Čović: "Napadi na Zvezdu traju godinama"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.06.2014.
00:03
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović rekapitulirao je dešavanja sa današnje sednice Skupštine i kosntatovao da je do promena u rukovodećim stukturama došlo zbog "permanentnih pritisaka koji godinama traju" kada je Zvezda u pitanju.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaški klub Crvena zvezda Telekom podvukao je crtu nakon završetka prethodne sezone na drugoj redovnoj sednici Skupštine održanoj na Malom Kalemegdanu.

Nakon odluka o kojima su čitaoci portala "Sportske.net" obavešteni tokom dana, javnosti se obratio i prvi čovek kluba Nebojša Čović koji je dao komentar na sve ono što se dešavalo na današnjoj sednici ali i na stvari koje se tiču minule i naredne sezone.

"Sednica je protekla sasvim normalno. Ovo su obično zasedanja na kojima se prave analize minule sezone, u sportskom i u finansijskom delu. Trener prvog tima, gospodin Dejan Radonjić je dobio podršku da nastavi sa radom i u narednoj sezoni. Usvojeni su svi finansijski izveštaji, kao i izveštaji revizora koji su atestirani po pravilima Evrolige za sva tri kluba. Zvezda ima potpuni atest revizora po finansijskom fer-pleju i taj izveštaj je već poslat Evroligi. Pravimo budžet za narednu sezonu baš po sistemima koje zahteva Evroliga" rekao je Nebojša Čović.

Osim odluke da treneru Dejanu Radonjiću bude ukazano poverenje danas je na sednici došlo i do promena u rukovodećim strukturama kluba. Klub je, između ostalih, napustio i brat predsednika Vlade Republike Srbije Andrej Vučić a Čović je posle svega izrazio žaljenje što je došlo do takvog scenarija.

"Na Skupštini smo imali i onaj deo koji je po mom mišljenju neprijatan i tužan. Ja to ne želim da komentarišem, mislim da to nije izazvano problemima unutar kluba. Moj stav oko Andreja Vučića i saradnje sa njim jasno sam izrekao u emisiji Utisak nedelje i uopšte ga ne menjam. Njemu a i svim ostalim članovima rukovodstva koji su podneli ostavke dugujemo veliku zahvalnost za sve ono što su uradili i što smo uradili zajedničkim snagama za klub. Razlog odlaska Adreja Vučića je izneo i gospodin Aleksandar Vučić i ja nemam šta da dodam i potpuno razumem takav stav" rekao je Čović a potom dodao,

"Permanentni napadi na Crvenu zvezdu traju već godinama unazad, stalno se pokušava sa destabilizacijom kluba. Stalno nam se podmeću promene trenera, napadaju naši članovi uprave, projektuju tračevi u cilju svađanja članova uprave i time se stalno pokušava sa manje ili više uspeha da se destabilizuje klub. Da bi KK Crvena zvezda izrastao u stabilan klub moramo obezbediti kontinuitet rada" izjavio je prvi čovek crveno-belih.

Nebojša Čović dotakao se teme finalne serije plej-ofa domaćeg šampionata koja je trinaestu godinu za redom pripala Partizanu.

Pored toga što smatra da je Savez ishitreno reagovao nakon incidenata govoreći o tome kako Ligu planira da vrati pod svoju ingerenciju, Čović je dodao da se nadao tituli i da je dosta toga pošlo po zlu posle prve utakmice i incidenata koji su se na njoj dogodili.

"Osećao sam da je došao trenutak za Zvezdinu titulu, ali ja ću taj osećaj uvek imati jer smatram da je to realno. To su moje želje. Ali, neke želje vam se ostvare, a neke ne. Žao mi je što se ove godine nisu ostvarile sticajem raznih okolnosti, ali mislim da je posle prve utakmice u finalu plej ofa sve bilo potpuno okrenuto naglavačke. Crvena zvezda nije toliko dobro izdržala određeni pritisak. Naravno, time ne umanjujem pobedu Partizana, ali...idemo dalje" zaključio je Čović.

Prvi čovek crveno-belih dodao je za kraj da ga u Zvezdi čeka još mnogo posla ali je poručio i to da klub nikako ne zavisi od jednog čoveka i da će se povući ukoliko shvati da je njegovo prisustvo problem za funkcionisanje Zvezde.

"Mnogo toga još imamo da zajednički radimo, a Zvezda ne može da zavisi ni od jednog čoveka, pa neće i ne zavisi ni od mene. Ukoliko budem primetio da su tu problemi, lako ćemo se dogovoriti i rešiti određene stvari" završio je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke