Cibona spremila zamenu za Žižića

Autor: Nikola Miloradović
sreda 28.12.2016.
11:02
Izvor: Sportske.net

Umesto najboljeg igrača dosadašnjeg toka ABA lige u Zagreb stiže 32-godišnji reprezentativac Hrvatske.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

Ante Žižić je napustio Cibonu i preselio se u redove Darušafake, gde će pre odlaska u NBA moći da stekne i evroligaško iskustvo.

Cibosi su odlučili da ga se odreknu zbog finansikjskog aspekta, a sada su mu spremili i zamenu, kako je evidentno da neće moći bez novog igrača na poziciji pet.

Kako specijalizovani portal "Sportando" prenosi, bivši igrač Fenerbahčea i Cedevite Luka Žorić bi trebalo da nasledi 19-godišnjeg Žićića u redovima viceprvaka Hrvatske.

Iskusni Žorić je minule sezone takođe igrao u Zagrebu, branio je boje Cedevite sa kojojm je upravo u finalu hrvatskog šampionata porazio Cibonu. U dresu "Vitamina" je na 18 nastupa u ABA ligi u proseku upisivao 4,9 poena po utakmici uz 3,4 skoka, dok je na 16 nastupa u Evroligi upisovao 5,25 poena po meču.

Svoje ime je na košarkašku mapu Evrope hrvatski internacionalac stavio upravo partijama u dresu Cibone, koja mu je bila drugi klub u karijeru. Najpre je nosio dres tima iz dvorane "Dražen Petrović" od 2001. do 2005. godine (mada je čestio bio na pozajmicama), a potom je zaigrao za Cibose i u sezoni 2006/07.

Trenutno nastupa za ekipu ekipu Real Betisa koju sa klupe predvodi Žan Tabak, a u proseku je u ACB ligi ove sezone na osam nastupa upisivao 12,5 poena po utakmici.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke