Čović i Danilović: "Izvanredan uspeh reprezentacije!"

Autor: Beta Beta
utorak 16.09.2014.
14:16
Izvor: Beta

Predsednici košarkaških klubova Crvena zvezda i Partizan, Nebojša čović i Predrag Danilović ocenili su danas da je srebrna medalja reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji izvanredan rezultat, a da je od medalje važnije to što je napravljen t

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je na Svetskom prvenstvu u Španiji srebrnu medalju, pošto je u finalnoj utakmici, u nedelju, poražena od selekcije SAD sa 129:91.

Govoreći prilikom potpisivanja sponzorskih ugovora sa turskim Ačibademom, predsednici dva janveća srpska kluba osvrnula su se i na ogroman uspeh Orlova.

"Košararka je nacionalni sport u Srbiji i kada to kažem ne guram prste u oči fudbalu, ali je to jednostavno tako", rekao je Čović.

"Prvi put kada smo se popeli na balkon Skupštine grada bilo je 1995. godine i izvanredno je da je ta tradicija nastavljena. Izvanredno je da je čovek Sale Đorđević koji je tada bio na balkonu u ulozi igrača, danas u ulozi trenera, napravio rezultat", dodao je čović.

Predsednik crveno-belih je istakao i činjenicu da je od 12 reprezentativaca njih šestorica prošle sezone igralo u domaćem šampionatu.

"Šest je igralo u domaćoj ligi, onoj koja ništa ne valja... Napravljena je podloga za dalje, za sasvim dobre i svetle dane srpske košarke. Ovo je veliki rezultat, ali mi ne bismo smeli da podlegnemo našem mentalitetu da nam veliki rezultat pokrije i velike probleme sa kojima se susrećemo. Naprotiv, veliki rezultat treba da nam otvori mogućnosti da lakše krenemo da rešavamo te probleme", rekao je on.

danilovic bolonja

Predsednik crno-belih Predrag Danilović je naveo da će posle ovog uspeha svi ponovo poštovati košarkašku reprezentaciju Srbije.

"Ne treba biti previše pametan, ovo je fatanstičan uspeh. Fantastičan uspeh je bio i kada su ušli u polufinale, a osvajanje medalje je nešto najlepše što je moglo da se desi ovoj zemlji... Nisu na nas gledali sa nekim velikim poštovanjem, sada je to poštovanje vraćeno", kazao je Danilović.

On je posebno pohvalio i selektora Aleksandra Đorđevića, svog nekadašnjeg saigrača.

"Veća stvar od medelja je što je stvoren tim i što je odlična podloga za ostala takmičenja. Ti momci su sazreli, igrački i ljudski... Velike pohvale idu i Saletu Đorđeviću koji je, iako nema velikog iskustva s trenerskim poslom, hrabro to prihvatio i odradio", kazao je Danilović.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke