Cibona dovodi ''veliko trenersko ime'', Mulaomerović odbio poniženje!

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.06.2017.
13:35
Izvor: Sportske.net, basketball.hr

Posle Cedevite, i drugi zagrebački ABA ligaš će u novu sezonu ući sa novim trenerom.

Beta/HINA/DanielKasap/Ds
Beta/HINA/DanielKasap/Ds

Povezane vesti

Podsetimo, Veljko Mršić je napustio Cedevitu i ovog leta će raditi u NBA Letnjem kampu u trenerskom timu Minesote, a sličan epilog i u Ciboni, čiji će sada već bivši trener raditi sa Bruklin Netsima tokom leta.

Preneli smo ranije danas da je Mršić već dobio naslednika na klupi Cedevite, to je Slovenac Jure Zdovc, a prema proceni Damira Mulaomerovića, Cibona se sprema da angažuje neko atraktivno trenersko ime.

Naime, kako je sinoć potvrdio portalu basketball.hr, Mulaomerović je odbio ponudu čelnika kluba da u narednoj sezoni bude pomoćnik budućem treneru koji tek treba da bude imenovan.

Mulaomerović je to shvatio kao poniženje i ponudu je odbacio.

''Profesionalno sam odradio svoj posao uz sve probleme i neplaćanja. Uz sve što se događalo, uz sve odlaske, igranja tri lige... Na kraju, kada se sve uzme u obzir, bili smo na korak do naslova. Moram priznati da me potez kluba iznenadio. Zaslužili smo šansu da idemo dalje. Uz dolaske novih igrača i saniranje postojećih dugovanja. No, tako je to u sportu. Šta god da bude, ja Ciboni zaista želim sve najbolje'', izjavio je Mulaomerović.

On smatra da će finansijski problemi Cibone uskoro biti rešeni, a na takvo razmišljanje ga navodi upravo ova ponuda koju je dobio od kluba.

''Mislim da finansijski problemi nisu razlog poteza Cibone. Smatram da će klub imati još veći budžet u budućnosti. Oni su meni ponudili da budem pomoćni trener, a to ne bi napravili da nemaju neko veliko trenersko ime u planu. To bi bilo suludo.

Svakako da su brojni dugovi ostali i da su i dalje prisutni, no mislim da će neki novac ući u klub. Bilo bi logično da me zamene većim imenom, a ne... Ma nije to razlog. Ne verujem. Drugi je razlog. No, svakako ćemo videti prema izboru novog trenera šta klub ima u planu i kakva je budućnost. Ja im još jednom želim sve najbolje'',
poručio je Mulaomerović, koji je sa Cibonom poražen tek u majstorici finala hrvatskg plej-ofa od Cedevite.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke