Čović otkrio kad stiže pojačanje! Uskoro razgovori i sa trenerom!

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.12.2016.
09:18
Izvor: Sportske.net, redstarbelgrade.info

Prvi čovek Crvene zvezde ponovo je govorio na temu pojačanja, ali ovoga puta je naveo i kada bi ono konačno trebalo i da stigne u redove našeg šampiona.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Navijači Crvene zvezde danima i nedeljama iščekuju vesti o novom pojačanju iz inostranstva, sa kojim bi ekipa Dejana Radonjića uvećala izglede da se plasira u Top 8 Evrolige.

Proteklih dana pojavila se informacija da je izbor pao na Diona Tompsona, koji je okončao saradnju sa Galatasarajem, ali Nebojša Čović je i dalje zagonetan po pitanju imena novajlije.

Ipak, on je u izjavi za ''redstarbelgrade.info'' otkrio kada može da se očekuje definitivan izbor i promocija pojačanja.

''Na planu pojačanja se intenzivno radi sve vreme. Međutim, da napunimo roster samo da bismo ga napunili, to nije ničija želja. Moramo pažljivo da dovodimo igrače, da smanjimo rizik od moguće greške.

Kada imate mnogo para, da bi napravili grešku, to je mnogo manji prostor, a Kada nemate mnogo para treba da dovedete igrača koji bi donosio prednost u igri.

U svakom slučaju, konačnu odluku doneće naša struka u dogovoru sa nama.

Mislim da ćemo doći do rešenja odmah posle Nove godine. Koje je to ime i prezime, mogu da kažem da se ne radi samo o Džordanu, sve ostalo je otvoreno''
, izjavio je Čović.

Predsednik Zvezde potvrdio je i da će uskoro biti obavljeni razovori sa aktuelnim trenerom Dejanom Radonjićem oko nastavka sve uspešnije saradnje.

''Vrlo sam zadovoljan radom Dejana Radonjića. Što se tiče produžetka ugovora, ja razmišljam o tome i mislim da bi i njemu to odgovaralo.

Ja mislim da je on i normalan i skroman čovek, zna situaciju u Zvezdi i oko finansija ne bi trebalo da bude problema. Naravno, i on ima svoj život i porodicu, videćemo, razgovaraćemo o tome, i to vrlo skoro'',
zaključio je Čović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

33 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Tuesday, 20.12.2016
22:20

Samo Radonja da ostane,i ovaj sistem,ostalo je lakse

avatar
Gigi Datome
Tuesday, 20.12.2016
16:50

Dion Tompson je odlican igrac, ne znam koliko ste ga gledali ranije. Ima odlican sut sa poludistance i odlican je pick n roll igrac, hvata alleyopove, nesto sto Jovicu odlicno pase.

avatar
marecareee
Tuesday, 20.12.2016
15:35

Ja šta je gorbara ovde braćo moja mila 😂😂😂

avatar
Tuesday, 20.12.2016
14:13

moralni gmizavac

avatar
marecareee
Tuesday, 20.12.2016
15:33

Tvoja noćna mora 😘

avatar
marecareee
Friday, 23.12.2016
21:23

Moja REALnost je sinoc bila na kolenima :-)

avatar
Dolina cupova
Tuesday, 20.12.2016
17:05

A tvoja realnost....

avatar
Realni Arthur
Tuesday, 20.12.2016
12:48

Slazem se za nastavak saradnje sa Radonjicem, ali mora li svake godine da se dogovore, sto to ne bude barem dogovor dve godine kad vec ima rezultate i bas je napravio fizionomiju ekipe, i dva do tri nova igraca mnogo brzo se uklapaju, to jest sam sistem radonje. Sto se tice pojacanja, hmhm, meni se licno ne dopada ovaj Dion Tompson, mada za ABA ligu bas ce da bude dobrodosao, ali za EL sumnjam, prvo taj lik mi izgleda malo spor i ne bas ratoboran jedino sto ume su neka zakucavanja, ajde pa uporedite sa Cirbesoom. Mada, ja dajem podrsku strucnjacima u klubu, ako oni misle da ovaj lik moze biti od pomoci onda ok, samo da ne bude kao Scorciantisom, Mekelom, Topsonom...itd. Jedna bitna stvar, ja mislim da koliko god bile teske reci Vujosevica pre 4 ili 5 godina da za uspeh treba sistematski rad i da rezultati dolaze tek kasnije, to se i potvrdilo, kao i najosnovnije stvari za obrazovanje navijaca u domenu kosarke, mislim da ove godine pocinjemo konacno da budem zreliji i obrazovaniji kao navijaci, Srecno veceras protiv Olimpijakosa!!!

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 20.12.2016
13:21

Samo jedna opaska, Dion Thompon je i ofanzivno nesto najslicnije Cirbesu sto sada mozemo naci. Odlicno vrti pik, zakucava, moze se dobro kapirati sa Jovicem. Odlicno kretanje ima u defanzivi, pomaze u rotiranju odbrane itd.. Odlican moze biti za nas, u sistemu gde niko ne iskace po kvalitetu a svi daju veliki doprinos, on ce se vrhunski uklopiti, nasa igra ce poprilicno napredovati, bicemo stabilniji, takticki jaci.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Tuesday, 20.12.2016
12:46

Radonju moramo da zadržimo jer kada bi došao nov trener on bi baratao sa igračima koje on možda nije hteo, one što je Radonja doveo. Pa posle dok sredi ko će da ode i dodje ispasmo iz voza. Pojačanje na početku Nove Godine je sasvim korektno po meni.

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 20.12.2016
12:16

Čim su pustili Borisu da ode sa repkom stiže centar

avatar
ZubA
Tuesday, 20.12.2016
11:54

Prvo doktor Radonja da produzi saradnju, pa sve ostalo.

avatar
Dolina cupova
Tuesday, 20.12.2016
11:15

Koliko ste para imali prošle godine? Čini mi se da ste napravili minimum 4 greške...

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 20.12.2016
13:15

Manji je bio budzet od ove sezone, sada je oko 5.5m, prosle bio oko 5m. To je zbog toga sto se ugovori igraca povecavaju za odredjeni procenat svake godine, ista situacija je i kod vas u vezi Vrapca, Vanje itd...Muric na primer, da vam je ostao imao bi u svojoj trecoj sezoni najveci ugovor, a imao je prilicno visoka primanja i pre toga, samo zato ste ga i pustili da ide. Nismo mi potrosili previse na te greske kao sto se misli... ovo sto Cedevita radi u zadnje 2 god je definicija razbacivanja. Sofo je bio greska, ali placen je samo koliko je igrao, mozda i neku platicu preko -to se zove sporazumni ugovor. Takodje Mekela i Rajana nismo mogli da se resimo sve dok im nismo nasli klubove koji ce preuzeti njihova primanja. Markus je raskinuo ugovor na svoju stetu zbog povrede pravilnika kluba. Dovedeni su kao zamene, jeftini Micic, isto jeftini Stimac, i malo skuplji Kinzi koji je placen izmedju 240-280k za polusezonu, on i nije jeftin igrac naravno, nikad nije ni bio, i samo zbog toga nije ni produzen ugovor sa njim da nam igra i sada, jer bi kostao vise nego duplo za celu sezonu od povratnika Dzenkinsa, njegove direktne zamene za ovu sezonu.

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 20.12.2016
17:01

Bre ja nisam poredio Pticu i Kinzaru, nzn stvarno gde si to video i kako zakljucio, cudim se cudu pitanju ovom, al' ajd.... Govorio sam samo o rastu plata svake naredne sezone koje igrac provede u klubu, tako da, iako smo na papiru jeftiniji tim, zbog rasta ugovora to je malo drugacije u stvarnosti. Budzet za igrace ove sezone je 2.8m, dok ukupno za klub 5.5m. Uvek navodim primer Limoza, (zbog galame jednog coveka tamo i izjave da su medju najsiromasnijim klubovima, a ono suprotno) imali u prosloj sezoni 7.672.000 ukupno za klub, od cega je 2.469.000 islo na plate igraca. To je jedan od primera, ne mislite valjda da CSKA sa 40+ miliona sve saspe u plate igraca? Ponovio sam vise puta, taj PIB kluba je zaobidjen sporazumom koji je verifikovan u Minhenu, tako da, ako bi recimo ove sezone osvojili EL, to bi svi priznali za osvajaca Crvenu Zvezdu, ciji grb ima jednu zvezdicu koja simbolizuje klub sa 17 osvojenih titula. Klub osnovan 1945-e, sa sedistem na Malom Kalemegdanu.

avatar
Dolina cupova
Tuesday, 20.12.2016
16:13

Imam neki osećaj da si dosta informisan, pa čisto onako da te pitam, da li mozes da objasnis šta je PIB i čemu služi?

avatar
Dolina cupova
Tuesday, 20.12.2016
14:51

I ti veruješ u to što si napisao? Poredis Vrapca i Kinzija? Blago Nebojši iz Železnika što vas ima takve kakvi jeste! Nego, zar ti legenda ne reče da je budžet 2,6 miliona?

avatar
Dr_znate_koji
Tuesday, 20.12.2016
10:53

Produzetak saradnje sa Radonjicem je bitnija stvar od bilo kog pojacanja. To sto taj covek radi u Zvezdi ne bi ni Blat licno mogao! Dakle, sto pre se dogovoriti sa Radonjom dok ga neko od ovih bogatih ne ukrade.

avatar
babaroga
Tuesday, 20.12.2016
11:27