Čović ''odjavio'' Hrvate - Zvezda na ovo neće pristati!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.05.2017.
10:18
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Prvi čovek Crvene zvezde mts odgovorio je na najnovije zahteve iz Hrvatske, ali i izneo predlog crveno-belih koji bi trebalo da se realizuje već na jesen.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

U senci dešavanja na F4 Evrolige, predsednik srpskog i šampiona ABA lige Nebojša Čović govorio je o narednoj sezoni regionalne lige i mogućoj promeni formata takmičenja.

On se u intervjuu za ''Novosti'' najpre osvrnuo na najnovije zahteve hrvatskih klubova koji su predložili da ABA liga ubuduće bude ''zatvorenog tipa'', bez novih učesnika, ali je istovremeno i obelodanio svoj predlog za smanjenje broja učesnika.

''Legitimno je da hrvatski timovi mogu da imaju određene zahteve, a stav Crvene zvezde je ABA da liga treba da se svede na 12 klubova zbog kalendara takmičenja, odnosno FIBA 'prozora'. Ono na šta Crvena zvezda neće pristati je zatvorena liga'',
poručio je Čović.

On je potom objasnio i zbog čega se protivi zatvorenoj ligi.

''Nećemo ispod ovoga: tri kluba iz Srbije, plus još jedan koji dobijamo po koeficijentu, i da se ABA liga popunjava iz Srbije po redosledu u nacionalnom prvenstvu.Zatvorena liga je nešto što bi bilo pogibeljno ne samo za Srbiju, nego za čitav region'', istakao je Čović.

Ali, to nije sve kada su u pitanju stavovi crveno-belih o novoj ABA ligi. Nebojša Čović se čvrsto zalaže i za pokretanje druge ABA lige, kako bi još veći broj klubova uzeo učešće u regionalnom takmičenju. Njegova želja je da ovo takmičenje startuje već na jesen, u oktobru!

''Tu postoje dva modela: jedan je liga koja bi takođe brojala 12 klubova i bila preslikan model ABA lige, a da Srbija ima četiri kluba, a drugi je da iz svake zemlje dolaze dva kluba, što znači ukupno 12.

Mislim da bi to doprinelo razvoju određenih košarkaških centara, u Srbiji Čačka, Vršca, Subotice..., u Hrvatskoj Šibenika, Splita, u Crnoj Gori, Nikšića, Cetinja, u BiH Bosne iz Sarajeva... '',
zaključio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Sunday, 21.05.2017
10:55

Jedva čekam dan kad će on i njegovi fabrički klubovi biti odjavljeni.Doći će do promena i u jadranskoj ligi ,ostaće on bez uticaja kao što je celog života bio ,u svom predgradju .Ne može ničija da gori do zore.

avatar
R E V O L T
Saturday, 20.05.2017
15:15

Kako mozes ovako?! Ovaj da za nas moze da kaze da smo hrvatski klub, a ja ne mogu to isto?!

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 20.05.2017
16:26

Uopste ne treba da se stidite toga, ne razumemo sto se bunite...

avatar
Saturday, 20.05.2017
17:59

pa bunimo se jer ti pokusavas da nas stavis u svoj kos i prisvojis tvojoj zemlji ... ja razumem da si ljubomoran na srpske klubove , ali da ih prisvajas i nazivas svojim hrvatskim , e to ne moze ... imas ti tamo svoje klubove pa navijaj

avatar
KianyRiws
Saturday, 20.05.2017
13:54

hrvati na ovaj nacin zele da sprece propast svojih oronulih klubova.to im ne treba dozvoliti,nego neka igraju oni koji su zasluzili,nikakva zatvorena liga.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 20.05.2017
12:25

Covara voli da odjavljuje Hrvate ocigledno, profesionalni stavljac tacaka....

avatar
Saturday, 20.05.2017
13:23

vidim da si i ti odjavio , verovatno si jedan od njih

avatar
Dolina cupova
Saturday, 20.05.2017
12:23

Bas ima lepu kravatu!

avatar
Saturday, 20.05.2017
11:25

razvijali koksarkaski centri u Srbiji koje si ugasio ? e bas si dobar i vickast ahahhaha

avatar
Nemanja Vidiic No.1
Saturday, 20.05.2017
14:01

on ugasio?e moj ti hemofarm da te cuje

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 20.05.2017
16:03

Uzalud im trud oko ovakvih prica, svi znaju da je samo jedan klub desetak godina apsolutno cvetao i ekonomski bio najmocniji cak u citavom regionu, dok su mnogi, nasi klubovi pogotovo, grcali u problemima i ispadali iz lige bez povratka, osim nas gde nas je popularnost i navijacka armija sacuvala, i zbog toga smo se i oporavili, dugim procesom i raznim mehanizmima, ali na kraju uspeli. Zna se, i svi se secamo sta su iz jednog tabora govorili, kroz smeh i cinizam, da ne treba spasavati one koji se gase ili tonu u finansijske probleme, dok je njima bio raskos i sve super...Hemofarm je bio poput Cedevite, samo sa daleko manjim srestvima i ulaganjima. Kada se povukla firma oni su izgubili i ime, i sada su KK Vrsac kao i uvek sto su bili. U principu i dalje postoje, ali nemaju nikakve prihode, i ne zovu se po firmi koja ih finansirala ponajvise. Nesto slicno kao u Spaniji sa Tau Keramikom, koja je sada Baskonija...I da, Jadranska liga je razlog konkuretnosti nasih klubova u EL, inace bi se brze propadalo i stopilo sa nekvalitetom kls lige. To je svojevremeno bila odlicna ideja, i i dalje bi bila, da se nisu ogromne promene izvrsile u evropskoj kosarci.

avatar
nenadnenad1234
Saturday, 20.05.2017
14:33

Da on ugasio, jel je prvi potrcao u Jadransku ligu.

avatar
ПФК1945
Saturday, 20.05.2017
11:21

Ne moze da se napravi druga ABA, jer manji klubovi nemaju novca za ta dalja putovanja.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 20.05.2017
16:10

Prioritet onih koji zastupaju tu ideju, je naravno finansijsko uredjenje koje ce omoguciti funkcionisanje te lige, i to svakako ukljucuje pokrivanje odredjenih troskova...vec izvesno vreme postoji plan, i to sasvim dobar, videcemo da li ce zaziveti....

avatar
R E V O L T
Saturday, 20.05.2017
10:48

Za ovo prvo je u pravu, kakva crna zatvorena liga, ali drugi predlog je opet nesto sto bi iskoristio da provuce jos neki klub koji kontrolise tipa Metalac.

avatar
Pretorijanska Garda
Saturday, 20.05.2017
12:23

Po cemu se kontrolise, na osnovu cega (i kako spreciti)? Tako se moze reci za vas da ste kontrolisali sve, jer vam svi davali talente koje ste brusili, kod nas takva situacija nije, i Mega je sve sto vredi plasirala dalje bez prethodnog brusenja kod sampiona koji igra elitnu EL...

avatar
Saturday, 20.05.2017
14:23

Mi smo kontrolisali zvezdu na parketu dok se nije zamrzla-bilo dovoljno.

avatar
R E V O L T
Saturday, 20.05.2017
12:58

Znas ti vrlo dobro kako. Marjanovic? Jeste da je vec bio poznat igrac, dobrim delom vec i formiran, ali pre NBA je bio kod vas. Dangubic je verovatno dosao sa Neptuna, a ne iz ML, doduse, stvarno, nikako ne moze da se prica o nekom brusenju coveka kod vas, u pravu si cak i ti nekad. Hteli ste vi i i Zagorca i Jokica, narocito ovog prvog.

avatar
Crveno boja ljubavi
Saturday, 20.05.2017
10:38

To je dobro,neka 2 ispadaju 2 ulaze i posteno