Čović neće da se valja u blatu sa ''crno-belim botovima''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.11.2015.
12:06
Izvor: Sportske.net, blic.rs

U danu kada Crvena zvezda igra prvi derbi sa Partizanom u tekućoj sezoni ABA lige, prvi čovek crveno-belih otvoreno govori o aktuelnom stanju u klubu i sve glasnijim kritikama koje dolaze sa različitih strana.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

I dok mnogi već prizivaju smenu trenera Dejana Radonjića, sluičajno ili namerno zaboravljajući šta je sve osvojio prošle sezone sa crveno-belima, Nebojša Čović i dalje ima puno poverenje u crnogorskog stručnjaka i ne haje za maliciozne komentare koji dolaze i od nekih Zvezdinih legendi ovih dana.

Čović je u intervjuu ''Blicu'' poručio svima onima koji kritikuju obavljen posao u letnjem prelaznom roku i izražavaju nezadovoljnstvo kvalitetom aktuelnog sastava, da uprava kluba ne želi da se ponaša neodgovorno, i da nema novca poput bogatih evropskih klubova da bi mogla olako da se razbacuje milionima.

Tu je napravio poređenje i sa Partizanom i situacijom u kojoj se crno-beli sada nalaze.

''Kamo sreće da smo imali taj luksuz da sav novac, koji smo obezbedili transferom igrača, koji su mnogo napredovali u Crvenoj zvezdi, možemo da trošimo na pojačanja! Pa mi smo tek izašli iz UPPR-a!

Nikada neću voditi neodgovornu politiku Crvene zvezde, da uzimam kredite, obećavam milione igračima i da za tri četiri godine opet uđemo u probleme koje smo zatekli, ili koje sada ima Partizan. Nije lako raditi izbor i skauting igrača sa ograničenim finansijskim mogućnostima'',
jasan je Čović, uz opasku da u prelaznom roku nijsu napravljeni nikakvi propusti, već je izbegnut luksuz da se napravi greška.

Nedavno se žestokim kritikama na račun trenera Radonjića i Zvezdine uprave oglasio i Moka Slavnić, što Čovića nije previše uzbudilo, ali se zapitao gde je bio taj isti Slavnić prošle sezone, kada su se ređale pobede, osvajali trofeji jedan za drugim i zbog čega nije našao za shodno da se i tada oglasi i možda nekoga i pohvali.

Kao pravi primer nekoga čije su kritike bile konstruktivne i korisne naveo je nedavno preminulog legendarnog trenera Ranka Žeravicu. Čović otkriva da je sa Žeravicom imao mnogo korisnih razgovora i analiza Zvezdinih igara. Ali ne u medijima, već na zajedničkim sastancima.

A što se tiče ostalih kritičara, među kojima su i, kako ih je nazvao, ''crno-beli botovi'', sa njima ne želi da se ''valja u blatu''.

''
Kada bi svakom od njih odgovorio, vrlo brzo bi i ja ušao u blato u kome se oni najbolje valjaju. Izvinite, moram da vodim računa o svom mentalnom zdravlju i higijeni. A i nemam vremena, jer imam važnija posla!

Da pojednostavim, ne želim da se bavim sa šizofrenim kolumnistima, analitičarima, voditeljima, crno-belim botovima. Jednostavno, za njih više nemam vremena'',
poručio je, između ostalog, Nebojša Čović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
notar
Tuesday, 03.11.2015
15:10

Jos malo... Ode Milo ode Radonjic...

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Wednesday, 04.11.2015
09:28
avatar
Prevrcem se u grobu!
Tuesday, 03.11.2015
14:56

mora da je naucio rec botovi pre neki dan pa je sada koristi non stop

avatar
33
Tuesday, 03.11.2015
14:44

U pa nije ovo naivno.. Božović poziva Marsovce, ovaj izmišljene neprijatelje, prijatelje ili već kako... Mislim da je upravo mentalno - upitno!?

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Tuesday, 03.11.2015
13:32

Moka je prosle godine iskulirao jer jednostavno nije hteo da hvali klub koji nije njegov, a sad kad ste ponovo, barem prividno, zvezda, nasao je za shodno da se oglasi:-D Inace, mentalno se mozda i drzis solidno, ali zato moralno...

avatar
Stojanovic Nikola
Tuesday, 03.11.2015
15:15

Moka je glavni pljuvac svega kosarkaskog u Srbiji.nAko vec pratis sta je prosle godine bilo, sjeti se samo kako je komentarisao Djordjevica!?!?nNjegov rad, izbor igraca, taktiku itd. nPa cak i kad je Duda bio i njega je znao da kritikuje.nMoka je bio odlican igrac i svaka mu cast ali je jako frustriran, uvijek samo napada.

avatar
disqus_M4nkFgKH5L
Tuesday, 03.11.2015
17:49

Meni je Moka izgubio svaki kredibilitet jos odavno, i ranije sam rekao da sve i da je svaka njegova rec apsolutna istina on ih je svakim svojim javnim nastupom do sada toliko obezvredio da one vise nemaju nikakvu tezinu... Opet Moki kao igrackoj legendi svaka cast, ali za njegove penzionerske dane nemam lepe reci...

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Tuesday, 03.11.2015
15:39

Slazem se, ali mislim da ima dosta (ako ne i totalne:-)) istine u ovome sto sam ja napisao. Moka je samo posmatrac i dezurni kriticar, pregazilo ga je vreme, ni ja ne volim takve osobe.

avatar
Tuesday, 03.11.2015
13:26

Dajte ljudi pa ne smjenjuje se trener poslije nekoliko poraza i to na pocetku sezone. Treba vremena da s eekipa uigra poslije totalnih promjena. Svi su navijali da se Luis Enrike otjera prosle sezone iz Barse svaki dan do februara i ko zna sta bi bilo da su ga otjerali. Tako to ide, malo strpljenja, a stalne promjene trenera nista nisu donijele nikome dobro. Zvezda je u fudbalu to radila konstantno, a sad Partizan i nista niko nije napravio za to godina.

avatar
Nenad Stanisic
Tuesday, 03.11.2015
13:13

Samo tvrdo, Nebojša!!

avatar
paok1926
Tuesday, 03.11.2015
13:12

I posle Vujosevic kriv?Pa gde je sad Vujosevic?Niti je trener,niti je predsednik drustva.Niko iz Partizana nije nista komentarisao niti izjavio,a kad je neko kompleksas to je neizleciva bolest.Imamo mi mnogo nasih problema da bi se bavili tudjim.