Couch Coach - pomozite treneru iz fotelje

Autor: Đorđe Đokić
nedelja 15.01.2017.
10:37
Izvor: Sportske.net

Domaća aplikacija Couch Coach pomaže ljubiteljima košarke da se aktivno uključe u utakmicu, "pomognu" trenerima u donošenju odluka tokom meča. Za sada samo ABA liga, a možemo im pomoći da odu u Barselonu i domognu se ugovora i sa Evroligom.

Povezane vesti

Verujemo da danas skoro i da ne postoji osoba koja tokom prenosa neke fudbalske ili košarkaške utakmice ne koristi društvene mreže da tokom meča prokomentariše dešavanja na terenu i pri tom "pomogne" trenerima kod donošenja odluka.

Svi znamo ko treba da počne utakmicu, kad ko treba da bude zamenjen i ko treba da uđe, ko bi baš sad eksplodirao, kome ne ide, kada treba pozvati tajm aut. Da ne pričamo da bi svakako svi mi pogodili baš onaj otvoreni šut koji je igrač naše ekipe promašio kad se rezultat lomio.

Grupa Beograđana je razvila aplikaciju koja bi mogla biti zanimljiva svim fanovima košarke koji su se prepoznali u ovom opisu. Couch Coach je aplikacija koja vam omogućava da tokom meča komentarišete odluke trenera i predlažete izmene i tajm aute, te da na osnovu uspeha tih procena dobijate bodove.

Npr, ukoliko predlozite da neki igrač uđe u igru, i trener na terenu izvrši tu izmenu, dobijate poene kad god vaš tim postigne koš, a gubite kad primi koš. Prilikom neke izmene koju niste predvideli, možete izabrati opciju da je podržite ili ne posle koje nekoliko minuta dobijate poene kad vaš tim postigne poen i gubite kad primi koš (ako podržavate odluku), odnosno obrnuto (ako ne podržavate odluku).

Prilično je zarazno, pogotovo za sve nas u kojima čuče neotkriveni treneri.

Za sad je u aplikaciju uvrštena samo ABA liga, koja je verujemo i najzanimljivija našim korisnicima. Uskoro bi na Couch Coach mogle biti uvrštene i utakmice Evrolige, a u tome momcima možemo pomoći i mi.

Naime, trenutno je u toku izbor za najbolje evropske startape u takmičenju koje organizuje Telefonica i koje će izabranima omogućiti učešće na događaju u Barseloni na kom bi Couch Coach imao prilike za razgovore kako sa investitorima, tako i sa predstavnicima Evrolige oko saradnje.

"Ukoliko se nađemo među pobedničkim startapima koji osvoje dovoljan broj glasova, vreme u Barseloni planiramo da utrošimo izuzetno efikasno. Planiramo da predstavimo CouchCoach na MWC sajmu, ali i da započnemo razgovore sa predstavnicima Evrolige koji će u tom periodu biti u Barseloni" - rekao je za Netokraciju osnivač startapa Nenad Nikolin.

Momcima možete pomoći ukoliko želite glasanjem za njih na sledećem linku - GLASAJTE ZA COUCH COACH

Naravno pozivamo vas i da skinete aplikaciju i isprobate je već tokom vikenda. Za sada postoji samo Android verzija, možete je skinuti sa Google Play store - LINK

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke