Čović: "Bili smo pred gašenjem, a danas..."

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 15.11.2014.
11:14
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović pohvalio je rezultat koji su košarkaši Crvene zvezde Telekom ostvarili na gostovanju Laboral Kući i istakao da i pored toga svi u klubu, računajući i navijače, moraju da ostanu sa obe noge na zemlji.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u četvrtak su upisali svoju prvu evroligašku pobedu na gostovanju u tekućoj sezoni. Vicešampion Srbije slavio je u Vitoriji rezultatom 66:86 a predsednik crveno-belih Nebojša Čović iskoristio je priliku da se obrati navijačima.

"Mislim da svakom navijaču i te kako imponuje kada vidi na koji način igra i pobeđuje Crvena zvezda. Siguran sam da im sve ovo vraća osmeh na lice i čini posebno zadovoljnim" počeo je svoje izlaganje Čović.

Prvi čovek KK Crvena zvezda objasnio je da navijači moraju da budu ponosni na ono što je u klubu urađeno u prethodnih nekoliko godina jer je Zvezda od kluba pred gašenjem došla u situaciju da se bori za plasman u TOP 16 fazu Evrolige.

"Posle godina u kojima je klub posrtao, bio praktično pred gašenjem uz mnogo truda i rada za samo par sezona došli smo u situaciju da evropske velikane, redovne učesnike elitnog takmičenja, klubove sa znatno većim budžetom kao što je Laboral Kuća pobedimo na njihovom terenu sa 20 razlike. Sve nas to čini jako ponosnim jer je to potvrda da smo na pravom putu" istakao je Čović.

Sve pohvale za trijumf nad Laboral Kućom Nebojiša Čović uputio je na adresu stručnog štaba i igrača ali je pored toga istakao da odnos koji su pokazali košarkaši na gostovanju u Španiji predstavlja primer poštovanja kluba.

"Za veliki trijumf u Vitoriji igrači i stručni štab zaslužuju sve čestitke. Ali, ne radi se ovde samo o odličnoj igri i važnoj pobedi. Reč je pre svega o jednom iskrenom i poštenom odnosu prema grbu i dresu koji nose, odnosno prema klubu koji predstavljaju" kazao je Čović i dodao,

"Zvezda je u Vitoriji izgledala kao izuzetno organizovan tim, odlično pripremljen, sa jasnim ciljem u kome su svi do jednog maksimalno požrtvovani da ostvare željeni rezultat. E, to je ono što nam treba i što smo želeli da postignemo" rekao je prvi čovek crveno-belih.

Izrazivši žaljenje zbog povrede Stefana Jovića koji će van terena provesti najmanje mesec dana, Nebojša Čović zatražio je da se posle do sada ostvarenih rezultata ostane "sa obe noge na zemlji".

"Moramo svi da ostanemo sa obe noge čvrsto na zemlji. Kada kažem svi tu mislim na igrače, stručni štab, rukovodstvo kluba, zaposlene, ali i navijače. Pobeda u Vitoriji bila je važna, ali nije presudna. Pred nama je još mnogo bitnih utakmica, a prva je već u nedelju protiv Krke" objasnio je Čović.

Za kraj, predsednik KK Crvena zvezda pozvao je navijače da aplauzima i podrškom u duelu sa Krkom nagrade košarkaše za važan trijumf u Vitoriji.

"Neću prestati da ponavljam koliko su nam navijači i njihova podrška neophodni u ostvarenju naših ciljeva i zato ih pozivam da u što većem broju u nedelju dođu u Pionir. Neka puna dvorana i aplauzi budu nagrada igračima i stručnom štabu za fantastičan rezultat u Vitoriji, a siguran sam da će sve to biti dodatni motiv da Zvezda zabeleži još jednu pobedu" zaključio je Čović.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom narednu utakmicu u ABA ligi igraju u nedelju od 19 časova protiv slovenačke Krke iz Novog Mesta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PintoDaCosta
Sunday, 16.11.2014
00:32

Samo napred Covicu!! Mogu da ti zameraju sta hoce, svi trofeji ce na kraju ici u vetrine Crvene Zvezde! Ti si nas vinuo u Evropske visine! Steta sto nemaju sluha za tebe i u fudbalu! Ti bi ove nase klince pretvorio u vrh igrace a tim u Evropski!

Drago mi je sto si napravio toliko jak ugovor sa KK klubom da cak ni neki drzavnici ne mogu nista da urade..

avatar
Saturday, 15.11.2014
19:19

drzava bila pred bakrotom , a pogledajte sad :) hahaha

avatar
Povratak kralja BAN2
Saturday, 15.11.2014
17:54

Ovo je FMP koji je promenio ime u Crvena zvezda Telekom, to je i sam čović rekao što ne bi mogao i ja?!

avatar
PintoDaCosta
Sunday, 16.11.2014
00:29

Pa i da jeste? FMP je prvi u srpskoj ligi bez poraza, a Zvezda u Jadranskoj.. Oba kluba su respektabilna i bice sve bolja i bolja..svi trofeji idu Crvenoj Zvezdi to je najbitnije..

avatar
Dušan Savić
Saturday, 15.11.2014
17:45

5 komentara, od toga, 4 su od navijaca Partizana. Uzivam.

avatar
Saturday, 15.11.2014
13:25

Pa Crvena Zvezda sa malog Kalemegdana je zamrznuta.FMP je preuzeo vase ime i grb!

avatar
PintoDaCosta
Sunday, 16.11.2014
00:30

Cekaj, a kako to da ima dva FMP-a u Srbiji?

avatar
partizanzauvek
Saturday, 15.11.2014
13:20

Pa kk.Crvena Zvezda je ugasen.

avatar
Par Kečeva
Saturday, 15.11.2014
12:45

Da ga citiram:"Niko nama ne moze da zabrani da se zovemo kako mi hocemo."