Cibosi na korak od titule u Hrvatskoj!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 25.05.2017.
22:23
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Cibone uspeli su i drugi put da iznenade favorizovanog rivala u finalu plej-ofa hrvatskog šampionata.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Košarkaši Cibone savladali su Cedevitu u dvorani "Dražen Petrović" u Zagrebu rezultatom 72-67 i tako poveli u finalnoj seriji sa 2:1.

Već u prvoj četvrtini se videlo da je Cedevita u problemu, domaći su taj period rešili u svoju korist sa 22-13.

Do poluvremena su izabranici Veljka Mršića uspeli da umanje prednost rivala za samo pola koša, a onda je nakon pauze Cibona još dodala gas.

Dobili su taj kvartal sa sedam poena viška, u poslednjih 10 minuta ušli sa 15 razlike. Cedevita je uspela da se vrati, ali nisu uspeli da preokrenu rezultat. Domaćin je zadržao prednost i na kraju slavio sa pet poena razlike.

Neverovatna partija Željka Šakića, koji je upisao 25 poena i 10 skokova. Pratili su ga Marin Rožić sa 15 poena, dok je Luka Žorić dodao 11.

U ekipi Cedevite, 19 poena Mire Bilana, 16 je dodao Marko Tomas, dok se na 10 zaustavio Rajan Boutrajt.


Sledeći meč je zakazan za nedelju 28. maj, sa početkom od20 sati u "Dvorani sportova".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 25.05.2017
23:17

Nabasao sam na link prenosa ovog zanimljivog plej ofa, i buduci da sam imao nesto vremena, ispratio sam samu zavrsnicu ove trece tekme. Cibosi kroz citavu seriju odlicno koriste kadrovske probleme i individualna soliranja Vitamina. Bez Arapovića, Babica, Dzejmsa i Surne, uz rovitog Boutrajta, ocekivano je bilo da ovde bude zanimljivo u citavoj plej of seriji, kraca rotacija visokih je pravi hendikep za Cedevitu, tu Sakic naprosto nema "prirodnog neprijatelja" i zato deluje jos dominatnije i bolje nego sto ustvari jeste. Odlican potez Cibone sa dovodjenjem iskusnog Zorica kao zamenu za Zizica, solidno odradjuje svoj posao....Cedevita ce u slucaju neuspeha uloziti jos vise sledece sezone, oni su i ove, kao i prosle imali preko 6.5m budzeta, ali igrali su haoticno ove godine pogotovo, i nesto ce sigurno menjati jer trose ogroman novac, a rezultata nigde... slomise ih povrede i pored toga sto su imali ogroman roster, sa malim naporima kroz godinu i odlicno rasporedjenom minutazom, sto znaci da su i treneri tamo opasno podbacili, fizicka sprema im je ocajna, a sa igrom bukvalno deluju kao obican tim placenika, hemija nula....Cibona ako osvoji ovo, to ce biti na fazon gde 5 igraca su igrala po 30 minuta, ostatak koriscenih igraca, njih 3-4 po jedva 6-7min, svaka cast ako izdrze ritam i osvoje na kraju...

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 25.05.2017
22:33