Čović o finansijama: ''Solidno stojimo, ali može još bolje''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 16.11.2015.
21:00
Izvor: Sportske.net

Prvi čovek Crvene zvezde Telekom gostovao je u ponedeljak na ''Areni Sport'' i tom prilikom otkrio neke od detalja u vezi sa ''aktuelnim trenutkom'' srpskog i šampiona ABA lige.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nebojša Čović se dotakao i aktuelne teme reorganizacije Evrolige i ponovio optimističke najave da će šampion ABA lige imati direktan prolaz u elitno evropsko takmičenje.

Učešće u novoj Evroligi će klubovima učesnicima doneti znatno veća finansijska sredstva nego do sada, ali ni sada se Čović ne žali previše na aktuelno finansijsko stanje u klubu.

''Solidno stojimo, ali to može da bude bolje, oslanjamo se na sopstvene izvore od tv-prava, sponzorskih ugovora, prodaje rekvizita, i tako dalje. Putem teorije velikih brojeva, treba da stavimo u funkciju i taj veliki broj navijača koje imamo.

Treba doći do stepena interesovanja da i navijači participiraju u finansiranju kluba, ali za to je potrebno vreme.

Naš budžet je oko 2,5 miliona evra u bruto iznosu, plus imamo budžet juniorskog, kadetskog, razvojnog tima''
, istakao je Čović.

Navijači nestrpljivo očekuju decembar i povratnički debi Markusa Vilijamsa, a Čović je zadovoljan onim što je video od Vilijamsa po dolasku u Beograd.

''Sa kilažom je dobar, mislim da je ozbiljniji nego što je bio, shvatio šta se dogodilo. Žao mi je što se dogodilo, ali ostavio je veliki trag u Zvezdi i to treba da se poštuje'',
objašnjava Čović.

Kad su u pitanju pojačanja, Čović je najavio možda i još dvojicu novih igrača u nastavku sezone, ali stiče se utisak da se plasman Zvezde u Top 16 Evrolige ne postavlja kao imperativ.

''Ako dobijemo Strazbur, biće odlično. Ali bilo bi dobro da izgubimo manje od 22 poena razlike. Posle toga igraćeamo tri kod kuće, bez obzira na imena protivnika.

Moramo da budemo strpljivi. Ali, znao sam da neće biti kao prošle godine. Nije smak sveta i ako ne dođemo do Top 16, nama je prioritet nad prioritetima Jadranska liga.

A što se tiče pojačanja, planiramo jedno do dva pojačanja na pozicijama jedan na dva, tri na četiri, ili tri na dva'',
otkriva Čović.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 17.11.2015
17:53

Naš budžet je oko 2,5 miliona evra u bruto iznosu...Brus Li je živ.

avatar
Monday, 16.11.2015
23:33

mene cudi da ovog coveka jos niko nije osujetio ... Somalija je za nas pravni gigant !!!

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Tuesday, 17.11.2015
01:03

A i siling im je jaci od naseg dinara:-D Naravno, sve dok ga spin-mag pudlijaner ne uzme u svoje ruke, posle njega ce srpski dinar da bude jaci od evra i dolara zajedno, tolike su njegove (sve)mogucnosti:-D:-D

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Monday, 16.11.2015
22:50

Gomila lazi na malom prostoru i za kratko vreme, gde mu je obraz?! Em je veci iznos, em tvrdi da je to bruto, a ne neto, em sponzorske ugovore koje im je obezbedila drzava prikazuje kao tamo nekakve sopstvene ugovore kluba. I bas danas je gostovao, ni manje ni vise?

avatar
Nenad Stanisic
Tuesday, 17.11.2015
14:49

Pa sto te to toliko boli? Sto se rastajes s dusom, a tek je druga godina Zvezdine dominacije? Moras da rasporedis emocije, nece to bas skoro da se zavrsi, propasces prebrzo, ako bude tim intenzitetom bolelo uvek. Moras da naucis da kontrolises bol. OK? ;)

avatar
Nenad Stanisic
Wednesday, 18.11.2015
00:48

Bas zato ti i pisem. Ja sam na vreme video da ce to dugo da traje, pa sam strpljiv bio i trpeo. Od Trifunoviceve slucajne trojke s pola na ovamo, malo puta sam se radovao uspehu. Ali sam znao da cekam. Mislim da ce buducim generacijama grobara to najvise trebati, strpljenje. Nek si ti meni ziv i zdrav.... ;)

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Tuesday, 17.11.2015
18:27

Vidi se da pises iz licnog iskustva:-D Bas zato sto me toliko boli vec sada, necete doziveti da se ovoliko radujete jos dugo...

avatar
ВЧЋ ПДР! ВЧЋ ПДР!!!
Monday, 16.11.2015
22:05

P.S. Kad se ovako zali da im nije dosta i da moze i bolje, odmah znajte da ce im doci jos jedno veliko pojacanje koje ce imati i odlicnu platu...