Čović: ''Da Mega i protiv drugih bude ovako motivisana!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.02.2015.
17:18
Izvor: Beta

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša čović rekao je danas da je za ekipu najbitnije da je kontinuitet osvajanja trofeja nastavljen, kao i da se klub iz sezone u sezonu uspesima vraća na puteve stare slave.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nebojša Čović je rekao da od 2011. i dolaska nove uprave "klub koji tada praktično nije postojao" iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate.

"Ono što je najvažnije za Zvezdu je podatak da je kontinuitet osvajanja trofeja nastavljen. Upravo je to ono što je Zvezdi preko potrebno. Svih ovih godina smo želeli samo strpljenje", rekao je Čović za zvanični sajt kluba.

Crvena zvezda je juče pobedom nad Mega Leksom u finalu od 80:74 osvojila treći put uzastopno trofej u Kupu Radivoja Koraća.

On je kazao da su crveno-beli u Kupu opravdali ulogu favorita, koja je, prema njegovim recicma, bila nametnuta.

"Zvezda se izdigla iznad ogromnog psihološkog pritiska koji je kreiran najavama da će sve osim Zvezdinog trijumfa biti ravno katastrofi za klub i prvorazrednoj senzaciji", kazao je prvi čovek crveno-belih.

Čović je kazao da osmi trofej u Kupu za klub znači mnogo, a posebno je naglasio da su kritike pojedinaca posle poraza od evropskih velikana Real Madrida, Makabija, Barselone i Panatinaikosa bile neosnovane i nerealne.

Čović se osvrnuo i na finalni duel u Kupu sa Mega Leksom.

"Bilo je evidentno da su igrači Mega Leksa bili izrazito motivisani i borbeni, uostalom kao što je to uvek slučaj kada su mečevi sa Zvezdom u pitanju. Voleo bih da ih vidim u istom takvom izdanju i protiv nekih drugih klubova. Žalili su se da u Nišu nisu imali sreće, a upravo su zahvaljujući sreći pobedili FMP u četvrtfinalu", kazao je on.

Čović se zahvalio domaćinu turnira na dobroj organizaciji, kao i pripadnicima policije i svih bezbednosnih službi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke