Čović bez pardona po Partizanu: ''Nesposobni da odluče gde će da igraju!''

Autor: Darko Mitrović
utorak 20.09.2016.
14:54
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Prvi čovek Crvene zvezde mts Nebojša Čović osvrnuo se na aktuelne teme oko Evrokupa i neizvesnosti da li će FMP zauzeti Partizanovo mesto u tom takmičenju. Tom prilikom dotakao se i nekih drugih tema, vezanih za Partizan.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Taman kada se činilo da se konačno slegla prašina oko famoznog učešća srpskog predstavnika u Evrokupu, danas se oglasio prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović i najavio da će FMP igrati u Evrokupu, i po cenu suspenzije, iako se juče u pojedinim španskim medijima pojavila informacija da za ''Pantere'' neće ni biti mesta u novom formatu Evrokupa.

''Nije moje da se mešam kada je FMP u pitanju, ali kao predsednik Zvezde sugerisaću im da igraju Evrokup po cenu bilo koje suspenzije i bilo koje kazne.

Nije ništa o glavu, ali kakve veze ima FMP sa tim što Partizan ne igra Evrokup?

Znam kakva je radost bila na treningu kad su saznali da će FMP odustati od Evrokupa od svog ideologa, ali to nije bila dobra, već utešna informacija...'', izjavio je Čović, a prenosi ''Mondo''.

Kao što već znate, pre nego što se pojavila senzacionalna informacija da bi FMP mogao u Evrokup, Partizan je morao da odustane od učešća u tom takmičenju i preseli se u FIBA ligu šampiona, jer je crno-belima pretila suspenzija i nemogućnost registrovanja pojačanja.

Međutim, iz Čovićevog ugla to izgleda bitno drugačije.

''Prava istina je da je u pitanju samo njihova nesposobnost da se odluče gde će da igraju! Oni su u januaru dali obećanje da će igrati FIBA takmičenje, pritiskali su Đilasa sa svih strana da igraju FIBA takmičenje i niko se nije bunio oko toga.

Bertomeu je bio u Beogradu sredinom marta u poseti Zvezdi i tad smo imali razgovore oko mogućnosti da Zvezda dobije 'A' licencu.

Tad je bilo i razgovora sa Partizanom i tadašnji potredsednik Partizana Mića Berić se borio da Partizan igra Evrokup. Dali su reč da će igrati Evrokup",
podseća Čović.

Prvi čovek Zvezde dalje je govorio i o finansijama, odbacijući spekulacije da Košarkaški klub Crvena zvezda mts dobija više para od države u odnosu na Partizan.

''Pojavljivale su se i informacije o našim finansiranjima, te jedno, te drugo, te pokrali smo pare, a ogromne pare sa Kosova su otišle u Partizan. Možda ne u košarkaški klub, ali u neke druge klubove. Ima vremena pa ćemo pričati i o tome'',
poručio je Čović.

Ni kada je i putanju veza Crvene zvezde i FMP-a, Čović nije mogao, a da ne podseti na neke druge teme koje su se godinama unazad pojavljivale u javnosti.

''FMP i Zvezda sarađuju, a ta saradnja se ne krije. Zvezda nema svoje klubove, nema mrežu za gepekovanje sudija i nadamo se da se to neće nikad ponoviti. Nema ni rodbinske, kumovske veze sa sudijama i nema napredovanja tako što te prebijem, pa napredujem u Evroligi''
, istakao je Čović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak