Čović: "Bićemo besprekoran domaćin Galatasaraju!"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 25.12.2014.
14:10
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović oglasio se povodom spekulacija da će se dueli sa Galatasarajem igrati pred praznim tribinama. Čović je poručio da je Zvezda spremna bude besprekoran domaćin i da za takvim merama nema potrebe.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom plasirali su se u TOP 16 fazu pre nekoliko nedelja ali se do poslednjeg kola grupne faze takmičenja čekalo na rasplet u grupi "D" kako bi se saznalo da li će crveno-beli ponovo igrati sa Galatasarajem.

Rezultati poslednjeg kola dali su konačan odgovor na pomenuto pitanje a odmah nakon što je potvrđeno da će Zvezda i Galata biti u istoj grupi u TOP 16 fazi krenule su spekulacije oko toga kako će Evroliga zatvoriti dvorane u Beogradu i Istanbulu kako ne bi došlo do incidenata.

Tim povodom danas se oglasio i prvi čovek KK Crvena zvezda Telekom Nebojša Čović koji je zatražio da javnost ne prejudicira odluke Evrolige i pravi problem tamo gde ga nema.

"Od strane čelnika Evrolige nismo imali nikakvih najava niti bilo kakavih naznaka da bi utakmica protiv Galatasaraja mogla da se izgra bez publike, a sa njima smo u redovnom kontaktu. Iz tog razloga smatram da se radi o klasičnoj manipulaciji" rekao je Čović.

Podsećamo da su tenzije na relaciji dva kluba porasle nakon što su huligani koji se nazivaju navijačima Galatasaraja ubili navijača Crvene zvezde Telekom ispred dvorane "Abdi Ipekči" u Istanbulu krajem novembra.

"Crvena zvezda je apsolutno u stanju da u meču protiv Galatasaraja, kao i do sada, bude besprekoran domaćin. Spremni smo da organizujemo tu utakmicu i to ćemo dokazati. Zaista nema razloga da Galatasaraj ne dočekamo pred našim navijačima" poruka je Nebojše Čovića.

Predsednik KK Crvena zvezda dodao je da će u slučaju da Evroliga zatvori vrata "KombankArene" za navijače od tog takmičenja zahtevati novčanu nadoknadu.

"Ako se neko odluči da ponovo zatvori kapije dvorane i ne dozvoli pristup publici na tom meču, najmanje što možemo da očekujemo je da nam iz Evrolige uplate sumu od 120.000 evra koliko iznosi prihod kluba kada se rasprodaju sve ulaznice. Jer, za toliko bismo u tom slučaju bili uskraćeni" ističe Čović.

Crvena zvezda Telekom i Galatasaraj sastaće se u okviru trećeg kola grupe "E" a prva utakmica trebalo bi da bude odigrana u "KombankAreni" 16. januara od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN4
Thursday, 25.12.2014
15:16

Dokle će više ovaj čovek da daje izjave u ime KK Crvena zvezda Telekom kada nema nijednu funkciju u tom klubu osim ako nije to njegov privatni klub tj ako nije gazda?