Čović ima dobre vesti pred Efes!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.01.2017.
14:31
Izvor: Sportske.net, TV Pink

Prvi čovek Crvene zvezde mts gostovao je danas na TV Pink i tom prilikom izneo znatno bolje vesti u odnosu na ono što je sinoć izjavio trener Dejan Radonjić.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Dan posle još jedne, 20. uzastopne pobede u ABA ligi, a u iščekivanju jednog od ključnih evroligaških mečeva sa Efesom u Beogradu, Nebojša Čović je gostujući na TV Pink u emisiji ''Dobar dan'' govorio o najaktuelnijim temama u vezi sa srpskim šampionom.

''Pokušavamo da napravimo održiv sistem, za sada imamo dobre rezultate, ali nisam za neku euforiju. Radujem se svakoj utakmici koju dobijemo, ali nekako sam navikao da na kraju sezone podvučemo crtu'', oprezan je Čović.

Razlog više za oprez je novi sistem takmičenja u Evroligi, mnogo zahtevniji nego do sada, pa je pred Zvezdom i dalje dug put do plasmana u Top 8, bez obzira na fenomenalnu seriju pobeda u prethodnom periodu.

''Ovo je prvi put da igramo u ovakvom formatu Evrolige, plus Jadranska liga sa 26 kola i plej-of, plus domaća liga i plej of. Imate u Evroligi 16 klubova od kojih ne znate koji je od kojeg jači, i igrački i finansijski. To je ogroman napor - i igrača i trenera i celog stručnog štaba. Uprava je tu kao logistika...

Vi znate da Zvezda nema čarter letove, ali hajde da budem i direktan - mi smo jedini 'državni projekat' koji spava na aerodromu. Ne sviđa nam se to, ali guramo dalje. Ovi rezultati Zvezde služe na ponos celoj državi.

Mi reprezentujemo naš glavni grad, našu zemlju i trudimo se da našim ljudima vratimo osmehe na lica'',
izjavio je Čović.

Na opasku voditeljke Dee Đurđević, da je Zvezda sada možda i jedan od favorita posle sedam vezanih trijumfa, Čović se nije ''upecao''.

''Ne osećam se kao da smo favoriti, ima još 10 kola da se igra, od čega smo domaćini na pet. Veoma je važna utakmica sa Efesom, jako dobrim timom i može svašta da se dogodi do kraja.

Igra se i Kup Radivoja Koraća, igramo da Vršcem, Partizan ide na Dunav'',
rekao je Čović, a onda se voditelj Predrag Sarapa nadovezao ''šaljivim'' komentarom:

''Rekli ste Partizan - Dunav, čini mi se da je tu Dunav favorit?''.

''Ako Dea kaže da je Partizan favorit, ja ću se saglasiti. Partizan je favorit'', dodao je na kraju Čović.

A onda najvažnija tema u ovom trenutku - u kakvom će sastavu Zvezda igrati protiv Efesa?

''Ja mislim da će Kuzmić i Jović biti spremni za petak, sa određenom rezervom, a što se tiče Dangubića, mislim da će biti spreman negde za CSKA.

Važno je da imamo što manje povreda. Oporavak posle svake utakmice je veoma bitan, moramo da čuvamo igrače.

Dobra je hemija u ekipi, ali videli ste i protiv Mornara, osetilo se i umora i zasićenosti. Nije lako posle velikih mečeva u Evroligi da igrate manje utakmice u ABA ligi, uz sve uvažavanje'',
objasnio je Čović.

Kada je u pitanju sistem takmičenja u Evroligi, Čović ne očekuje proširenje broja učssnika u sledećoj sezoni, za razliku od nekih narednih.

''Možda će ići na 18 ili čak 20 klubova u kasnijem periodu. Treba sve termine ukomponovati sa Evroligom što uopšte nije lako.

Pre nego što je počela, ja sam mislio da će Evroliga postati dosadna posle 10-15 kola. Mislio sam da će se izdvojiti 4-5 klubova, ali sada shvatam da je pogođen format i da ga ne treba menjati.

Ranije je bio sistem po grupama, pre toga Kup šampiona koji nema nikakve veze sa Evroligom, a u ovoj godini počinju i 'FIBA prozori', jedan vremenski period odvojen za kvalifikacije reprezentacija, što će još više da zgusne raspored'',
podseća Čović.

Na kraju, pažnja je posvećena i Zvezdinim fenomenalnim navijačima, kojima i ''Pionir'' i ''Arena'' postaju premali.

''Treba da pokrijemo Marakanu... Dobra je atmosfera, zahvalan sam i publici, ali moram da molim i apelujem, 'dajte ljudi, prestanite da bacate novčiće, upaljače, olovke...' To je pet hiljada evra!

Što se tiče vređanja na utakmici sa Fenerbahčeom, to nije naš izum, ako smo i već žrtve vređanja, onda ne treba da vraćamo na taj način. Ali, moram da ponovim da Željka niko nije vređao. Vređanje je bilo usmereno ka Bogdanu Bogdanoviću, što naravno ne podržavam.

Moramo da se navikavamo i na poraze. Ne bih da pričam o našem velikom rivalu, hoću da uživam u pobedama Zvezde'',
zaključio je Čović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kilavi Milojko
Tuesday, 31.01.2017
20:24

Да резимирамо: Жељка нико није вређао. Арогантни Жоц. И 2005, исто. ЈА па ЈА. Никад није знао да губи. Иако су јачи, иако је Жељко мајстор за такве утакмице, баш њих желим у топ 8 доигравању. Никог другог.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Tuesday, 31.01.2017
19:30

Човке је краљ и ноћна мора за све оне што знају само да мрзе.

avatar
BRAT IGI
Tuesday, 31.01.2017
18:38

bogi vam je i dalje nocna mora!

avatar
marecareee
Tuesday, 31.01.2017
16:05
avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Tuesday, 31.01.2017
15:49

Vi znate da Zvezda nema čarter letove, ali hajde da budem i direktan - mi smo jedini 'državni projekat' koji spava na aerodromu. da da bas to