glavom i bradom, jer samo on radi ovakvu zamenu teza koja moze da prodje kod osoba sa veoma niskim IQ! nStvar je u tome sto se ULEB zasniva na finansijama, vode ga biznismeni kojima uopste nije stalo do sporta nego do profita! Jedan takav, politicar plivac i biznismen trenutno ordinira u Srbiji! U ovakvoj situaciji, verovatno ce doci do gasenja nacionalnih selekcija, jer tu je u pitanju samo sport, nema profita!

avatar
Dolina cupova
Monday, 22.05.2017
15:17

Polako Nebojša, smiri se...opet nisi odgovorio na pitanje, nemaš argumente pa galamis. Ne pričam o kvalitetu, o tome koliko je košarka postala zanimljiva nego samo o tome da je ULEB povećao broj utakmica za 50%. Replika na tvoje dubokoumno izlaganje da FIBA ne misli o zdravlju igrača. Ovaj podatak ti govori da ne misli ni ULEB. ULEB je u stvari privatna firma, a FIBA je sportska organizacija, pametnom dosta. Ja bih naravno voleo da klub za koji navijam igra takmičenje pod okriljem ULEBA, takvo je vreme, ali to me ne sprečava da realno sagledam stvari. Mnogo ce mi nedostajati reprezentacija Srbije...

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 21.05.2017
20:16

Nije vas sramota da napadate druge, spominjete IQ, a da pritom postavljate ovakva pitanja?! Kosarka na tlu Evrope dozivljava velicanstvenu transformaciju, sto je u potpunosti legitiman proces koji se kad-tad morao desiti. Ona nije ni upola zarazena cesto pominjanim losim stvarima kao fudbal, funkcionise odlicno na kontinentu pod patronatom Uleba, koji je cini sve zanimljivijom i popularnijom kako odmice vreme, a pritom sve vise se uvecavaju fondovi za nagrade. Sad ste se probudili pa nesto vam nije jasno, izgleda da ste prespavali odredjeni period, pa ne znate sta se desava u citavoj prici, ka cemu se tezi, ko to finansira i forsira, i kakva je ideja oko svih ovih promena i prilagodjavanjima....

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 21.05.2017
13:12

Za NBA se mnogo zamenjuju teze. Njiho savez je odma rekao kad se saznalo za kvalifikacije da ce oni to igrati sa igracima iz razvojne lige i igracima iz evrope, pa tek posle je NBA rekla da oni nece menjati kalendar (ne da nece pustiti igrace), a da je na klubovima da odrede sta ce i kako ce.

avatar
Sunday, 21.05.2017
12:27

Ja bih dao reprezentaciju Radničkom Basketu ovima što se sada zovu FMP, taman da igrači budu spremni za pravi FMP u €L.

avatar
cupavci
Sunday, 21.05.2017
11:56

Lepo je kada se vidi da svi rade u korist reprezentacije. Da im je reprezentacija na prvom mestu!!!

avatar
Bari 1991
Sunday, 21.05.2017
11:21

Pa normalno nece igrati najbolje da nam glavni igraci igraju kvalifikacije u sred sezone

avatar
Paris Saint Germain
Sunday, 21.05.2017
11:20
avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 21.05.2017
11:20

Ovde na sajtu ima 2-3 realna navijaca Partizana,ostali.ni blizu. Prvo ste rekli da nasi igraci nisu neki,ali posle ove izjave vam/nam trebaju kao da su svi LBJ? Izjava je skroz ok,jer je tu kriva FIBA,koja ce propasti skroz jer je ama bas niko ne podrzava! Zamisli EP ili SP bez igraca iz NBA,pa sto bi onda igrali i ovi iz EL,nego se posalju iz liga prosecni igraci,niko ni ne gleda i lepo kraj FIBI. Generalno EL,Bartomeu,NBA jesu tu radi sto vece zarade,ali barem i prave neki kvalitet,dok FIBA bas nista ne radi radi kvaliteta.

avatar
Maximovic
Sunday, 21.05.2017
12:28

Mozda su i oni krivi a i jesu u evropi su i dalje mocni a nista nisu preduzeli. Mada ove izjave nevolim mnogi su u nasim reprezentacijama plakali kad uzmu drugo mesto od tuge sto nisu uzimali prvo. Mnogi su od srece plakali za ostala mesta a ako ovi to nevide onda ni nezasluzuju mesto u njoj.

avatar
Ramazzotti_blu
Sunday, 21.05.2017
10:57

Koji god klub donese ovakvu odluku ,diskvalifikacija iz domacih takmicenja, pa posle nece moci ni ABA ligu da izbore, a kamoli EL.

avatar
Dolina cupova
Sunday, 21.05.2017
10:56

Cemu se priblizavas? Ligi kakva je bila stara Jugoslavija?Covece, u toj ligi si imao 4 sampiona evrope, u evropi je bila najjaca! Sad je veliki uspeh kad se ekipa ne kvalifikuje u top-8! I u staroj Jugoslaviji nije bilo para u kosarci, ali takvi kao ti tu nisu imali mesta! Ti si generacija sa Duskom Vujosevicem. On ima titulu sa Partizanom iz stare Jugoslavije i final-four evrolige! Tad u to vreme, gde si ti bio i sta si radio?

avatar
Vanja Grubač
Sunday, 21.05.2017
10:50

Rodjo o kom drbiju ti pričaš kad si nam lepo rekao o čemu potoji dokaz na You tube da FMP samo pozajmljije slično ime?Koliko to para kad je ovako mnogo muzike?Prošle godine je Partizan bio uslovljen a ove ti kažeš da tvoji igrači neće igrati za reprezentaciju?Preuzmeš saveze i odlučuješ ko hoće a ko neće .Doći će i tebi kraj a biće jako nezgodno.Možda je došlo vreme da se angažuju strani igrači u reprezentaciju a vi igrajte šta vam je volja.

avatar
Milan Prse Petrovic
Sunday, 21.05.2017
11:28

Kakvi strani igraci covece ludi, pa je bih gledao reprezentaciju sa svim okorelim grobarima i zdusno navijao nego li da u njoj bude i jedan jedini neSRBIN.

avatar
LoleRava
Sunday, 21.05.2017
23:39

Mozda su dokazi u novinama,daj slikaj isecke pa nam okaci kao krucijalni dokaz,daj brebr covece.

avatar
Pretorijanska Garda
Sunday, 21.05.2017
13:27

Hahahaha pa ovo je vrhunac "razmisljanja"..."dokazi" na y-tubu (klinacko razmisljanje, dobro nisu dokazi u crtacu), mnogo novca navodno, neka uslovljavanja i kontrole, neki kraj koji vecito dolazi, za pomenutog vec 30god...i vrhunac totalni sa pricom o stranim igracima u reprezentaciji!? Koliko se samo iskljucilo iz realnosti u svemu ovome meni je neverovatno, koji strani igraci kada ce svi igrati Uleb takmicenja i nece forsirati i kada bi ih svi klubovi pustili da se ubijaju rasporedom...lako je biti grobar, kazem ja, dodjes ovako negde i samo izjavis ovakve stvari, a to sto nema nikakvo utemeljenje i veze sa istinom to nema veze....

avatar
mosala1983
Sunday, 21.05.2017
10:49

А да тренер избаци неког младаог играча. Немогућа мисија? Добрић и Симанић по два минута играју исто је било и са Тејићем. Познато нешто? Успешан клуб. Само се трофеји рачунају. И вујошевић је освајао трефеја али је сваке године неки клинац искочио. Код звезде немогуће. Нисам игокејац медиокритети лупајте минусе.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 21.05.2017
11:22

Guduric hm da..

avatar
Bafana
Sunday, 21.05.2017
19:29

Gudurić nije ni blizu Bogdanovicu, Lucicu ... a Ajde u da jeste to je samo jedan igrac za tri sezone ?? Hmmm

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 21.05.2017
13:05

Jedino je u nasoj zemlju mlad igrac sa 21-22 godine.

avatar
X
Sunday, 21.05.2017
12:35

Bravo za Gudurica, dospeo je da sa 22 godine igra 15 minuta u Zvezdi i ima 7 poena po mecu. Neverovatan uspeh.

avatar
Sunday, 21.05.2017
12:25

Neću 1, neću 2, 3 koraka hoću hm, hm hmmm LOLAahahah

avatar
Milan Prse Petrovic
Sunday, 21.05.2017
11:30

Tebi Guduric nije dobar? Ko ti bio bolji Dalo i Vujoseviceva francuska kolonija za koju je dobio novac u dzep da ih dovede i razvija??????

avatar
X
Sunday, 21.05.2017
10:33

Jos jednom pokazuje da su mu bitnije pare nego ucinak reprezentacije. I on se bukvalno hvali time sto Jovic i Simonovic nece igrati u reprezentaciji. Uf, jaki igraci, uvek su i bili treca opcija.

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Sunday, 21.05.2017
11:23

Jovic haha,boli sto necete da osvojite nista dugo

avatar
Milan Prse Petrovic
Sunday, 21.05.2017
11:32

prelezi klupske bolesti pa onda pricaj i vredjaj REPREZENTACIJU SRBIJE

avatar
Amar Zornic
Sunday, 21.05.2017
10:32

Jako korektna izjava , zasto bi Nba klubovi bili privilegovani u odnosu na Evropljane . Ne treba niko pustiti igrace pa da se onda vidi koliko je brsmislena ova odluka

avatar
R E V O L T
Sunday, 21.05.2017
10:25

Da ne bi bilo ono da nije bitno sta je receno nego ko je to rekao, i za ovo je u pravu, ne hrane ih reprezentacije nego klubovi, ovaj sistem je nakaradan.

avatar
Maximovic
Sunday, 21.05.2017
12:22

Mnogo bi se manje povredivali da u 6-7 dana neodigraju 3 utakmice i tako onda spajaju nedelju za nedelju. Sto se mene licno tice oni su retko kad vise od 1 a max 2 igraca davala ako i toliko tako da ni nemora. Ja posle ovakve izjave ih nebi ni zvao.

avatar
R E V O L T
Sunday, 21.05.2017
17:01

Oni to i hoce...